Ajax-loader

kollekció: Fantasy

“Még sohasem hazudtam. Az én koromban már ne kezdjen az ember új módszereket.”
(Rejtő Jenő)


Hannah ​és a nővére, Sarah, hamis egészséglevéllel elmenekülnek a pestis sújtotta Londonból, ahonnan a kis Grace-t is sikerül kimenekíteniük. Vidéken átélt kalandjaik után Hannah - ezúttal húga, Anne társaságában - visszatér Londonba, ahol már elmúlt a járványveszély. Azt azonban senki sem sejti, hogy még nagyobb megpróbáltatás vár rájuk: 1666-os nagy londoni tűzvész. Hannah rátalál elveszettnek hitt kedvesére, de hamarosan szem elől tévesztik egymást, amikor felcsapnak a lángok körülöttük. Vajon sikerül-e a bátor leányoknak elmenekülniük a tűz fogságából, a nagyváros romjai közül, és egymásra találnak-e a szerelmesek?

Daniel ​és Beatrice a sárkánytudós-iskolából a legrémisztőbb kalandok közepébe csöppen, amikor segítenek a világhírű sárkányológusnak, Dr. Ernest Drake-nek a Sárkányszem drágakő, a legértékesebb sárkánykincs védelmezésében. Kegyetlen versenyfutás kezdődik a kőért, földön, vízen, sárkányháton. A gonosz Ignatius Bitangh mindent bevet: szörnyeket, rablókat, még a rendőrséget is, hogy megkaparintsa magának a Sárkányszemet. Két gyerek és egy öreg tudós - ha ők elbuknak a sárkányok ősi faja végveszélybe kerül...

Rachel ​olyan, mint mindenki más. Nem szebb és nem csúnyább a többi New York-i tinédzsernél. A haja félhosszú és barna, a szeme is barna. Átlagos. A szülei elváltak, édesanyja egyedül neveli őt és a húgát, hát ez sem ritkaság. A suliban sem tartozik a menőkhöz, nem sikerült bejutnia a táncos divatbemutató szereplői közé, pedig mit meg nem tenne érte! Egy átlagos-unalmas hétköznapon aztán, amikor éppen sok-sok meg nem valósult kívánságán búslakodik, valami nagyon furcsa történik vele: álmai hőn áhított edzőcipője egyszer csak a lábán terem. Mi ez? Tévedés? Varázslat? Boszorkányság? És az edzőcipő még csak a kezdet...

Presenting ​a new storyline of the New York Times Best Selling, Harvey and multiple Eisner Award-winner series about cops, crooks, cooks, cannibals, and clairvoyants. Tony Chu – the cibopathic federal agent with the ability to get psychic impressions from what he eats – is back in action, just in time to face a cult of egg-worshipping terrorists who’ve declared holy war on the chicken-eaters of the world. Collects CHEW # 31-35.

A ​világirodalom egyik klasszikus remekművének, Ludovico Ariosto (1474-1533) Orlando Furioso című lovageposzának első teljes magyar fordítását tartja kezében az Olvasó. Ez a terjedelmében, művészi értékében és az utókorra gyakorolt hatásában egyaránt hatalmas alkotás az érett olasz reneszánsz költészet koronája, egyszersmind a világirodalom egyik legjelentősebb epikus költeménye, amelyben sokan már az újkori regény előzményét is felismerni vélik. A mór hódítók ellen harcoló Nagy Károly császárnak és hadvezérének, Rolandnak hősies és kalandos története valóban "regényesen" fordulatos és letehetetlenül izgalmas olvasmány, amelyet azonban a "tiszta költészet" örök fénye ragyog be. Irónia és harmónia a kulcskategóriái ennek a remekműnek, melynek magyarra fordításába nem kisebb költő, mint Arany János is belekezdett, Simon Gyula teljes fordításának megjelentetésével a hazai könyvkiadás egyik legnagyobb adósságát rója le a Felfedezett klasszikusok sorozat.

Perfect ​for the fans of Shatter Me who are desperately awaiting the release of Unravel Me, this novella-length digital original will bridge the gap between these two novels from the perspective of the villain we all love to hate, Warner, the ruthless leader of Sector 45. In Tahereh Mafi’s Shatter Me, Juliette escaped from The Reestablishment by seducing Warner—and then putting a bullet in his shoulder. But as she’ll learn in Destroy Me, Warner is not that easy to get rid of. . . Back at the base and recovering from his near-fatal wound, Warner must do everything in his power to keep his soldiers in check and suppress any mention of a rebellion in the sector. Still as obsessed with Juliette as ever, his first priority is to find her, bring her back, and dispose of Adam and Kenji, the two traitors who helped her escape. But when Warner’s father, The Supreme Commander of The Reestablishment, arrives to correct his son’s mistakes, it’s clear that he has much different plans for Juliette. Plans Warner simply cannot allow. Set after Shatter Me and before its forthcoming sequel, Unravel Me, Destroy Me is a novella told from the perspective of Warner, the ruthless leader of Sector 45.

Before ​America Singer’s story began, another girl came to the palace to compete for the hand of a different prince…. Don’t miss this digital original novella set in the captivating world of Kiera Cass’s #1 New York Times bestselling Selection series. This prequel story takes place before the events of The Selection and is told from the point of view of Prince Maxon’s mother, Amberly. Discover a whole new Selection with this inside look at how Maxon’s parents met—and how an ordinary girl named Amberly became a beloved queen.

Finy ​Petra Másvilágok-trilógiájának első része, a világokat és a trilógia darabjait a tizenöt éves Nikk személye és útja köti össze. De mi történik, ha a különböző világok összecsapnak egymással? Melyik tud felülkerekedni a másikon? És Nikk melyiket fogja választani…? Nikk és családja Tisztavárosban lakik, ahol az élet minden területét szigorú törvények szabályozzák, és lakói kiszolgáltatottak a polgármester, Blanco hatalmának. Nikknek azonban váratlanul el kell menekülnie a városból, és kalandos útján egy másik világba kerül, ahol találkozik az élet eddig nem ismert örömeivel, szépségével. A varázslatos Kettők világában az emberek ösztönös, természetközeli lényét nem nyomja el a kötelezően szedett gyógyszer hatása, és Nikk rejtett képességei is kibontakoznak, azonban szomorú titkokat is tartogat számára az új világ felfedezése. Itt egy másik társadalmi rendet talál, új tapasztalatokat szerez, új barátokra talál és új problémákkal kell szembenéznie. De az Egyek világát sem hagyhatja teljesen maga mögött, hiszen a két világ harca elkerülhetetlen.

#4 ​in the Greywalker series. For Seattle investigator Harper Blaine, her own case may prove the most difficult to solve. Why did she as opposed to others with near death experiences become a Greywalker? When Harper begins digging into her own past, she unearths some unpleasant truths about her father’s early death as well as a mysterious puzzle. She sets out to find his ghost but encounters only a void where he should be, leaving her with more unanswered questions. Before she can continue her search, Harper gets an offer she can’t refuse to go to London and pursue an investigation on behalf of some very demanding vampires. But there are unpleasant surprises waiting for her, and Harper soon discovers her present trouble in England is entangled with her dark past back in Seattle and her ultimate destiny as a Greywalker.

Az ​Ever After High varázslatos gimi! Itt készülnek fel a híres mesehősök tini gyermekei arra, hogy beteljesítsék előre elrendelt végzetüket, és átvegyék szüleik helyét a mesékben. Belőlük lesz majd a következő Hófehérke, Daliás Herceg vagy éppen Gonosz Királynő – akár tetszik, akár nem. Az örökség napján ugyanis ünnepélyesen el kell fogadniuk a Mesehősök Végzetkönyvében megírt sorsukat, és mindenki tudja, hogy aki ezzel szembeszegül, annak örökre eltűnik a meséje. A Gonosz Királynő lánya, Raven Queen is hamarosan anyja nyomdokaiba lép, de éppen a kellő rosszindulat hiányzik belőle. Mi lenne, ha átírná élete meséjét? Az előkelő Apple White a vidék legszebb lánya. Gondosan eltervezte, hogyan él majd boldogan, amíg meg nem hal, de ehhez el kell fogadnia Raventől a mérgezett almát, ahogyan a mese szól. Ám ha Raven nem írja alá a Mesehősök Végzetkönyvét, mindkettejük számára… ITT A VÉGE, DE EL NE FUSS VÉLE!

The ​King of de Rode had tried everything to save his threatened kingdom, everything but his last resort: instructions from an ancient poem. And so the King sends his son, Oliver de Rode, and Oliver's companion, Noah Moore, on a mysterious mission to the west following the ancient words... right to a forest full of mythical creatures and a wise-cracking genie named Max. In the hope of saving the kingdom from a costly war, the unfortunate travelers will endure a crash course in everything they have never believed, facing bands of thieves, wandering dragons, magic gone awry, and even Death himself.

Elorie ​boszorkányok között nőtt fel, Nova Scotia-ban. Kislánykora óta arról a napról álmodozott, amikor testvéreihez, unokatestvéreihez hasonlóan megkapja saját varázserejét, ám ez a nap nem jött el, bár Elorie már 26 éves. Elorie így átlagos életet él, egy kis fogadót vezet férjével, Aaronnal, és minden nap besegít az ifjú boszorkánytanoncok nevelésébe. Szabadidejében hobbijának él; a tengerparton összegyűjtött, a víz által finomra csiszolt üvegdarabokból készít különleges ékszereket. Az azonban, hogy ő nem egy a boszorkányok közül, fájó pont az életében. Ám egyre többször tapasztal furcsaságokat, mikor elektromos berendezések közelében van...

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Amikor ​már azt hitték, hogy sikerült megmenteni a világot... - Na, megölöd? - kérdezte Kean. - Meg - bólintott Skrupulus. Kicsit habozott, aztán elővette a fegyverét a kabátja mélyéről. - Sajnálom, Valkiria - mondta. - Ne szólj hozzám - vágta rá Valkiria. - Csak tedd, amit tenned kell. Valkiria széttárta a kabátját, Skrupulus pedig a mellkasának szegezte a pisztolyt. - Bocsáss meg, kérlek - sóhajtott Skrupulus, majd meghúzta a ravaszt. Valkiria és Skrupulus azt hitték, hogy a világ végre egy biztonságos hely, de aztán megtudják, hogy a rettegett sorozatgyilkos, Vindictus Báró kiszabadult a börtönből. Írországot ellepik a vérszívók, egyre több a halott, ráadásul kiderül, hogy mindenki Valkiriát akarja eltenni láb alól. A nyomozópárosra életük legnagyobb kalandja vár, de azt egyikük sem sejti, hogy a legnagyobb veszély a közvetlen környezetükben fenyegeti őket... A 35 nyelven megjelent, hátborzongatóan vicces világsiker folytatódik!

„Szórakoztató, ​pörgős, kalandos természetfeletti magánnyomozás” Locus A gonosz éjszakai lények, akik Cincinatti utcáin portyáznak, nem rajonganak a boszorkány és fejvadász Rachel Morganért, és újdonsült érdeklődése a sötét tanok iránt nem javít a hírnevén. A helyzetet bonyolítja, hogy előkerül Rachel régi, halandó szeretője, Nick, aki a múltja elől menekül, és sokan sóvárognak azután, ami a birtokában van – vad szörnyetegek, akik készek elpusztítani az Üreget, és ha kell minden lakosát. Rachel nem habozik, a férfi segítségére siet, és közben fogalma sincs, milyen erők munkálkodnak a háttérben. Ugyanis a falka ezer év óta először összegyűlik, hogy bosszút álljon és átvegye az irányítást. Hirtelen már nem csak Rachel lelke a tét.

Az ​ötödik hullám végigtarolta a világot, és elpusztított szinte mindenkit, aki az első négy hullám után még életben maradt. A túlélők maroknyi csapatára már csak a világvége vár. Mindegy, hogy emberek vagy az Azok soraiból származó, hibás programozású lények, továbbfejlesztett szuperhősök. Öt napjuk van, aztán az égen lebegő zöld anyahajóból záporozni kezdenek a bombák, amelyek egyszer s mindenkorra eltakarítják a Föld felszínéről az emberi civilizáció minden nyomát - a fertőzést, aminek Azok az emberiséget tekintik. Cassie, Adu, Zombi, Evan, Dumbo és Sam együtt és egyenként is szembesül a dilemmával: vajon mi a fontosabb, menteni az életüket, vagy menteni azt, ami emberré teszi őket? Rejtőzködés vagy harc? Megküzdenek még egy-egy Némítóval, védelmezik a gondjaikra bízott gyerekeket, igyekeznek betartani régi ígéreteiket, és ráébrednek, hogy a szeretet a világvége fenyegetésétől sem sorvad el. Végül Cassie megpróbálkozik a lehetetlennel: egy utolsó küldetésben, akár az élete árán is megkísérli elpusztítani a mélyében bombákat rejtő anyahajót... Rick Yanceynek több népszerű, díjnyertes sorozat megírása után a 2013-ban megjelent Az ötödik hullám hozta el a világsikert. A kötet kiadási joga néhány hónap alatt közel negyven országban kelt el, és rövid időn belül elkészült a regény filmváltozata. Bestsellere világát a kultikus népszerűségű Stephen Hawking ihlette. Műfaját a szerző ironikusan "popkultúra-ellenes földönkívüli-megszállásos" sci-finek nevezte, és a besoroláshoz hozzátette: "Írásnál a robbantgatás mindig remek móka. Na meg a csók. A csókolózást nem szabad kihagyni." Rick Yancey Floridában nevelkedett, aztán Chicagóban tanult, ahol ki nem állhatta a rettentő hideget, majd már befutott íróként visszatért gyermekkora színhelyére, a napsütötte Floridába. Itt él ma is családjával, és ötletekkel tele dolgozik következő kötetén.

The ​battle between four magical Londons comes to a head in this stunning finale to the New York Times bestselling Shades of Magic trilogy by rising star V. E. Schwab Londons fall and kingdoms rise while darkness sweeps the Maresh Empire—and the fraught balance of magic blossoms into dangerous territory while heroes and foes struggle alike. The direct sequel to A Gathering of Shadows, and the final book in the Shades of Magic epic fantasy series, A Conjuring of Light sees Schwab reach a thrilling culmination concerning the fate of beloved protagonists—and old enemies. "Addictive and immersive, A Gathering of Shadows cements this series as a must-read. Rich details illuminate every dimension of an extravagant city flooded with magic, and intriguing personalities evolve into complex characters. ...Schwab already has us anticipating the rest of the series."--Entertainment Weekly, A "[A Darker Shade of Magic] feels like a priceless object, brought from another, better world of fantasy books. Schwab's writing is engaging and vivid...kept me engrossed by its story every bit as much as I was fascinated by its complex, multilayered world."—io9.com "Has all the hallmarks of a classic work of fantasy...Schwab has given us a gem of a tale. This is a book to treasure."—Deborah Harkness, New York Times bestselling author of The All Souls trilogy on A Darker Shade of Magic

Covers_433994
0
1

Hogy ​változott a fantasztikus irodalmi közeg az elmúlt években? A Mandiner.sci-fi első születésnapjára arra kértünk egy sor, a sci-fi-, fantasy- és horrorközegben aktív írót, szerkesztőt, bloggert és olvasót, hogy értékeljék a magyar fantasztikum helyzetét 2016-ban.

Eltelt ​némi idő az utolsó sárkánykaland óta, Melody rémálmaiban azonban újra és újra átéli a történteket. Most látszólag nyugodt mederben folyik az élete: a nagymamája által vezetett Kőház Panzió felvirágzott, riválisa, Ashley McLusky sem áskálódik már annyit, viszont az új fiú, a francia Colin egyre feltűnőbben legyeskedik Melody körül, amivel kivívja a lány régi barátja, Roddy nemtetszését. Hőseinknek fogalmuk sincs arról, hogy közben a Sárkányok Rendjének föld alatti főhadiszállásán egy új griff nevelkedik. A fiókát a Rend a saját céljaira akarja felhasználni. Agravainnek, a griffnek nincs más választása: el kell hagynia biztonságot nyújtó rejtekhelyét, hogy barátjával, Melodyval, megmentse fajtársát. A Rend erődítményét azonban mind ez idáig senkinek sem sikerült bevennie...

In ​this third collection of prequel novellas to the New York Times bestselling Dorothy Must Die series, Danielle Paige delivers a dark and compelling reimagining of L. Frank Baum’s The Wonderful Wizard of Oz, perfect for fans of Cinder by Marissa Meyer, Beastly by Alex Flinn, and Wicked by Gregory Maguire. Before Amy Gumm lands in Oz in Dorothy Must Die, Dorothy Gale rules a twisted land where the Good have become truly Wicked—and it’s up to the Wicked to stop her reign. Follow your favorite witches from Dorothy Must Die as they form an elusive, secretive group known as the Revolutionary Order of the Wicked and begin training their own army to defeat Dorothy. If the Order wants to save Oz, they’ll need every recruit they can find. But who has what it takes to join the cause?

Von ​Liebe, Traum, Tod und dem Ende der Welt handeln diese Erzählungen. Es sind Berichte aus anderen Dimensionen, aus den Bereichen jenseits der Wirklichkeit, geschrieben von einem Meister der Fantasy. In dieser vielfältigen Sammlung von Geschichten, Balladen, Parabeln und Fabeln zeigt Neil Gaiman die ganze Breite seiner Möglichkeiten.

Kaylee ​Cummings is back in Covington to change her destiny. She used to be known as the town rich girl, misunderstood by everyone but one boy, Anson Carter. They’d loved hard, and then destroyed each other in their youth, so when she crashes into him again, the residual anger from what he’d done comes back ten-fold. All she has to do is stay far away from him, and follow through with her plan to change her life, but he’s reminding her exactly why she fell for him when they were teenagers. That panther shifter is trouble with a capital T, but she can’t seem to keep away from him. And he seems to be having the same problem staying away from her. Too bad what she’s really in town for could destroy them both if they aren’t careful. Anson Carter never moved on from Kaylee. How could he? He’d picked her when they were seventeen, and then given everything for her, only to be betrayed. Now, all he can hope is to find peace in the Appalachian Mountains with a misfit, moonshiner crew of reclusive panther shifters. But when Kaylee blows back in town, his anger is hard to keep. She’s so different now, and her many secrets only make him more curious about the beautiful human he used to know. He’s drawn to her, but she’s back in their hometown for reasons that could get him and his Red Havoc Crew killed. Anson must make a choice—the girl he used to love, or the safety of the crew he’s grown to trust. Content Warning: Explicit love scenes, naughty language, and piles of sexy shifter secrets. Intended for mature audiences.

England, ​1883. Still recovering from the loss of her beloved sister, Evelyn is determined to use her powers to save other gifted people from those who would harm them. But when her rescue of a young telekinetic girl goes terribly wrong, Evelyn finds herself indebted to a secret society devoted to recruiting and protecting people like Evelyn and her friends. As she follows the Society’s orders, healing the sick and embarking on perilous recruitment missions, Evelyn sees her problems disappear. Her reputation is repaired, her friends are provided for, and her parents are newly wealthy. She reunites with the dashing Mr. Kent and recovers the reclusive Mr. Braddock (who has much less to brood over now that the Society can help him to control his dangerous power). But Evelyn can’t help fearing the Society is more sinister than it appears...

In ​this dark, action-packed fourth book in the New York Times bestselling Dorothy Must Die series, Amy Gumm travels from Oz to the twisted land of Ev, where she fights to free Oz from evil once and for all. My name is Amy Gumm. You might remember me as the other girl from Kansas. When a tornado swept me away to the magical land of Oz, I was given a mission: Dorothy must die. That’s right, everyone’s favorite Wicked-Witch-slayer had let the magic of Oz corrupt her. She turned evil. So I killed her. But just when we thought it was safe to start rebuilding the damaged land of Oz, we were betrayed. Now I’m following the Road of Yellow Brick as it helps me escape toward the mysterious land of Ev, where the Nome King rules a bleak and angry world. And what I’m about to find is shocking: My original mission may not have been successful. I thought my job was over, but it’s only just beginning. And it’s up to me to foil Dorothy’s plans for revenge—and finally save the land I’ve come to love.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​tizenkét éves Dámamezey Alíz Alexandrának csupán három dolog számít: Anya, aki folyton ostorozza; a mágia és a szín, amelyek messziről kerülik; és Apa, aki mindig is szerette. Apa egy szál vonalzóval a kezében tűnik el Fenyérhátról, és három évvel később Alíz még mindig nem adja fel a reményt, hogy egyszer megtalálja. Apát ugyanis még a kalandoknál is jobban szereti, és hajlandó elindulni élete legnagyobb utazására, hogy a nyomára bukkanjon. Kedvenc gyerekkori olvasmányai, például a Titkos kert és a Narnia Krónikái ihlették a népszerű Tahereh Mafit eme új világ megalkotására, ahol a szín fizetőeszköznek számít, a kaland elkerülhetetlen, a barátságra pedig a legváratlanabb helyeken talál rá az ember. A nagysikerű Ne érints trilógia szerzője ezúttal a képzelet határain segít átlendülni az olvasóknak ebben a lebilincselő, modernkori tündérmesében.

A ​fantastic and stylized story of a protracted war between domineering King Gorice of Witchland and the Lords of Demonland in an medieval world reminiscent of Norse sagas.

Miután ​megvívott egy sárkánnyal és egy démonnal, a tizenkét éves Maimun végre világosan látja, mit kell tennie. El kell pusztítania a követ, ami miatt élete nagyobbik részében menekült – épp csak nem sejti, hogyan fogjon hozzá. Társával, Joennel az oldalán ismét az Alkonytorony híres mágusához, Malchor Harpellhez fordul, csakhogy Malchor drága árát szabja a segítségének. Barátok fordulnak egymás ellen, rég elveszett titkok kerülnek napvilágra. Az árnyak mélyén pedig ott lapulnak az Őrzők, arra várva, hogy magukhoz ragadhassák a kő feletti hatalmat – még akkor is, ha ez valakinek az életébe kerül.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

So ​you've made it to Valhalla. Now what? This "who's who" guide to the gods, goddesses, and other important figures of Norse mythology was commissioned by Helgi, who, after more than a millennium as manager of Hotel Valhalla, became fed up with answering the same questions from newly deceased heroes at check-in. The profiles provide essential stats, interviews, and personal reflections so you can identify the gods and avoid those awkward introductions. Handy facts about other beings round out this go-to tome. You'll never see Ratatosk as a cute little rodent or confuse a dwarf with an elf ever again!

Kormorán ​Baru számára bármilyen árat megér, hogy felszabadítsa a népét - még a lelkét is kész feláldozni. Amikor kislányként végignézi, hogy a Maszkák Birodalma leigázza az otthonául szolgáló szigetet, átírja a helyi kultúrát és hagyományokat, és megöli egyik apját, gyűlölet ébred benne, de csak úgy állhat eredményesen bosszút, ha minden lépését megtervezi. Beépül az ellenségei közé, egyre feljebb törve a szamárlétrán, hogy kellően magasra érve lesújthasson. Hogy teszteljék az időközben nővé érő lány hűségét, munkaadói birodalmi számvevőként a messzi Aurdwynnbe küldik, ahol rendet kell tennie a lázadók, informátorok és zavargó hercegek között. Barunak nincs könnyű dolga, de ha hatalmi játszmákról van szó, egyszerre könyörtelenül taktikus és a végsőkig eltökélt. Az epikus geopolitikai fantasyként emlegetett Kormorán Baru, az áruló a műfaj egyik fiatal tehetségének bemutatkozó regénye.

Ceony ​Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán? Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét. A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Kollekciók