Ajax-loader

kollekció: Gyermek

“Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!”
(Rejtő Jenő)


Ketten ​várakoznak az autóbusz-megállóban. Bill Danilovics MacKonov - tiszteljük teljes nevén - űrhajós és feltaláló, a jövendő hőse, és Fehér Szarvas Fia, aki nevével ellentétben kislány, mégpedig vérbeli indián. Királylányhaját befőttesgumival fogja össze, és egy icipicit tud varázsolni. Amíg ott ácsorognak az autóbuszra várva, elered az eső. És ők ketten a zuhogó esőben beszélgetni kezdenek. Egy találmányról, ami olyan, mint az esernyő, de oldala is van meg alja is, és ki lehet nézni belőle, meg be is lehet menni. Hát nem eredeti?

Réges-régen ​egy messzi-messzi galaxisban... A jedik rendje immár több mint ezer emberöltő óta őrzi a békét és az igazságot a Galaktikus Köztársaságban. A galaxis legkülönbözőbb részeiből származó lovagok mind jártasak az Erő néven emlegetett titokzatos energia használatában. Halálos ellenségeik, a sith-ek az Erő sötét oldalát szolgálják, amely a gyűlöletből és a haragból táplálkozik. A sith rend eltökélt szándéka legyőzni a jedi-lovagokat, és átvenni az uralmat a galaxis fölött. A köztársaságot polgárháború dúlja fel. Dooku gróf, a sith nagyúr és szeparatista szövetségesei hatalomra törnek a galaxisban. Palpatine főkancellár, a köztársaság vezetője klónkatonák ezreit küldi harcba ellenük..." Egmont, Budapest, 2008. A kiadvány eredeti címe: Star Wars - The Clonr Wars - Official Movie Storybook Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

Közhírré ​tétetik! Aki megmenti a királylányt a sárkánytól, elnyeri a kezét és vele a fele királyságot! Vízfüttyő Loson a nincstelen tizenhárom évesek magabiztosságával vág neki a kihívásnak, hogy egyik kalandból a másikba csöppenve egy életre elköteleződjön az izgalmak mellett. Mesés környezetben játszódó fordulatos kalandjai során sárkányokat tüzel fel, boszorkányokat cselez ki, farkasemberekkel néz farkasszemet, királyokkal alkudozik, lovagokkal és törpékkel akasztja össze a bajuszt, sőt magával a Nagy Kaszással, a Halállal is meg kell küzdenie. Humorban bővelkedő történetei különleges, ám ismerős világának különböző szegleteibe kalauzolják el az olvasót, Óperencián innen és túl… A sorozat első kötetében Vízfüttyő Loson három kalandját izgulhatjuk végig.

A ​kiváló, Kossuth-díjas szerző és a Holnap Kiadó együttműködésének újabb szép példája ez a kötet, a nyelvi játékosság, a zeneiség alapritmusára megszólaló, az apaság és a "nagyapaság" világát is közvetítő derűs líra. Felnőtteknek, gyermekeknek is kedves könyv állt össze a költő újabb munkáiból és korábbi két verseskötetének darabjaiból. Műfaji különlegesség, hogy még néhány haikut is közöl a költő, s a felnőtt olvasók is találnak régi kedvenceket. Az immár modern klasszikusoknak (Tersánszky Józsi Jenő, Kányádi Sándor, Donászy Magda, Bálint Ágnes, Osvát Erzsébet, Tarbay Ede) számító gyermekkönyvsorozat értékes új tagja odaillik az este gyerekeiknek felolvasó családok polcaira. Keresztes Dóra csodálatos rajzai remekül közvetítik Buda Ferenc költői képzeletvilágát gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

"Két ​hétköznapi ember tollából született meg ez a hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető verseskönyv, melyet a Kedves Olvasó most a kezében tart. A gyönyörű illusztrációkkal tarkított versek főhőse Panni és Bence, az óvodás korú testvérpár. Családjukkal élnek egy békés kisvárosban. Hétről-hétre tapasztalnak és tanulnak valamit az élet dolgairól: szeretetről, boldogságról, elfogadásról, felelősségvállalásról, békéről, háláról, álmokról... A versek között vannak elbeszéléses jellegűek, illetve néhány soros köszöntők is azért, hogy az egészen kicsi gyermekek is könnyen megérthessék és megtanulhassák a pozitív üzeneteket hordozó sorokat. Egyszerű, közérthető, gyermekversekre jellemző formája ellenére bízunk benne, hogy a könyvben rejlő mélyebb igazságtartalom miatt a felnőttek is örömmel forgatják a lapokat. Teljes szívvel és őszintén ajánljuk ezt a könyvet Mindenkinek - óvodásoknak, kisiskolásoknak és kamaszoknak ugyanúgy, mint a szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek, - de főleg azoknak, akik hisznek a versek tanítóerejében, és bátran merik használni ezt az erőt." (a Kiadó)

Vidám ​időszak köszöntött a Szeleburdi Szurikáták népes csapatára - a Kalahári sivatagban fű zöldell és mindenfelé állatkölykök futkároznak. De vajon mire készülnek a mókás blablák azokkal a feldíszített fákkal és a csillogó csomagokkal? Mimi, Ficúr és Ábrándka újabb kalandba keverednek a Kalahári sivatagban, amelynek során megtanulják, mi is az a karácsony.

Nelli, ​Fanni és Jázmin ezúttal Jelmezfalvában kalandoznak, mert meg kell keresniük Trixi elveszett maskaráját, amiben a királyi tündérmanó szeretné megnyerni a jelmezbált. Kiderül, hogy a három barátnőt is bűvös jelmez várja - ám mielőtt kezdetét venné a verseny, egy ordas farkas csörtet be a térre Vidám király koronájával a fején. De hol van az uralkodó? A lányokra vár a feladat, hogy ezt kiderítsék, és visszaszerezzék a koronát az ötödik mesebeli gonosztól, akit Keserű királynő szabadított rá a Titkos Királyságra.

Vesd ​bele magad az ismeretlenbe – kövesd végig a különböző korok felfedezőit! Kukkants be a fülek alá, és hihetetlen utazások történetei tárulnak fel előtted: a merész konkvisztádorok veszélyes tengeri útjaitól egészen az Apollo-11 küldetéséig, mely először juttatott embert a Holdra!

Covers_413079
Disney ​- Vaiana Ismeretlen szerző
0
1

A ​történet főhőse, Vaiana, arra született, hogy egy nap Motunui törzsfőnöke legyen. Amikor szeretett szigete veszélybe kerül, vitorlát bontva útnak indul, hogy teljesítse küldetését, és megmentse a népét. Vajon sikerül Vaianának fényt derítenie a tenger rejtélyére, és rátalál saját élete valódi céljára?

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

"Rejtélyekkel, ​varázslatokkal, fordulatokkal teli kisregény, mely hétköznapi iskolás gyerekekről szól, akik izgalmas kalandokat élnek át kíváncsiságuk miatt."

Eperke ​és barátai kirándulni mennek. Hazafelé a szél elfújja a térképüket. Vajon hogy találnak haza?

Covers_424572
0
0

Lépj ​be a könyvrombolás új dimenziójába, használd a Legjobb barátoknak készült NemKönyvet! Két könyv egy csomagban a közös szórakozáshoz. Legjobb barátoknak, pároknak, kollégáknak, testvéreknek, osztálytársaknak... vagyis NemKönyvPároknak

A ​tizennégy részes mesekönyvsorozat helyszíne a Dombontúli Lakópark, ahol mindig történik valami. Csigalassú Biztibácsi vigyáz az épülő házakra, amelyekbe mindig új állatcsalád költözik, elsőként a kiselefánt, Akác, majd sorban a többiek, a teknős, a zsiráf, az egér, a majom, és többi társuk. Együtt játszanak tűzoltósat, vonatosat, együtt csónakáznak a patakban, és persze együtt is csobbannak bele a vízbe, együtt keresik a titkos átjárót, és a közös játékok során mindannyian jó barátok lesznek. Az utolsó kötetben pedig az is kiderül, hová vezet a titkos átjáró... A kötetek mindegyikéhez ajándék plüssállat jár, így a gyerekek is részesei lehetnek a kalandoknak, és eljátszhatják a mesét, akik pedig előfizetnek, egy sportzsákot kapnak, amelyben elfér az egész állatsereglet.

elég ​ennyi vagy legyen több? A levéltetű elhiteti a kert lakóival, hogy a krumplibogár valójában elvarázsolt indiai tigris. A hangyáknak istene van: barna színű, és bőg, mint a tehén. A ravasz légy pedig egy mese segítségével szabadul ki a pók hálójából. Aki egyszerre vágyik bűbájos és mókás állatok társaságára, vidám kalandokra, valamint filozófiai mélységű gondolatokra, olvassa Erwin Moser történeteit!

A ​16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának - az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg. A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistá!kat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték. A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet. Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott. Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illeték!telenek kezébe kerül!

Csatlakozz ​Annához, Elzához, Kristoffhoz és barátaikhoz, akik kalandos útra indulnak, hogy megtalálják a varázslatos északi fényt! Kristoff és Sven elviszik a barátaikat, Annát, Elzát és Olafot a Trollok völgyébe, hogy részt vegyenek egy titokzatos kristályceremónián a gyönyörű északi fény alatt. Troll Papa, a bölcs troll kitünteti mindazokat az ifjú trollokat, akik megszerezték az egyes szintű kristályaikat, és köztük van Kristoff jóbarátja, Kis Szikla is. Ám akad egy kis bökkenő: Kis Sziklának még meg kell szereznie a nyomkövető kristályát. És ami még rosszabb, Troll Papa és az északi fény egyszerűen eltűnt. Nélkülük nem is jöhet létre a ceremónia! A barátok elhatározzák, hogy segítenek Kis Sziklának megszerezni az utolsó szükséges kristályt, és megtalálni Troll Papát. De vajon sikerül időben az öreg troll nyomára akadniuk?

Botrány ​tört ki az iskolában: valaki kinyitotta a páncélszekrényt és eltűntek a benne őrzött érettségi dolgozatok is! Tom bátyja, Nico, teljesen kétségbe van esve: attól tart, hogy meg kell ismételni a vizsgát. De vajon hogyan jutottak be az idegenek az iskolába? Ez az ügy Winstonért kiált! Winston két- és négylábú barátai segítségével nekilát a szimatolásnak, és közben egy veszélyes tolvajbanda nyomára bukkan. Ám a ravasz kandúr ezúttal majdnem kihúzza a gyufát...

Van ​a törpök között egy, aki nem olyan, mint a többiek. Utazásokról és izgalmas kalandokról álmodozik, majd végül útra is kel. Vándorútja során Hókuszpók hálójába kerül, és csak kis híján múlik, hogy Sziamiaú föl nem falja. Szerencsére Törpapa varázssípja időben előkerül!

Covers_426871
0
2

Elérkezett ​Anna szülinapja! Elza és Kristoff hatalmas mulatsággal készül az alkalomra - de vajon nem fogják Elza varázslatos képességei megfagyasztani az ünnepi hangulatot? A Jégvarázs - Party láz című nagy sikerű animációs rövidfilm alapján készült különleges meseregényben nyolc oldalnyi színes rajzot is találsz!

The ​end to end all ends: The epic finale to the NEW YORK TIMES bestselling TUNNELS series! Total Termination of the English: The Styx and their lethal cohorts of Armagi will settle for nothing less. Not even the mighty US military is strong enough to stop the assault! Will and Elliott flee back underground, down to the innards of the Earth first mapped in DEEPER and FREEFALL. With the support of a small team that survived the plague of New Germania, they discover a secret at the site of the three core pyramids. A secret that may explain not only where the Styx came from, but the human race, too. Can Elliott, with her mixed blood, unlock the clues before Earth itself spins out of orbit? All the many threads of the prior TUNNELS books come together in this epic conclusion!

Covers_363530
Ezeregy ​éjszaka regéi Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Emmy ​visszatér a hejresői iskolába a régi barátai és ellenségei közé. És bár tudvalevő, hogy Hejreső és Karleager a világ végén van, mégis sok minden történik arrafelé, hiszen... ...mihez kezdjünk, ha az elvált apukánk nemcsak az anyukánkat hagyta faképnél, hanem arra készül, hogy feleségül vegye Lailát a kapitányságról? ...milyen béna dolog az, ha a srác, akibe belezúgtunk, inkább a szülei barátainak a rézlakodalmán vesz részt ahelyett, hogy velünk legyen? ...hogyan ússzuk meg az utolsó tanítási napon, hogy nekünk kelljen megajándékozni a legutálatosabb osztálytársnőnket? ...mi történik, ha meghívjuk az internátusban megismert fura, feketehajú boszorkánynak sminkelt, neccharisnyás barátnőnket a világ legunalmasabb falujába (oda, ahol mi magunk is élünk)? ...és mennyi pénzt kérhetünk egy felnőttől egy bögre kávéért?

Nyári ​meleg, napsütés, strand! Az egész osztály a medencében pancsol. Hatice viszont fél a víztől, és még jobban retteg az egyre közeledő úszásvizsgától. A gazdag Henry óriási szülinapi bulit rendez. Mindenki szuperül érzi magát, és Henry is, egészen addig, amíg véletlenül meghallja, hogy szülei szörnyű dologra készülnek ellene.

A ​sorozat 7. kötetében minden másképp alakul, mint ahogyan eddig megszoktuk. A mágikus állatkereskedés tulajdonosa ugyanis egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnik! Sőt, utána Miss Cornfieldnak is nyoma vész! De hát hogyan lehetséges ez? És ki fog mágikus állatokat hozni a gyerekeknek??

Elzának, ​Arendelle új királynőjének különleges képessége van. Képes havat csinálni, és megfagyasztani a tárgyakat. Egy végzetes napon elveszíti az irányítást az ereje felett, és az egész királyságot megfagyasztja. Csak az igaz szeretet olvaszthatja fel. Ez a különleges könyv minden lapja térben jeleníti meg a mese jeleneteit. Varázslatos élmény...

Miffy, ​a holland nyuszi, aki meghódította az egész világot.

Kismackó ​remekül mászik sziklára, és mindenkinél magasabban tud hintázni a fák ágain. De egy ügyes kismackónak is szüksége lehet időnként segítségre... egy nagymackótól.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

OOH, ​LA, LA! Egy francia cserediák, bizonyos Jean-Luc érkezik az East Highba, és a Vadmacskák bizony elég izgatottak emiatt. A fiú itt-tartózkodása tiszteletére Ryan mindennap más-más barettsapit vesz fel, Troy pedig még az edzésekre is elhívja, ha már annyira szereti a kosárlabdát. Sharpay meg persze mindent bedob, hogy Jean-Luc teljes és osztatlan figyelmét birtokolja. Még Kelsit is érdekelni kezdi a srác, főleg amikor kiderül, hogy ő is zenél! Vajon hogy bírja Jean-Luc ezt a nagy érdeklődést? Igazi Vadmacskaként fürdik a reflektorfényben, vagy au revoirt int az East Highnak?

Welcher ​ordentliche Zauberer kennt sie nicht? In- und auswendig. Die großartigen alten Märchen, die Beedle der Barde für die magische Gemeinschaft gesammelt hat. Die jedem Zaubererkind zur guten Nacht vorgelesen werden. Die Hermine mit Albus Dumbledores altem Buch vererbt bekam. Und die Harry Potter fast zu spät gelesen hat. Denn ein wertvoller Hinweis daraus rettete ihm am Ende das Leben - im Kampf gegen Voldemort, dem grausamsten schwarzen Magier aller Zeiten. Jetzt sind fünf dieser Märchen endlich auch Muggel-Lesern zugänglich. Eine Sternstunde für Millionen von Potter-Fans überall auf der Welt. Und für alle sonstigen Muggel, die einen siebten Sinn für zauberhafte Geschichten haben. Sie werden sie lieben.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.