Ajax-loader

kollekció: Gasztronómia

“Utoljára egy kannibál törzs étlapján említették a nevét valami savanykás körettel kapcsolatban, azóta nyoma veszett.”
(Rejtő Jenő)


Fegyvert ​s "vitézt" énekel a groteszknek, a sandán és sután emberinek ez az örökké megújulásra kész krónikása. Balfácán hőseinek sorát gyarapítja új regényének főszereplője és elbeszélője - Rudy Waltz, a "semlegesnemű patikus", aki tizenkét esztendős korában önhibáján kívül kétszeres gyilkossá lett, és azóta "Mesterlövész" néven ismeretes ohiói szülővárosában. Családjának nem ő az első és egyetlen torz csudabogara: apja, a félreismert festőzseni, egy másik, ugyancsak félreismert festő inspiráló társaságában töltötte ifjú éveit: Adolf Hitlernek hívták ezt a sorstársat. Rudy bátyja pedig, a világegyetem legmélyebb basszus hangjának tulajdonosa, feleségek gyűjtésében tett szert honi hírnévre. Van továbbá a könyvben titokzatos körülmények között elveszített fejű házitanító, új jégkorszak, háztáji neutronbomba-robbanás, és még sok egyéb, ami csak ennek a szertelen fantáziájú és mesteri tollú írónak a kiapadhatalan ötlettárából kikerül...

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Olcsón, ​egyszerűen, teljes értékűt! Búzafasírt, káposztás lángálló, kovászolt rozskenyér, hajdinás pogácsa, zabpehely pástétom, nyárson sült puliszka... Csak néhány étel neve ízelítőül e könyvecskéből. Sokan talán nem is tudják, hogy a magyar termőföld hét féle gabonát és a hajdinát kínálja asztalunkra, ha mi is úgy akarjuk. Azoknak íródott ez a könyv, akik szeretnék megalapozottabbá, gazdagabbá tenni táplálkozásukat, úgy, hogy mellékesen a konyhapénzből is jobban kijöjjenek. Sokak kérésének tesz eleget a szerző, amikor közreadja a'házi gabona-feldolgozásban szerzett tapasztalatait, saját és összegyűjtött, átdolgozott receptjeit, amelyek sokat megőriztek a népi konyha hagyományaiból is. Visszaadni a kenyér becsületét! Ha másképpen nem megy, úgy, hogy magunk sütjük meg. Akik szívesen sütnek otthon, azok a könyvvel együtt kovászt is kapnak.

Fedezze ​fel az aromaterápia gyógyító erejét! Az aromaterápia kézikönyve a nyugtató és gyógyhatású szépészeti, egészségre ható, valamint az érzelmi egyensúlyunkat megalapozó receptek százait kínálja önnek életének különböző szakaszaira. Az ismert aromaterápiás szakember, Victoria H. Edwards átfogó útmutatót ad néhány szokatlan illóolaj és hordozóolaj használatát illetően, és megosztja velünk saját készítésű fürdő-, masszázs- és parfümolajainak, valamint az egészségmegőrző receptekhez és szerelmi vágyfokozókhoz használt olajainak titkait. Emellett a mitológiák, hitregék, a csillagjóslás és az ájurvédikus orvoslás ihlette különleges receptjeit is elénk tárja.

A ​középkori apátnő, Hildegard von Bingen az elsők között összegezte az évszázadok alatt felhalmozott tudást a természetes gyógymódokról. Minden későbbi követője, például Maria Trében is az ő ismereteiből meríthetett. Hildegard összefüggő egésznek látta a természetet, melyben a kövek, a fémek, a növények, az állatok és az ember egyetlen nagy egység részei. Szerinte az ember harmóniája csak akkor valósulhat meg, ha minden más lénnyel összhangban van. A betegségekről, azok okairól azt vallja, hogy a léleknek kell elsődlegesen egészségesnek lennie ahhoz, hogy a test is egészséges legyen. A lélek egészségének biztosítéka a megtisztulás, a Teremtővel alkotott összhang. Jelen könyve e szellemben ad útmutatást az egészség megőrzéséhez, az egyes betegségek gyógyításához.

"Jásdi ​István amióta betette a lábát a fehér oszlopos villába, és lassan visszavásárolta az egykori Ranolder-birtokhoz tartozó területeket, tudatosan, néha ráérzéssel, némi diplomáciával és rengeteg gondos kertészkedéssel bizonyította újra a csopaki borok egykori hírnevének valódiságát. A ház megtalálta újabb lakóját, aki elődeihez méltóan saját céljain túl a borvidéket, azon is túl pedig a magyar borokat szolgálja, állhatatosan." "Ha reggelente kinézek a tornácról a ház körüli szőlőkre és a mindig más színű tóra, csak arra tudok gondolni, hogy az is bolond, aki innét máshova vágyik, akár csak nyaralni is. Az ember egy idő után rájön, hogy valami igazuk azért azoknak is van, akik évszázadok óta élnek a falujukban, és tényleg dolgoznak, és ott is akarnak maradni, ráadásul szükség is van rájuk. Ez a belátás sokat változtatott a gondolkodásomon az elmúlt tíz-tizenöt év alatt. Valahova tartozni kell, és a szőlő a leginkább adott növény erre. Aki szőlőhöz fog, azzal dolgozik, és azért vállal felelősséget, az évtizedekre vállal felelősséget." "A bor filozófiája" című sorozat kötetei egy-egy neves magyar borász portréját rajzolják meg. Életükkel, világlátásukkal, ars poeticájukkal és boraikkal ismerkedve az olvasó képet kaphat a magyar borvidékek és a hazai borkultúra jellegzetességeiről is.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​Desszertek című könyv 60 receptet tartalmaz hat fejezetre osztva: Hétköznapok, Ünnepek, Baráti borozások, Apróságok, Divatosak és Klasszikusak. Olvasóink felüthetik, ha hétköznap egy kis házi édességre vágynak, de akkor is, ha ünnepi alkalmakra keresnek különleges süteményt, vagy éppen sós finomságokkal invitálnák borozós-beszélgetős összejövetelre barátaikat. Kekszekből, bonbonokból sosem lehet eleget készíteni, ezért az apróságok külön fejezetet kaptak. Párizsi cukrászdai hangulat fél óra alatt? Nem ördöngősség megvalósítani a divatos szekció világhírű receptjeinek segítségével. Végül, de nem utolsó sorban a családok kedvencei, nagymamáink klasszikus, időtálló süteményei sem maradhattak ki a könyvből. A receptek jelentős részéhez tartoznak tippek, változatok, illetve számos desszerthez pár sornyi érdekesség az adott sütemény eredetéről. A könyvet Praktikák és díszítések címmel egy alapfogásokat, trükköket, díszítő megoldásokat bemutató rész zárja, mely a munkafolyamatokat fázisfotókkal illusztrálja.

Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Bor ​utazás és gasztro riportkönyv receptekkel.

Könnyen ​elcsábul az ember, amikor az illatok ropogós kenyérrel, édes süteményekkel és mennyei tortákkal kecsegtetnek. Ám aki lisztérzékeny, az sajnos legtöbbször nem engedhet a csábításnak. Most azonban eljött az ő idejük! A müncheni cukrászmester szerző bepillantást enged a műhelyébe, és elárulja legjobb édes és pikáns gluténmentes tésztáinak receptjét. Legyen szó közkedvelt klasszikusról vagy újragondolt és modern köntösbe öltöztetett süteményekről a bemutatott receptek sikerélményt ígérnek a kezdő konyhaművészeknek is!

Covers_422778
Adalékmentes ​receptek Ismeretlen szerző
0
1

Az ​Adalékmentes receptek reprezentatív és tartalmas szakácskönyv, melyekből hasznos és újszerű ötleteket, tanácsokat kaphat az olvasó. Mindemellett ajándékkönyvként is javasoljuk kezdő és gyakorlott háziasszonyok meglepetéseként. Az Adalékmentes receptek a korszerű táplálkozás legújabb paleo, cukor és gluténmentes receptjeit tartalmazza.

A ​csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz. Könyvünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig. Utánajártunk, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott az idők során az egykor kizárólag italként ismert csokoládé, amely mára számtalan formában és textúrában elérhető. Szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy otthon sem ördöngösség nekifogni a csokoládékészítésnek, ezért a vállalkozó kedvűeknek ehhez is segítséget nyújtunk, legyen szó csokoládétemperálásról, házi bonbonkészítésről, vagy éppen csokoládédíszítésről. Igyekeztünk egyszerű és ötletes, valamint rafinált és ínyenc recepteket is bemutatni. Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy épp a klasszikus vonal kedvelői - a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való csokoládés receptet. A könyv egyben a Cookta.hu első kiadványa is, melyben a Cookta.hu Aranykanál-receptverseny díjnyertes csokoládés receptje is szerepel.

Uplifting, ​heart-warming, life-enriching. I wish I could have read this book years ago - Nigel Slater Nordic countries are consistently rated as the best places to live for quality of life, happiness and education, literacy and gender equality. But what's their secret? In How To Hygge, renowned Scandinavian cook and writer Signe Johansen explores the culture of hygge, shares the secrets of Nordic living and shows you how to adopt these elements into your everyday life, wherever you are in the world. Hygge is central to the Nordic sense of well-being. Roughly translated as 'cosiness', it implies warmth, conviviality and community. With fifty recipes and glorious imagery, Johansen explains how to enjoy the outdoors the Nordic way, the joy of fika (coming together over cake and coffee), how to collaborate to achieve a sense of community and why alcohol is integral to the healthy hedonism of hygge. For those who have long admired the region's stylish design heritage, she reveals how to achieve Scandi-Cool in your own home, without breaking the bank. Explore the culture of hygge, and learn how to live your life to the fullest, Nordic-style.

A ​tévéből is ismert szakácsdoktor, Dale Pinnock egy sor vadonatúj, egyszerű, ízletes recepttel tér vissza, amik élvezetessé teszik az egészséges étkezést. Könyvében hétköznapi helyzetekhez, és a mindennapi életvitelhez igazodó fogásokat mutat be, a tápláló reggelitől kezdve a csábító falatokon, gyorsan elkészíthető ebéden, laktató harapnivalókon, gyors vacsorákon, egészséges édességeken át a nagy baráti összejövetelekre javasolt fogásokig. A receptek között ráadásul találunk néhány kifejezetten egészséges koktélt is. Az ételek leírása mellett a szerző részletesen bemutatja az egészséges összetevők jótékony hatásait is, egy könnyen értelmezhető szimbólumrendszer segítségével pedig pontosan jelöli, hogy az egyes fogások a szervezetrendszer mely részeire vannak jótékony hatással. A Gyógyító ételek című fejezet pedig részletesen ismerteti az ételekben található hasznos összetevőket. A Gyógyító konyha 2. - Egészséges mindennapok című könyv 80 könnyen elkészíthető receptje praktikus, élvezetes megoldásokat kínál az egészséges étkezés mindennapi kihívásaira.

Ha ​próbál több zöldséget enni, de a salátánál tovább nem jutott, a Zöldséges ételek - Minden napra! segítségével finom és egészséges zöldségeket fogyaszthat a nap minden étkezéséhez, a reggelitől a desszertig. Spenótos palacsinta? Kukoricakenyér fodros kellel? Ez még nem minden! Több mint 100 lelkesítő, innovatív vegán recept, több mint 40 zöldség felhasználásával (például klasszikusokkal, mint a brokkoli és a cukkini, szuperételekkel, mint a mángold és a kelbimbó, valamint olyan nem mindennapi hozzávalókkal, mint a spirulina és a tengeri alga), és óriási tápanyaglöketet biztosítanak a szervezetnek. Néhány kedvcsináló recept: Szuper csokis turmix Zöldborsós szamosza-burrito Pestós polentahasábok csípős szósszal Olívaolaj-torta citrommal és petrezselyemmel Cukkinispagetti bolognai mártással Mogyorós-avokádós csokoládétorta A Zöldséges ételek – Minden napra! segítségével nemcsak egyszerűen süteményt eszik – hanem fodros kelt is!

Aki ​azt hiszi, már mindent tud a paleolit táplálkozásról, nagyot téved! Felejtsük el a maglisztekből készült péksüteményeket és a szupermarketek előre csomagolt felvágottait, és kóstoljunk bele valami igazán vad dologba! Ha eddig idegenkedtünk a nyers hústól, a belsőségektől, a tengeri herkentyűktől, a bizarr fogásoktól vagy az egzotikus vidékek konyhájától, éppen ideje változtatnunk. Mezei Elmira és Sáfrán Mihály bebizonyítja, hogy sokkal többféle finomság vesz minket körül, mint hinnénk. A Vad paleo azonban nem csupán recepteskönyv: mindazon ősi bölcsességek és modern praktikák gyűjteménye, amelyekre napjaink vadászó-gyűjtögetőinek, természetjáróinak és kulináris kalandorainak szüksége lehet. Miből készül az eszkimójégrém? Miféle ínyencségeket kínálnak nekünk hazánk erdői-mezői? Hogyan ismerhetjük fel az ehető, illetve mérgező növényeket és gombákat? Milyen egészségügyi előnyökkel jár, ha szőröstül-bőröstül, az orrától a farkáig fogyasztjuk az állatot? Tényleg csak nézőpont kérdése, hogy fintorgunk egy tál fokhagymás szöcske felett, vagy jóízűen elropogtatjuk? A túléléstől a tálalásig a Vad paleo izgalmas barangolásra hív az extrém ízek, távoli kultúrák és elfeledett hagyományok birodalmába. Lépjünk ki komfortzónánkból, és irány a nagyvilág! MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, a hazai paleo mozgalom egyik úttörője, ínycsiklandó ételköltemények százainak megálmodója. SÁFRÁN MIHÁLY biomérnök, Európa-bajnok kenus, paleo szemléletű táborok és sportfoglalkozások szervezője. Mindketten hiszik, hogy a paleo nem csupán egy táplálkozási irányzat, hanem élet- és szemléletmód.

Milyen ​az igazán jó hamburger, és milyen alapanyagokból készül? Ebből a kis könyvből elsajátíthatjuk a házi burgerkészítés legfontosabb szabályait, hasznos tippeket kaphatunk a hozzávalók változatos variálásához, valamint a klasszikus receptek mellett különlegesebb ízvilágú szendvicseket is megismerhetünk. Ha eddig azt gondoltuk, hogy az otthoni hamburgerkészítés bonyolult mutatvány, ezzel a könyvvel a kezünkben már magabiztosan vághatunk bele a sütögetésbe.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_366820
Dr. ​Oetker - Vagdaltak Ismeretlen szerző
0
1

Ízletes ​egybesültek és kis fasírozottak, valódi hamburgerek és húsgombócok, finom töltelékek vagy különleges mártások - darált hússal szinte minden elkészíthető. Ebben az új Dr. Oetker szakácskönyvben több mint 50 ötletes recept és 40 fotó mutatja be a vagdaltak felhasználhatóságának sokféleségét. A recepteket - mint eddig is - Dr. Oetker kísérleti konyhájában dolgozták ki és a jól követhető leírások biztosítják a sikert.

Covers_346704
0
1

Ausztria ​igazi "márkajelzései" a Sacher torta, a vaníliás kifli és az almás rétes. De ennek az elbűvölő országnak a sütési kultúrája még ennél is sokkal többet kínál, és olyan változatos, mint a hegyvidéke. Fedezze fel Ön is az olyan finomságokat, mint például a Pischinger torta, a mogyorós kifli vagy a rózsafánk. Könyvünkben ezek, valamint további 25 pompás recept elkészítésének leírását - lépésről lépésre - megtalálja, úgy, hogy azok olyanok lesznek, mintha egyenesen az udvari cukrászatból érkeztek volna.

Talán ​sokan azt gondolják, a müzli csupán tejjel nyakon öntött gabonapehely. Ennél azonban jóval több: változatosan elkészíthető egészséges finomság, amelynek minden konyhában ott a helye!A jól ismert és sokszor unalmasnak tartott müzlikeverékek mellett számtalan formában fogyaszthatjuk. Ebben a szakácskönyvben olyan recepteket találunk, amelyek amellett, hogy izgalmasak és egészségesek, igazán finomak is. Krémek, kásák, kekszek, szeletek, édes falatok és sütik, nem csupán müzlirajongóknak!

Egy ​ország kultúrájához a legrövidebb út a konyháján keresztül vezet. Én is ezen az úton indultam el abban a két évben, amit az Egyesült Államok nyugati partján töltöttem. Bár sokan azt gondolják, hogy az amerikai konyha kimerül a hamburgerben és a cukros fánkokban, aki hajlandó egy kicsit megismerni ennek a hatalmas országnak az étkezési szokásait és jellegzetes ízeit, a világ egyik legizgalmasabb fúziós kemencéjére bukkan. Ezzel a könyvvel nemcsak az volt a célom, hogy 65 jellegzetes receptet megosszak veletek, hanem az is, hogy megmutassam, hogyan láttam én a mindennapokat a Frederick street 307.-ből, az én amerikai konyhámból.

Gyújtsuk ​be a grillsütőt, és máris indulhat a kerti parti! Rich Harris, neves ételstylist receptjei segítségével ízletes füstölt csirkeszárnyakat, csilis hot dogot vagy báránysaslikot készíthetünk. A különlegességek kedvelőinek olyan pompás hal- és tengeri herkentyűs ételeket is süthetünk faszénen, mint a gall polip, a tengeri sügér, a ragacsos bárányoldalas vagy a szecsuáni füstös malacpofa. Az ízletes grillételek mellett ital- és desszertrecepteket is találunk a kötetben: öblítsük le a húskölteményeket egy-két koktéllal - füstölt eszpresszó-Martinit vagy faszenes sziruppal készített Old smokyt kér valaki? -, és ráadásként olyan különleges desszerteket is kóstolhatunk, mint a pirított pillecukros fagylalt vagy a sós csokoládépraliné. Ezekkel az ínycsiklandó fogásokkal egész évben elkápráztathatjuk vendégeinket, amikor csak az időjárás engedi! A szerző az utazásai során gyűjtött különleges, mégis könnyen elkészíthető recepteket, a merész ízeket és kiváló technikákat mutatja be. A kötet a grillezés és a füsttel sütés minden titkát és fortélyát feltárja.

A ​Sütimizéria ezúttal múltjához nyúl vissza. Gyerekkori emlékek, családdal eltöltött pillanatok, közös sütések, nagy beszélgetések... Zsidek Barbara tollrajzaival meséli el a gyerekkoromat, és húz magával a jelenbe. Desszertalbum lesz, és egyben önismereti út. Desszertalbum 112 oldalon át, 54 recepttel, ami kezdőnek és haladónak, hobbicukrászoknak és igazi útkeresőknek mindig kéznél lehet! Mindig legyen bátorságod felfedezni önmagad. Mutasd meg saját színeidet, de múltad mindig kísérjen az úton. Szárnyalj! Desszertet megalkotni vagy újraértelmezni kihívás, játék az ízekkel, színekkel, formákkal és textúrákkal. Bontsd elemeire, majd rakd össze ismét; úgy, ahogy régi emlékeidben él, úgy, ahogy te megálmodtad. Mindig tedd bele önmagad.

Talán ​túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy van két dolog a világon, amit mindenki szeret: szép helyekre utazni és finomakat enni. Könyvünk szubjektív válogatást tartalmaz a világ nemzeteinek legjellemzőbb és legfinomabb ételeiből, amelyeket saját otthonunkban mi is könnyedén elkészíthetünk. A receptek összeállításakor kerültük a nehezen beszerezhető, egzotikus alapanyagokat. Fő célunk az volt, bárki, aki kedvet kap a receptek, fotók és az adott országhoz tartozó érdekességek láttán, könnyedén varázsolhasson ebédlőjébe egy csipetnyi Mexikót, falatnyi Japánt, rövidke időre egy párizsi vendéglőbe vagy egy New York-i utcai hamburgeres mellé képzelhesse magát.

A ​könyv szerzője borkóstoló körútra invitálja olvasóit. Végigjárja Magyarország tizenegy leghíresebb borvidékét (a huszonkettő közül), hogy aztán a második részben a világ tizenegy országának legjellegzetesebb borfajtáit is bemutathassa. Amiben pedig párját ritkítja ez az összeállítás: nemcsak a borokat mutatja be a laikusoknak is közérthető módon, hanem a legfinomabbakhoz egy-egy hozzá illő ételt is kínál, segítséget nyújtva ezzel azoknak, akik eddig inkább élvezték a mások által kínált ízeket, de maguk sosem mertek vállalkozni az ízharmónia megkomponálására.

Milyen ​politikai üzenete volt egykor a puncsivásnak? Hogyan lehet puskaporral szeszfokot mérni? Ki találta fel a grogot? Mi szerepe volt a rumnak George Washington politikai karrierjében? Miért találta ki egy drogista a palackozott whiskeyt? Hogyan segített La Croix Marron lovag a francia parasztok bortúltermelésén? Mire használta Napóleon esténként a cognacot? - ilyen és hasonló kérdésekre kaphatunk választ a könyvből.

Covers_360453
Aprósütemények Ismeretlen szerző
0
1

Az ​olasz konyha legalább olyan változatos, mint Olaszország gyönyörű tájai. Nincs ez másképp az évszázadok óta népszerű aprósüteményekkel sem. A könyvben hagyományos olasz receptekkel találkozhatunk, melyek mindegyike egy-egy tájegység vagy ünnepkör jellegzetes és igen régóta kedvelt süteményét mutatja be. Az aprósütemények tea mellé, vendégváró falatokként kínálva, de még uzsonnára fogyasztva is kitűnő választásnak bizonyulnak. Ezekkel a nagyon könnyen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan édes apróságokkal egyszerűen lehetetlen betelni.

Lassan ​elérkezett az ideje, hogy az elmúlt évtizedek mennyiségi szemléletéről áttérjünk a minőségire, lehetőleg minden területen, így az étkezésben és az italfogyasztásban is. Álljunk meg néha rövid időre, és az egyformán rohanó hétköznapokat szakítsuk meg egy-egy ünneppel! Az ünnephez hozzátartozik az elegánsabb öltözet, a szebben terített és díszített asztal, a választékosabban megkomponált többfogásos menü, amelynek fontos alkotóeleme a megfelelően kiválasztott, hűtött és felszolgált ital. Díszítsük az ünnepi asztalt gazdagon virággal, az ünnephez igazodóan akár egy-egy virágzó ággal. Különösen szép, ha a virág színben harmonizál az asztal textíliáival. Tovább fokozható a hatás - főleg vacsoraasztal esetén - színben odaillő gyertyákkal. Bensőséges hangulatúvá varázsolhatjuk az estét, ha több gyertyával olyan fényhatást érünk el, hogy egyéb világítás feleslegessé válik. Kerüljük a túl eklektrikus terítést. Az asztalt éppúgy meg kell komponálni, mint a menüt. Az élet harmóniájához hozzátartozik az ünnepek harmóniája. Először is ott van az ünnepek sokfélesége. E könyvben csak néhányat említünk, talán a legjellemzőbbeket. Ki-ki találhat alkalmat bőven, hiszen alig várjuk, hogy ünnepelhessünk. A könyvben szereplő menük ízlés és tetszés szerint használhatók akár más alkalmakkor is. Készíttettünk általánosan alkalmazható menüket is, ezek a jolly jokerek a könyvben.