Ajax-loader

kollekció: Gasztronómia

“Utoljára egy kannibál törzs étlapján említették a nevét valami savanykás körettel kapcsolatban, azóta nyoma veszett.”
(Rejtő Jenő)


Juliet ​Trent tartja magát a szabályhoz, hogy sohasem keveri össze a munkát a magánélettel. Amikor azonban az észbontóan jóképű olasz mesterszakács, Carlo Falconi sajtófőnöke lesz, komolyan fontolóra kell vennie, hogy tartsa-e magát elhatározásához. Carlo ugyanis nemcsak a fakanállal bánik remekül, hanem a nők szívével is... Nora Roberts talán attól a hóvihartól lett író, amely egy nap úgy betemette marylandi vidéki házában, hogy egy hétig az orrát sem tudta kidugni. A már-már őrültséggel határos helyzetben higgadtságának megőrzése érdekében ragadott tollat és papírt, s így született meg az első novella. Ezt később több más írás is követte, de hosszú ideig egyikük sem talált kiadóra. Az írónő ma 133 regény ünnepelt szerzője, akinek műveit több mint 106 millió példányban adták ki. Az ötgyermekes családanya büszke lehet arra, hogy minden negyedik percben megveszik valamelyik regényét, s ezzel népszerűsége meghaladja a hazánkban ismert Danielle Steelét.

Olcsón, ​egyszerűen, teljes értékűt! Búzafasírt, káposztás lángálló, kovászolt rozskenyér, hajdinás pogácsa, zabpehely pástétom, nyárson sült puliszka... Csak néhány étel neve ízelítőül e könyvecskéből. Sokan talán nem is tudják, hogy a magyar termőföld hét féle gabonát és a hajdinát kínálja asztalunkra, ha mi is úgy akarjuk. Azoknak íródott ez a könyv, akik szeretnék megalapozottabbá, gazdagabbá tenni táplálkozásukat, úgy, hogy mellékesen a konyhapénzből is jobban kijöjjenek. Sokak kérésének tesz eleget a szerző, amikor közreadja a'házi gabona-feldolgozásban szerzett tapasztalatait, saját és összegyűjtött, átdolgozott receptjeit, amelyek sokat megőriztek a népi konyha hagyományaiból is. Visszaadni a kenyér becsületét! Ha másképpen nem megy, úgy, hogy magunk sütjük meg. Akik szívesen sütnek otthon, azok a könyvvel együtt kovászt is kapnak.

Caroline ​Reynolds magáénak tudhat egy fantasztikus, új lakást San Franciscóban, egy irigylésre méltó háztartási robotgépet... O-t viszont nélkülözni kénytelen (és itt most nem Oprah-ról van szó, kedves olvasók). Tervezői karrierje felfelé ível, irodája a kikötőre néz, egy bombasztikus cukkini kenyér receptje is az övé... de O-nak se híre, se hamva. Ott van neki Clive (a világ legaranyosabb cicája), a jó barátok, egy hatalmas ágy, csak O nem. Azóta, hogy beköltözött új lakásába, az O nélküliség állapotát szexuálisan túlfűtött szomszédja tetőzi be, aki éjnek évadján olyan hangos faldöngetésben részesíti, amilyet még sosem hallott. Minden nyögés, náspángolás és... ez csak nem egy nyávogás volt? ...hangsúlyozza a tényt, hogy nem csupán nem hagyják aludni, de még mindig meg van fosztva..., igen, helyes a tipp: O-tól is. Majd belép a képbe Simon Parker (tényleg, Simon, kérlek, lépj be). Amikor a faldöngetés odáig fajul, hogy jóformán szó szerint kilöki a gazdáját az ágyból, Caroline, arcán kielégületlenséggel, rózsaszín bébidoll pizsamájában végre szemtől szembe kerül már sokszor hallott, de sosem látott szomszédjával. A késő éjjeli ütközet, nos, vegyes érzelmekkel zárul. Hmm! Ilyen vékonyka falak mellett, a feszültség bizony hatalmas… Incselkedés, gúnyos megjegyzések, forró fürdőben lubickoló cicalányok a gyönyörű San Franciscó-i ég alatt – és ráadásként a legszexisebb almás pite, amely valaha készült. Mindez ott rejtőzik ebben az érzéki, szellemes, romantikus mesében.

"Jásdi ​István amióta betette a lábát a fehér oszlopos villába, és lassan visszavásárolta az egykori Ranolder-birtokhoz tartozó területeket, tudatosan, néha ráérzéssel, némi diplomáciával és rengeteg gondos kertészkedéssel bizonyította újra a csopaki borok egykori hírnevének valódiságát. A ház megtalálta újabb lakóját, aki elődeihez méltóan saját céljain túl a borvidéket, azon is túl pedig a magyar borokat szolgálja, állhatatosan." "Ha reggelente kinézek a tornácról a ház körüli szőlőkre és a mindig más színű tóra, csak arra tudok gondolni, hogy az is bolond, aki innét máshova vágyik, akár csak nyaralni is. Az ember egy idő után rájön, hogy valami igazuk azért azoknak is van, akik évszázadok óta élnek a falujukban, és tényleg dolgoznak, és ott is akarnak maradni, ráadásul szükség is van rájuk. Ez a belátás sokat változtatott a gondolkodásomon az elmúlt tíz-tizenöt év alatt. Valahova tartozni kell, és a szőlő a leginkább adott növény erre. Aki szőlőhöz fog, azzal dolgozik, és azért vállal felelősséget, az évtizedekre vállal felelősséget." "A bor filozófiája" című sorozat kötetei egy-egy neves magyar borász portréját rajzolják meg. Életükkel, világlátásukkal, ars poeticájukkal és boraikkal ismerkedve az olvasó képet kaphat a magyar borvidékek és a hazai borkultúra jellegzetességeiről is.

A ​loving look at 350 of the finest French cheeses, offering tips on storage and accompanying wine suggestions.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​Desszertek című könyv 60 receptet tartalmaz hat fejezetre osztva: Hétköznapok, Ünnepek, Baráti borozások, Apróságok, Divatosak és Klasszikusak. Olvasóink felüthetik, ha hétköznap egy kis házi édességre vágynak, de akkor is, ha ünnepi alkalmakra keresnek különleges süteményt, vagy éppen sós finomságokkal invitálnák borozós-beszélgetős összejövetelre barátaikat. Kekszekből, bonbonokból sosem lehet eleget készíteni, ezért az apróságok külön fejezetet kaptak. Párizsi cukrászdai hangulat fél óra alatt? Nem ördöngősség megvalósítani a divatos szekció világhírű receptjeinek segítségével. Végül, de nem utolsó sorban a családok kedvencei, nagymamáink klasszikus, időtálló süteményei sem maradhattak ki a könyvből. A receptek jelentős részéhez tartoznak tippek, változatok, illetve számos desszerthez pár sornyi érdekesség az adott sütemény eredetéről. A könyvet Praktikák és díszítések címmel egy alapfogásokat, trükköket, díszítő megoldásokat bemutató rész zárja, mely a munkafolyamatokat fázisfotókkal illusztrálja.

Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

A ​Duna Borrégió készen áll a következtetések levonására és készen áll arra is, hogy megmutassa teljesítményeit. A régió egyediségét könnyen föl lehet ismerni, ha a borokhoz nyitottan közelít a kóstolója. A cserszegi fűszeres itt, a Kunságban talált otthonra. Igaz, a fajtát Bakonyi Károly a keszthelyi egyetemen, a cserszegtomaji tangazdaságban nemesítette, s így a fajta badacsonyinak nevezhető, mégis az Alföld talajszerkezete engedte igazán kibontakozni. A cserszegit megterheli a vulkanikus talaj ásványossága, sós jellege, míg az agyagos, barna homokos, meszes, esetleg löszös kunsági, hajós-bajai föld egyenesen szárnyra kelti ezt a csodálatosan izgalmas, játékos savú, ugyanakkor éretten is vibrálni kész fajtát. Nem véletlen, hogy a nemesítő professzor Frittmann Jánost nevezte ki a cserszegi nagykövetének, s az sem véletlen, hogy a fajta országos borversenyét immár Soltvadkerten rendezik meg.

Szerencsémre ​egészen korán megismerhettem Thummerer Vilmost, és Gál Tibort, akik nélkül nem lendült volna ekkorát a Villányhoz képest későn eszmélő borvidék. Ekkor tájt módomban állt Szőke Mátyás borvacsoráját gardírozni Szegeden, így a régió legismertebb, legkomolyabb hatású borászaitól tanulni. Ebben az időszakban, a kilencvenes évek közepén még létezett, sőt ízlést, felvásárlási árat és kereskedelmi pozíciót határozott meg a szocialista bornagyüzemből lett szocialisztikus Egervin, ahol bár nem mindig volt elsődleges szempont a minőség, az üzemben, a hordók közt vagy a laborban kiváló borászok egész sora leste el egymástól a tudást. Egy lukkal odébb, a Nagyrédei Szőlőskert töltött be hasonló integrátori szerepet. Ha megnézzük a vezetői névsorokat, azonnal láthatjuk, hogy nem a szaktudás hiánya miatt estek szét ezek a nagyüzemek, hanem az örökölt munkakultúra és az integrációba vont szőlőültetvények korszerűtlensége miatt. A laza borrégióvá szerveződő három borvidék (Egri, Mátrai és Bükki (legkisebbje Csipkerózsika álmát szenderegte sokáig, s arról, hogy egy ideje ébren van, jószerével csak azok tudnak, akik személyesen lelátogatják az ígéretes pincészeteket Cserépfalutól Edelényig. Egy ilyen könyvnek épp az a haszna, hogy képet ad egy sok szempontból nagyon hasonló múltat megélő, de a különbözőségeket is bemutatni kész régióról, ahol több tucat egészen kiváló borászat várja a borutasokat. Azokat a borszeretőket, akik borturistaként mindenekelőtt kóstolni szeretnének, s mint tapasztalhatjuk, ebbéli vágyuktól sem múzeum, sem színház, sem kiállítás nem térítheti el, s a fürdő is csak azért jöhet szóba, mert az a borozást követő relaxációhoz tartozik. A borturista ugyanakkor nem rendelkezik hasonló, szakmai tartalommal feltöltött iránytűvel, mint amit most kézben tart, mert ez a fajta kiszerelés valahogy nem jött létre. Vannak szép albumok, idényjellegű helyi prospektusok, hasznos weboldalak, de az évekig használható, kizárólag a borral foglalkozó, a borturistát eligazító, zsebre is vágható, jegyzetelhető kiadvány mind ez ideig váratott magára.

A ​vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres „vadhúsíz” megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető. Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek. A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez!

Covers_422778
Adalékmentes ​receptek Ismeretlen szerző
0
1

Az ​Adalékmentes receptek reprezentatív és tartalmas szakácskönyv, melyekből hasznos és újszerű ötleteket, tanácsokat kaphat az olvasó. Mindemellett ajándékkönyvként is javasoljuk kezdő és gyakorlott háziasszonyok meglepetéseként. Az Adalékmentes receptek a korszerű táplálkozás legújabb paleo, cukor és gluténmentes receptjeit tartalmazza.

A ​könyv arra buzdít mindenkit, hogy használjon a főzéshez vad- és fűszernövényeket: fekete nadálytövet, medvetalpat vagy tyúkhúrt. Készítsük a spenótos lasagnét podagrafűvel és gyermekláncfűvel, vagy a zöldfűszeres túrókrémbe csabaírét és borágót is tegyünk. Az ínycsiklandó, egészséges receptek izgalmas és új ötletek kipróbálására csábítanak. A könyv második felében a jól ismert fűszernövények mellett rég elfeledett, ehető vadnövényeket mutatunk be, mint például a közönséges gyíkfű, a mezei katáng vagy a réti legyezőfű. Végül a könyvből azt is megtudhatjuk, hogyan ismerjük fel, mikor és hová ültessük, hogyan tartósítsuk, és hogyan hasznosítsuk a vad- és fűszernövényeket a konyhában.

Covers_405714
0
1

Ez ​a szakácskönyv nem a hagyományos értelemben vett diétázásról és a rák okairól szól. Két nagy fejezetben (Kezelés alatt és Kezelés után) több mint 150 tápláló, ízletes és egészséges ételt, valamint tippeket ajánl nemcsak a betegek, hanem az egész család számára. A nagy fejezeteken belül külön részekben kínál recepteket reggelikhez, könnyű ételekhez, főételekhez, desszertekhez, valamint harapnivalókhoz és tápláló italokhoz. A tartalmas bevezetőben hasznos tudnivalókat olvashatunk a nélkülözhetetlen vitaminokról, ásványi anyagokról, antioxidánsokról, élelmi rostokról és az ezeket tartalmazó zöldségekről és gyümölcsökről , továbbá ismertet a különféle rákkezelési eljárásokról, azaz a sugárkezelésről, kemoterápiáról és hormonterápiáról. A kötet receptjeit Dr. Clare Shaw PhD RD, a nagy-britanniai The Royal Marsden kórház onkológiai dietetikus konzultánsa ellenőrizte szakmailag és állította össze azzal a céllal, hogy a betegeknek és az őket gondozóknak időt, pénzt és energiát megtakarítva a főzés könnyű, élvezetes és stresszmentes legyen a legnehezebb időszakokban is. A közzétett receptek egy része olyan neves sztárséfektől származik, mint Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers, Rick Stein, és egy recept a világhírű színésznőnek, Gwyneth Paltrownak köszönhető.

A ​csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz. Könyvünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig. Utánajártunk, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott az idők során az egykor kizárólag italként ismert csokoládé, amely mára számtalan formában és textúrában elérhető. Szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy otthon sem ördöngösség nekifogni a csokoládékészítésnek, ezért a vállalkozó kedvűeknek ehhez is segítséget nyújtunk, legyen szó csokoládétemperálásról, házi bonbonkészítésről, vagy éppen csokoládédíszítésről. Igyekeztünk egyszerű és ötletes, valamint rafinált és ínyenc recepteket is bemutatni. Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy épp a klasszikus vonal kedvelői - a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való csokoládés receptet. A könyv egyben a Cookta.hu első kiadványa is, melyben a Cookta.hu Aranykanál-receptverseny díjnyertes csokoládés receptje is szerepel.

Evés ​közben jön meg az étvágy szól az örök érvényű igazság. De megjöhet olvasás közben is. Nem kell más hozzá, mint néhány szórakoztató kulináris mese Vinkó József tollából.

Talán ​túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy van két dolog a világon, amit mindenki szeret: szép helyekre utazni és finomakat enni. Könyvünk szubjektív válogatást tartalmaz a világ nemzeteinek legjellemzőbb és legfinomabb ételeiből, amelyeket saját otthonunkban mi is könnyedén elkészíthetünk. A receptek összeállításakor kerültük a nehezen beszerezhető, egzotikus alapanyagokat. Fő célunk az volt, bárki, aki kedvet kap a receptek, fotók és az adott országhoz tartozó érdekességek láttán, könnyedén varázsolhasson ebédlőjébe egy csipetnyi Mexikót, falatnyi Japánt, rövidke időre egy párizsi vendéglőbe vagy egy New York-i utcai hamburgeres mellé képzelhesse magát.

A ​könyv szerzője borkóstoló körútra invitálja olvasóit. Végigjárja Magyarország tizenegy leghíresebb borvidékét (a huszonkettő közül), hogy aztán a második részben a világ tizenegy országának legjellegzetesebb borfajtáit is bemutathassa. Amiben pedig párját ritkítja ez az összeállítás: nemcsak a borokat mutatja be a laikusoknak is közérthető módon, hanem a legfinomabbakhoz egy-egy hozzá illő ételt is kínál, segítséget nyújtva ezzel azoknak, akik eddig inkább élvezték a mások által kínált ízeket, de maguk sosem mertek vállalkozni az ízharmónia megkomponálására.

Milyen ​politikai üzenete volt egykor a puncsivásnak? Hogyan lehet puskaporral szeszfokot mérni? Ki találta fel a grogot? Mi szerepe volt a rumnak George Washington politikai karrierjében? Miért találta ki egy drogista a palackozott whiskeyt? Hogyan segített La Croix Marron lovag a francia parasztok bortúltermelésén? Mire használta Napóleon esténként a cognacot? - ilyen és hasonló kérdésekre kaphatunk választ a könyvből.

Covers_360453
Aprósütemények Ismeretlen szerző
0
1

Az ​olasz konyha legalább olyan változatos, mint Olaszország gyönyörű tájai. Nincs ez másképp az évszázadok óta népszerű aprósüteményekkel sem. A könyvben hagyományos olasz receptekkel találkozhatunk, melyek mindegyike egy-egy tájegység vagy ünnepkör jellegzetes és igen régóta kedvelt süteményét mutatja be. Az aprósütemények tea mellé, vendégváró falatokként kínálva, de még uzsonnára fogyasztva is kitűnő választásnak bizonyulnak. Ezekkel a nagyon könnyen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan édes apróságokkal egyszerűen lehetetlen betelni.

Lassan ​elérkezett az ideje, hogy az elmúlt évtizedek mennyiségi szemléletéről áttérjünk a minőségire, lehetőleg minden területen, így az étkezésben és az italfogyasztásban is. Álljunk meg néha rövid időre, és az egyformán rohanó hétköznapokat szakítsuk meg egy-egy ünneppel! Az ünnephez hozzátartozik az elegánsabb öltözet, a szebben terített és díszített asztal, a választékosabban megkomponált többfogásos menü, amelynek fontos alkotóeleme a megfelelően kiválasztott, hűtött és felszolgált ital. Díszítsük az ünnepi asztalt gazdagon virággal, az ünnephez igazodóan akár egy-egy virágzó ággal. Különösen szép, ha a virág színben harmonizál az asztal textíliáival. Tovább fokozható a hatás - főleg vacsoraasztal esetén - színben odaillő gyertyákkal. Bensőséges hangulatúvá varázsolhatjuk az estét, ha több gyertyával olyan fényhatást érünk el, hogy egyéb világítás feleslegessé válik. Kerüljük a túl eklektrikus terítést. Az asztalt éppúgy meg kell komponálni, mint a menüt. Az élet harmóniájához hozzátartozik az ünnepek harmóniája. Először is ott van az ünnepek sokfélesége. E könyvben csak néhányat említünk, talán a legjellemzőbbeket. Ki-ki találhat alkalmat bőven, hiszen alig várjuk, hogy ünnepelhessünk. A könyvben szereplő menük ízlés és tetszés szerint használhatók akár más alkalmakkor is. Készíttettünk általánosan alkalmazható menüket is, ezek a jolly jokerek a könyvben.

Covers_430803
Olasz ​tésztaételek Ismeretlen szerző
0
1

Olaszország ​az életvidámság és az életöröm jelképe - nem is lehet csodálkozni ezen egy olyan országban, ahol a kulináris élvezetek ily gazdag tárházát találjuk. Ennek középpontjában pedig a legkülönfélébb tésztaételek állnak. A tejszínes-krémes, paradicsomos, gyümölcsös, halas, húsos, zöldséges, aranybarna színűre sült vagy salátaként tálalt tésztaételek egyszerűen mindenkit boldoggá tesznek! Engedje, hogy elcsábítsák a könnyű mártások, a gyorsan elkészülő szószok, a változatos módon töltött vagy akár ropogósra sült tészták. Varázsoljon Ön is mediterrán változatosságot konyhájába!

Covers_430898
Főzzünk ​wokban! Ismeretlen szerző
0
1

A ​wok számtalan íncsiklandozó fogással örvendezteti meg a húsételek rajongóit. A különleges elkészítési módoknak köszönhetően a benne készült hús kívül ropogósra sül, belül pedig porhanyós és lédús marad. Mivel a wokban magas hőmérsékleten, kevés zsiradékban sütjük meg a húst, keresve sem találunk olyan eljárást, amellyel gyorsabb és egészségesebb húsételeket varázsolhatnánk családunk asztalára. A húst és a zöldségeket általában együtt pároljuk a wokban, így villámgyorsan teljes értékű fogásokat készíthetünk, amelyek jellegzetes, különleges aromáját ázsiai fűszerek és szószok adják meg.

Covers_430911
Vendégváró ​ételek Ismeretlen szerző
0
1

Ha ​barátokkal töltjük az estét, nem hiányozhat a jó vacsora sem-itt megtalálja a kedves Olvasó a megfelelő recepteket.

A ​friss gyümölcslé nemcsak kellemes ízű üdítő ital, de egészségünk fenntartására, erőnk megőrzésére és sok betegség leküzdésére is kiválóan alkalmas. Sajnos napjainkban a szintetikus alapanyagú szörpök vették át helyüket, pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak. Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a receptek alapján Ön is elkészíthesse ezeket az italokat, krémeket, hogy azután megízlelhesse és egészséggel fogyaszthassa.

Könyvünk ​olyan recepteket tartalmaz, amelyekből könnyedén el lehet sajátítani azoknak az alkoholos italoknak az elkészítését, amelyek népszerűek a felnőttek körében családi és ünnepi események alkalmával. Megmutatjuk, hogy egy kis energia- és időbefektetésével házilag is könnyedén előállíthatóak a boltban megvásárolható termékek.

A ​MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve álgabonákat helyezi új megvilágításba. Kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem képzelhető el nélkülük, emellett fontos összetevői a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők, a laktóz- vagy gluténmentes étrendet követők diétájának is. Ennek ellenére mindhárom könyvben szerepelnek húsos fogások, hiszen az egészséges étrend nem a húst mellőzők kiváltsága, nem kell feltétlenül lemondani róla. Az egyes alapanyagok természetes gyógyító hatásának tudatos alkalmazásával egyéni szinten meg tudjuk teremteni táplálkozásunk egyensúlyát, mely jól-létünk, egészségünk alapja. Ehhez nyújt útmutatást a készülő háromrészes sorozat, melynek első kötete a hüvelyesek szerepét tisztázza az egészséges táplálkozásban.

Ez ​a könyv mindenkinek szól. Mindegy, hogy vegán vagy, vagy csak érdeklődsz a vegán étkezés iránt, vagy egyszerűen csak egy finomat szeretnél enni, ami még ráadásul egészséges is. Angela Liddon autodidakta szakács és ételfotós éveket töltött a növényi alapú étkezés és főzés tanulmányozásával. Kreatív és csodálatos receptjei az egész világról rajongók ezreit vonzza. Követői száma a közösségi médián meghaladja az 1,2 milliót. Miután tíz évig evészavarral küzdött, Angela elhatározta, hogy egyszer és mindenkorra megváltoztatja a diétáját - és az életét. Az addigi alacsony kalóriatartalmú feldolgozott élelmiszerekből álló táplálkozását felváltotta teljes értékű tápanyagokban gazdag zöldségekkel, gyümölcsökkel, dió- és mogyorófélékkel, gabonákkal és egyéb finomságokkal. Az eredmény? Az energiaszintje megnőtt, az ételekhez való viszonya helyreállt, és visszanyerte külső és belső ragyogását egyaránt. Azt a felfedezését, hogy az elfogyasztott táplálék milyen óriási hatással van kinézetünkre és közérzetünkre nap mint nap, másokkal is szerette volna megosztani, ezért Oh She Glows címmel blogot kezdett írni, amely mára nemcsak nagy népszerűségnek örvend, hanem a vegán receptek egyik legnépszerűbb gyűjtőhelye lett. Angela szakácskönyve több mint száz ínycsiklandó, teljes értékű receptet tartalmaz az újragondolt klasszikusoktól kezdve - amelyeket a húsevők is szeretni fognak - a friss és ötletes, ízekben gazdag fogásokig. A Ragyogj! című könyv számos receptet tartalmaz a különféle ételallergiában szenvedőknek, több mint kilencven gluténmentes recept, és rengeteg szójamentes, dió- és mogyoróféle-mentes, cukormentes és gabonamentes változat is található benne. TESTI-LELKI RAGYOGÁS ANGELA LIDDON VILÁGHÍRŰ BLOGGER FANTASZTIKUS VEGÁN RECEPTJEI SEGÍTSÉGÉVEL Angela Liddon, az Oh She Glows blog szerzője, fotósa és receptgyárosa. Weboldala, amely havonta több mint hatmillió látogatóval büszkélkedhet, népszerű célpontja az egészséges recepteket keresőknek. Angela társadalom- és személyiségpszichológiából szerzett diplomát mesterképzésen, így nemcsak a növényi alapú táplálkozás, de a táplálkozáson keresztül elérhető boldogság és egészség is nagyon fontos számára.

Seattle ​legmenőbb kávébárjaitól a trendi melbourne-i brewhouse-okig manapság minden magára valamit is adó kávézóban egy barista készíti el és díszíti a kávéspecialitásokat. Az otthoni használatra készült egyadagos kávéfőző gépek eladásai évről évre csúcsot döntenek, így érdemes elsajátítani, hogyan tehetjük teljesebbé az otthoni kávézás élményét a magunk, illetve családunk, barátaink számára. Nem kell hozzá más, mint egy háztartási kávéfőző gép, és magunk is készíthetünk habos kávét, ami nemcsak finom, de jól is néz ki. A klasszikus rozettától a koszorúig mindenféle mintát rajzolhatunk rá, nem kell hozzá más, csak egy kancsó tejhab, egy jó presszókávé… és biztos kéz. A könyvben bemutatjuk a kávédíszítés technikáit, és ízelítőt nyújtunk a világ legismertebb latte art művészeinek munkáiból, Kohei Matsuno tejhabszobraitól Simeon Bricker műalkotásaiig.

A ​tavaszi és a húsvéti jelképek remek lehetőséget adnak arra, hogy mézeskalácsot készítsünk. A szimbólumok figuráit süssük meg ajándékként a gyerekeknek, a locsolkodóknak, díszítsük velük az ünnepi terítékeket, és a tavaszi hangulathoz dekoráljunk mézeskaláccsal. A könyvben bemutatott mézeskalácsok hagyományos technikát, díszítési módot hordoznak, ugyanakkor ezekre alapozva és ezeket továbbvezetve mutatnak be új, modern mintákat, és a mézeskalácsban rejlő további lehetőségeket

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ezt ​a szakácskönyvet a nagymamám írta nekem... Amikor kislány voltam, Ómamával sokat voltunk kettesben, én iskolába jártam, s bizony nem sokat forgolódtam a konyhában. Ómama, aki nagy családhoz szokott híres jó háziasszony volt, attól tartott, "ez a lány egyszer férjhez megy, és semmit sem ért a főzéshez." Így született az ötlet, s miután kettőnkre főzött, mindennap leírta, mit hogyan csinált. Nem azt írta, vegyél egy kanál zsírt vagy lisztet, hanem pontosan lemért mindent úgy, ahogy egy gyakorlatlan fiatal lánynak el kell magyarázni. Sajtó alá rendezte: Salamon Lászlóné Orosz Zita.

Kollekciók