Ajax-loader

kollekció: Életmód, egészség

“A beteg szervezetet az egészség hiánya kínozza. A beteg lélekben a lélek hiánya fáj.”
(Rejtő Jenő)


Acclaimed ​novelist Barbara Wood combines her superb storytelling gifts with medical and historic fact to create the epic adventure of an unusual and gifted young woman seeking her destiny in the ancient healing arts. Born into the tumultuous world of ancient Antioch, Selene is orphaned at birth. But before her father dies, he leaves a puzzling clue to her heritage: she has come from the gods and has a special destiny to fulfill. In the coming years, Selene studies the primitive healing arts with Mera, the healer-woman who adopts her. She learns how to lower fevers by brewing Hecate's Cure from the willow tree, how to apply green mold to an open wound to prevent infection, and most importantly, how to calm a patient by summoning the inner power of the soul flame. But on her sixteenth birthday, Selene falls in love with Andreas, a passionate and troubled surgeon. When fate cruelly separates them, Selene's search for Andreas takes her to the great centers of civilization in the ancient world Egypt, Babylon, and Rome. Desperate to find Andreas, Selene is torn between love and her dreams of healing when a revolutionary vision brings her to the fulfillment of her destinyand the dawn of modern medicine.

A ​könyv hátsó borítójáról idézve: "Dr. Eőry Ajándok genetikailag, szellemileg magyar ember a szó legtisztább értelmében. Testi-lelki beteg embereket gyógyít. Rendelőjébe tömegek járnak reggeltől estig. Amikor este bezár a rendelő, a máltaiak kisbuszába ül és forgalmi csomópontokon hajléktalanokat, koldusokat gyógyít. Módszere egy több, mint 5000 éves gyógyítási módszer, mely szerint az ér- és idegrendszer hálóján kívül az emberi testet meridián háló fonja be, mely az "élettest" szférájában élteti és irányítja a test-lélek-szellem hármasságát. A rontás elérte hazánkat. Ebben a helyzetben életünk folytatásához szükségünk van Eőry Ajándokokra, azokra, akiknek törekvése, hogy a megújuló életet képviseljék, közvetítsék. Ha beszélünk magyar népszellemről, tudnunk kell, hogy itt él közöttünk és bennünk. Valódi megjelenítése maga Dr. Eőry Ajándok. Áldja meg az Isten!" (Makovecz Imre) A Magyar Máltai Szeretetszolgálat háziorvosa, Ajándék-doktor amellett, hogy a főváros elesettjeinek támogatója és a hagyományos kínai orvoslás magyarországi terjesztője, szellemi munícióról is gondoskodik mindazok számára, akiket saját boldogulásukon kívül a közösségük sorsa is érdekel. A természetgyógyász-orvos élénk érdeklődéssel követi a közélet eseményeit is, sőt saját maga is publikál az Új Idők című folyóiratban. Az itt megjelent publikációinak gyűjteménye ez a könyv.

Civilizációnk ​a látszat kultusza. Olyannak mutatkozunk, amilyenek vágyainktól, félelmeinktől, és a tömegkultúra sugallataitól vezérelve lenni szeretnénk. Igyekezetünkben elszakadunk saját belső világunktól, és másnak sem engedjük, hogy álarcaink mögé pillantson. Életünkben nincs helye valós érzelmi nyitottságnak, mert az sebezhetővé tenne minket. Pedig valódi Énünkhöz épp csak annyira kerülhetünk közel, amennyire a másik embert szívünkbe engedjük.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_207705
Orvos ​a családban I-X. Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Egyre ​több embert érint valamilyen élelmiszer-intolerancia; emiatt sokan küzdenek olyan krónikus bántalmakkal, mint a felfúvódás, teltségérzet, fáradtság, motivációhiány, túlsúly vagy gyulladások. A tünetek kialakulásában nem lebecsülendő szerepet játszik a cukor, a laktóz és a fehér-, gluténtartalmú lisztből készült ételek fogyasztása. Könyvünk jól bevált receptek segítségével mutat egészséges alternatívát a cukor-, glükóz- és a gluténtartalmú lisztek, különösen a búzaliszt kiváltására. Az értékes összetevőkből álló, egészséges sütemények, torták, kenyerek és édességek könnyen elkészíthetőek és roppant ízletesek.

A ​friss és élő ételek táplálják a testünket, csillapítják az éhségrohamainkat és feltöltenek energiával. A nyers étrend tisztít, erősíti az immunrendszert és segít, ha fogyni szeretnénk. Már az is jelentős változást hozhat a mindennapjainkban, ha napi egy nyers étkezést -például a reggeli zöldturmixot - iktatunk be az étrendünkbe. Több mint 100 finom és aszalógép nélkül is könnyen elkészíthető recept - levesek, saláták, főételek, desszertek és turmixok - nyújtanak ehhez segítséget. Összeállításuknál a szerző külön figyelmet fordított arra, hogy az összetevők tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, így a nyers étrendet követve is hozzájutunk minden szükséges tápanyaghoz. Megtanulhatjuk többek között a házi kefir készítését, és hasznos tanácsokat kapunk, hogyan fogjunk hozzá a méregtelenítéshez, vagy mire figyeljünk oda, ha böjtölni szeretnénk. A nyers étkezés, mint életmód, nem csak az evésről szól. Lényege, hogy az egészséges táplálkozás mellett rendszeres tisztítással, mozgással és pihenéssel felszabadítsuk és támogassuk szervezetünk öngyógyító erejét!

A ​Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a fürdőszobában végzett mindennapi tevékenységekkel ismerkedhetnek az apróságok. Megtudhatják, mire jó a bili és a kis vécéülőke, miért kell kezet mosni, milyen gyakran kell fogat mosni, miért kell fésülködni és hajat szárítani. Az is kiderül, hogy a körömvágás és a hajvágás nem is olyan szörnyű dolog.

Uplifting, ​heart-warming, life-enriching. I wish I could have read this book years ago - Nigel Slater Nordic countries are consistently rated as the best places to live for quality of life, happiness and education, literacy and gender equality. But what's their secret? In How To Hygge, renowned Scandinavian cook and writer Signe Johansen explores the culture of hygge, shares the secrets of Nordic living and shows you how to adopt these elements into your everyday life, wherever you are in the world. Hygge is central to the Nordic sense of well-being. Roughly translated as 'cosiness', it implies warmth, conviviality and community. With fifty recipes and glorious imagery, Johansen explains how to enjoy the outdoors the Nordic way, the joy of fika (coming together over cake and coffee), how to collaborate to achieve a sense of community and why alcohol is integral to the healthy hedonism of hygge. For those who have long admired the region's stylish design heritage, she reveals how to achieve Scandi-Cool in your own home, without breaking the bank. Explore the culture of hygge, and learn how to live your life to the fullest, Nordic-style.

A ​tévéből is ismert szakácsdoktor, Dale Pinnock egy sor vadonatúj, egyszerű, ízletes recepttel tér vissza, amik élvezetessé teszik az egészséges étkezést. Könyvében hétköznapi helyzetekhez, és a mindennapi életvitelhez igazodó fogásokat mutat be, a tápláló reggelitől kezdve a csábító falatokon, gyorsan elkészíthető ebéden, laktató harapnivalókon, gyors vacsorákon, egészséges édességeken át a nagy baráti összejövetelekre javasolt fogásokig. A receptek között ráadásul találunk néhány kifejezetten egészséges koktélt is. Az ételek leírása mellett a szerző részletesen bemutatja az egészséges összetevők jótékony hatásait is, egy könnyen értelmezhető szimbólumrendszer segítségével pedig pontosan jelöli, hogy az egyes fogások a szervezetrendszer mely részeire vannak jótékony hatással. A Gyógyító ételek című fejezet pedig részletesen ismerteti az ételekben található hasznos összetevőket. A Gyógyító konyha 2. - Egészséges mindennapok című könyv 80 könnyen elkészíthető receptje praktikus, élvezetes megoldásokat kínál az egészséges étkezés mindennapi kihívásaira.

Kivételes ​alkalom, hogy korunk legnagyobb spirituális mestereitől tanulhatunk: a kötethez tartozó DVD-nek köszönhetően Eckhart Tolle és Deepak Chopra első közös szereplésének lehetünk szem- és fültanúi. A közel kétórás beszélgetés során bölcs meglátásaik segítenek, hogy kilépjünk gondolataink szüntelenül zajongó körforgásából, és megtapasztaljuk a transzcendens pillanatot, amelyben felismerhetjük az egón túlmutató és a világegyetemmel egységben létező identitásunkat. Hogyan legyünk jelen a mostban? Mi a különbség a gondolatokon és a jelenléten alapuló létezés között? Hogyan fertőzheti meg a gondolat az elménket, akár a vírus? Hogyan azonosuljunk valódi önmagunkkal, nem pusztán az önmagunkról alkotott képpel? Hogyan válthatunk át a tudatosságba és hívhatjuk be a jelenlét állapotát a pillanathoz való tökéletes igazodás révén? Külön ajándék, hogy a beszélgetés végén dr. Wayne W. Dyer is csatlakozik a színpadon a két tanítóhoz. A 2015-ban elhunyt mester a mindent átható, feltétel nélküli isteni szeretetről beszél, és arról, hogyan élhetjük meg mi magunk is ezt az állapotot. Légy részese Te is e három nagyra becsült tanító felemelő találkozásának!

Erich ​Körbler a XX. század végének egyik legnagyobb alakja. Elméleti és gyakorlati munkásságával új alapokra helyezte a betegség fogalmát, kialakulásának megismerését, a diagnosztikát, a terápiát, a teljes orvosi gondolkodásmódot. Ezt a tudományos tevékenységet nem egyszerű méltatni és még nehezebb megismertetni. Egy tudományos felfedezést, mely alapjaiban változtatja meg a korábbi „közmegegyezést”, paradigmaváltásnak nevezünk. Minden paradigmaváltás hatása forradalmi. Az új ismeretek alapján többé már nem lehet a régi, megszokott módon gondolkodni. Az addig általánosan uralkodó szemlélet és képviselői túlhaladottá, ortodoxá válnak. Az átmenet sohasem egyszerű és nem zökkenőmentes. Erich Körbler, az általa „Új homeopátiának” (Neue Homöopathie) nevezett tudományterülettel az energetikai, informatikai, hullámelméleti fizikai fogalmakat illeszti be nemcsak az orvosi-, hanem a hétköznapok gondolkodásmódjába is. Jelen könyv szerzői nyomon követik ezt a rendkívül izgalmas folyamatot, mellyel nemcsak „népszerű”, hanem tudományos szempontokból is maradandót alkottak. Ez a könyv alapműnek tekinthető és hiánypótló, ugyanis Erich Körblernek az élet nem adta meg a lehetőséget az önálló mű megalkotására. Hosszabb-rövidebb cikkek és tanfolyami jegyzetek, videó felvételek maradtak fent, melyekre tanítványai – váratlan halála után – támaszkodhattak. Dr. Sági Mária és István rendkívül nagy feladatot vállalt magára, hogy Erich Körbler halála után közel 20 évvel írásba foglalják tanításait, melyek a XXI. század orvosi gondolkodásmódjának alapját jelentik. Az Erich Körbler által feltalált inga, az ún. bioindikátor sajnos még nem orvosi diagnosztikai eszköz, de remélhetőleg nincs messze az idő, mikor minden háztartás részévé válik. (Dr. Csiszár Róbert) Ajánlom a Tudásnak azt a tárházát, amelyet ez a könyv tartalmaz, azoknak az ORVOS KOLLEGÁKNAK, akiknek van lendületük, bátorságuk, indíttatásuk, – az orvosi szakma iránti „szerelmük” – újra és újra tanulni, elsajátítani akár még alig ismert gyógyító módszereket is. Ezeket birtokba véve, és a már használt terápiás eszköztáruk körébe integrálva még többet, még jobbat tudnak adni a betegeiknek. Garantálom, hogy bőven lesz gyógyítási sikerélményben és hálában részük. Ajánlom azoknak a GYÓGYÍTÓKNAK, TERMÉSZETGYÓGYÁSZOKNAK, akik kellő önismerettel, hivatásuk igaz szeretetével és tiszteletével ismereteiket szüntelenül gyarapítják az új dolgok megismerésének vágyán túl még azon céllal, hogy a hozzájuk fordulóknak még jobban, még hatékonyabban tudjanak segíteni. Ajánlom azoknak az EMBERTÁRSAIMNAK, akik az öngyógyítás útját választják, hogy kellő figyelemmel merüljenek bele ennek a csodálatos módszernek a tanulmányozásába, használják körültekintően, azzal a bölcsességgel, amely meg tudja különböztetni, mi az a határ, amíg önmagukat, családjukat gyógyíthatják, és hol van az a pont, amikor orvoshoz kell fordulni. Ajánlom minden kedves OLVASÓNAK, merítkezzenek bele bátran, nyitottan, érdeklődve a TUDÁS-nak ebbe a csodálatos Forrásába, mert az ENERGIÁK és INFORMÁCIÓK birodalmában találják magukat. Hisz végső soron MINDEN INFORMÁCIÓ ÉS ENERGIA.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​könyvben számos, a kutatók számára is meglepőnek bizonyult érdekesség olvasható. A leírt, lefényképezett megfigyelések hozzájárulnak a titokzatos 18. század megértéséhez. Csodálatos élmény az elmúlt évszázadokba visszamenni. Például a hang színét meghatározó pajzsporc méretéből következtetni lehet a múmia hangjának hangszínére. A súlyos betegségben szenvedők ápolatlan körmei a betegség elhúzódását bizonyítják. A már akkor is lyukasztott fülcimpákon a lyukak vallanak a lyukasztás a halál előtti időpontjáról. Megfigyelhetjük a korabeli kötszerek minőségét, a kötözések módjait. Olvashatunk a könyvben a ritkán előforduló, méhen belüli keresztelésről is, amely a közelgő, vagy beállt anyai halál miatt válhat szükségessé. Azt is bizonyítani lehetett, hogy császármetszéses szülést is végeztek. Igazságüggyel, igazságügyi orvostannal foglalkozók, és izgalmakat kedvelők figyelmét felkeltheti a zsinegeléssel halálba küldött, majd a halál okát fel nem fedve a templom alatti kriptába temetett embertársunk esete. A könyv érdekes lehet a történelem iránt érdeklődők, az embertanászok, muzeológusok, orvosok, történészek, igazságügyi szakemberek számára.

240 ​öltés átfogó útmutatója a keresztszemestől az assisi hímzésig, a gépi hímzéstől a tűzésig. Az öltéseket színes ábrák illusztrálják és magyarázó jellegű kész munkák egészítik ki. A világ minden tájáról származó hagyományos és innovatív kézimunkák sokasága mutatja be a kortárs hímzés sokszínűségét és eredetiségét.

Ki ​vagyok? Ember, nő, feleség, anya - és mezítlábas szuperhős. Januárban volt öt éve, hogy egy nap életmódot váltottam. Akkor még mit sem sejtettem arról, hogy hosszú utazásom milyen eredménnyel fog zárulni, egyszerűen csak egészségesebb szerettem volna lenni. Belevágtam hát a kellős közepébe. Az évek során megtisztítottam a testemet, rendet tettem a környezetemben, újra felfedeztem a természet rendkívüli erejét a hétköznapjaimban, csodás emberi kapcsolataim születtek. De valami mintha még mindig hiányzott volna a képletből. Bár az élet egyfolytában küldözgette nekem a figyelmeztető jeleket kudarcok, betegségek, kellemetlen személyek formájában, sokáig nem eszméltem fel. Aztán szerencsére eljött a pillanat, amikor végre felismertem, hogy a megoldás nem a külső tényezőkben keresendő, hanem ott rejlik bennem. Megértettem, hogy csak akkpr lehetek igazán boldog, ha először újra megismerkedem önmagammal, meghatározom a valós céljaimat, elhárítom a képzeletbeli akadályokat magam elől, elengedem a kiegyensúlyozottságomat gátló tényezőket, és csak azzal törődö, hogy ÉN jól legyek. Testileg, lelkileg, szellemileg. Ha te is olyan ember vagy, aki képes a korábbi életszemléletét hátrahagyva, önmaga határait leküzdve, természetes módszerek segítségével változni, változtatni, hogy jobb, egészségesebb és boldogabb lehessen; aki elhiszi, hogy egy modern miliőben is lehet észszerűen, hagyományos értékrend mellett élni és élni hagyni - akkor neked szól ez a könyv. Ismerd meg az átváltozásom állomásait, és indulj el a mohos kis ösvényen, amelyet őseid tapostak ki neked mezítlábas talpukkal! Tudd, hogy a végén biztosan vár rád valaki: a TE szuperhős éned...

Talán ​sokan azt gondolják, a müzli csupán tejjel nyakon öntött gabonapehely. Ennél azonban jóval több: változatosan elkészíthető egészséges finomság, amelynek minden konyhában ott a helye!A jól ismert és sokszor unalmasnak tartott müzlikeverékek mellett számtalan formában fogyaszthatjuk. Ebben a szakácskönyvben olyan recepteket találunk, amelyek amellett, hogy izgalmasak és egészségesek, igazán finomak is. Krémek, kásák, kekszek, szeletek, édes falatok és sütik, nem csupán müzlirajongóknak!

A ​könyv története titkos ajándékot rejt. Adunk neked vele egy barátnőt. Kicsit zűrös a csaj, az igaz, de nagyon szerethető, mert tényleg mindig őszinte, mert elképesztő sztorikba keveredik folyton, és mert olyan viccesen tud ruhát próbálni, ahogy senki más. Ő Lizzie, a kövér lány. Aki különben nem is kövér, csak azt hiszi magáról. Ez a dilije. Hogy dagadt. Meg hogy biztos nem kellene egyik fiúnak sem. Ne tudd meg, milyen pasikra hajt, még egy rockzenésszel is összejött. Abból jó nagy gáz lett, majd elmeséli. Lizzie olyan, mint te – boldog akar lenni. Talán kicsit megelőzött téged: ő már végigcsinálta. Légy vele türelmes, kérlek! Ő azért bukdácsol ennyit, hogy neked már ne kelljen. Elköveti helyetted a hibáidat. Nevessetek, sírjatok együtt! 2016 legjobb debütregénye. Amazon.ca Szívszorító… Tele van szépséggel és humorral. Függést okoz, mint a chips, és ezt olvasva átérzed, milyen fájdalmas lehet semmi mást nem enni, mint 10 deka párolt halat, örökké. Chicago Tribune Mona Awad lerántja a leplet a nővé válás küzdelmeiről, az önértékelési zavarokról – a testképtől kezdve a társas kapcsolatokon át egészen addig, hogyan találhatjuk meg magunkat ebben az érzéketlen világban. Elle Magazin

Kollár ​Anna, Self-Love Coach, előadó, író, és Modern Istennő. Küldetése, hogy olyan csodálatos Nőkből hozza ki a legboldogabb Énjüket és mutassa meg Nekik, hogy milyen végtelenül értékesek - mint amilyen TE vagy! Naponta több száz Nőt inspirál írásaival online. Előadásain, workshopjain és egyéni coaching programján pedig több tucat Nő személyes fejlődésében vesz részt, hónapról hónapra.

Saját ​méretünkre - blúzokhoz, szoknyákhoz, nadrághoz stb. - tökéletes szabásmintát készíthetünk e nagyszerű könyv alapján.

Enyhülés ​a szemnek a számítógéppel végzett munka közben! Számos foglalkozási ágban magától értetődővé vált a számítógéppel végzett munka. Azonban még jó fényviszonyok és sugárzásszegény monitor esetén is erősen igénybe vesszük és gyakran túlterheljük szemünket. Könyvünk könnyen utánozható, rendkívül hatékony gyakorlatokat tartalmaz, amelyek segítségével edzeni és pihentetni tudja a szemét annak érdekében, hogy idejében megelőzze a maradandó károkat.

Enyhülés ​a szemnek a számítógéppel végzett munka közben! Számos foglalkozási ágban magától értetődővé vált a számítógéppel végzett munka. Azonban még jó fényviszonyok és sugárzásszegény monitor esetén is erősen igénybe vesszük és gyakran túlterheljük szemünket. Könyvünk könnyen utánozható, rendkívül hatékony gyakorlatokat tartalmaz, amelyek segítségével edzeni és pihentetni tudja a szemét annak érdekében, hogy idejében megelőzze a maradandó károkat.

A ​jóga arra tanít, hogy ellazítsuk a testünket, összpontosítsuk az elménket, és egy időre tegyük félre a problémáinkat. Ezenkívül segít feloldani a modern világ feszültségeit és terheléseit, megfelelő ellenszert nyújt elfoglalt életünk gyorsan változó iramához. A jóga segít megtalálni a harmóniát test és elme között. A testtartások (ászanák) és a légzőgyakorlatok (pránajáma) megtisztítják, erősebbé és sokkal rugalmasabbá teszik a testet; hozzásegítik az érzelmi egyensúly eléréséhez, s így jobban megbirkozik életstílusa következményeivel. A Jóga kezdőknek olyan gyakorlati útmutató, mely biztonságosan és könnyen elsajátíthatóan mutatja be az alaptesttartásokat, a légzőtechnikákat és más jógagyakorlatokat. Nem szükséges hozzá semmiféle előképzettség; a könnyen követhető utasítások a kezdőknek is megfelelő útmutatást nyújtanak, illetve bárki másnak is, aki otthon szeretné kipótolni a jógaismereteit. A könyvben két gyakorlatsor található. Ha már elsajátította a kezdő program testtartásait és technikáit, továbbléphet a haladóbb középfokra. A jóga jelentősen növeli életminőségünket, mert túl azon, hogy megváltoztatja a testünket, elindít az önfelfedezés izgalmas utazására. Reméljük, hogy a könyvünket olvasók megtapasztalják a nyújtás, mozgás és légzés jótékony hatását, megszabadulnak a felgyülemlett feszültségtől, megtanulnak ellazulni és kissé kiszabadulni a mindennapi életből. Jó szórakozást

Yoga ​Basics for Men is the man’s introduction to the physical workout of yoga. This is THE yoga guide for men who want an effective, full-body workout that improves overall endurance, core strength, body control, and flexibility, who aren’t interested in changing their lifestyle, listening to an instructor telling them to open their mind, or connecting with the universe while they work out. This eBook will help you accomplish your physical fitness goals, whether that’s playing at the competitive level of sports, working out on a recreational level, or simply going throughout your day without physical pain. Improve your physical fitness, reduce your risk of injury, and feel better. Here are some specific benefits that you can expect to experience by incorporating Yoga Basics for Men, by Man Flow™ Yoga, into your workout routine: 1) Endurance - make it through your whole workout with fewer breaks, play harder in the last few minutes of the fourth quarter, and have more overall energy. 2) Body control - become aware of every muscle in your body, facilitate a better connection between the muscular and skeletal systems and the brain that controls them, and make your body as efficient as possible. 3) Balance - develop balance by learning to actively engage your muscles and improve your ability to respond to perturbations or unbalanced situations. 4) Core strength - learn to properly engage your core and strengthen the main source of power and stability in your body, while improving your posture and taking pressure off of your lower back to improve spinal health. 5) Flexibility - reduced risk of injury, reduced recovery time, and more range of motion to increase your overall strength and power. 
 Some other benefits: - Increase blood flow - Alleviate anxiety and depression - Boost metabolism Many people are also turning to yoga as a form of physical therapy or physical fitness to prevent or reduce injuries. Here is a list of common physical ailments whose side effects can be reduced or altogether eliminated by Yoga Basics for Men, by Man Flow™ Yoga: - Lower back pain - Shoulder/neck pain/tightness
 - Rotator cuff/shoulder issues
 - Muscle cramps
 - Weak ankles (reduce the risk of ankle sprains)
 - Unstable knees (help MCL, ACL, or subluxation of the knee) - Tendonitis - Carpal tunnel syndrome
 - Sciatica
 - Disc herniation
 - SI instability
 - And many more... This eBook includes: 1) Physical Benefits - explains the physical benefits that you can expect to experience through incorporating Yoga Basics for Men, by Man Flow™ Yoga, into your workout routine. 2) Key Concepts - Learn the key concepts necessary to safely and effectively do yoga. 3) Exercise Guide - Learn the proper technique for 32 hand-selected exercises (poses) which will help you reap the physical benefits of yoga. This section also includes the target area, practical benefits, and tips for each exercise.4 4) Sequencing - learn how to put exercises together to make an effective and safe yoga workout. The eBook also provides several sample sequences to help you learn the basics of sequencing before making your own.

Siddhartha ​Mukherjee tíz évvel ezelőtt, amikor még fiatal és kimerült orvos rezidens volt, rátalált egy könyvre, amely örökre megváltoztatta azt, ahogyan a szakmájára tekint. Ez a könyv, a The Youngest Science (A legifjabb tudomány) hatására Dr. Mukherjee-nek fel kellett tennie magának egy fontos és égető kérdést: Tudomány-e az orvostudomány? Egy tudománynak törvényei vannak – ezek olyan igaz ténymegállapítások, amelyeknek az alapját többször is megismételt kísérletek adják, amelyek valamilyen egyetemes természeti tulajdonságot írnak le. Vajon az orvoslásnak vannak-e ilyen törvényei? A szerző e könyvében pályafutásának legmeghökkentőbb és legtanulságosabb eseteit vizsgálja meg – azokat, amelyek révén végül eljutott oda, hogy sikerült beazonosítania a modern orvoslás három irányelvét. Ez a könyv, amely telis-tele van történelmi részletekkel, személyes történetekkel, és a modern orvoslás nagy áttöréseivel, izgalmas bepillantást ad az orvosok mindennapi küzdelmeibe és heuréka-élményeibe, amelyeknek a laikusok csak ritkán lehetnek szemtanúi. Ez a provokatív és humánus mű jó útmutató lehet minden olyan szakember számára, aki hivatása gyakorlása során sok bizonytalansággal és megmagyarázhatatlan csodával találkozik. A könyv szemléletét követve egészen új oldaláról ismerhetjük meg nem csak az orvoslást, hanem a minket körülvevő világot is. Siddhartha Mukherjee daganatos betegségek gyógyításával és kutatásával foglalkozó orvos, emellett a Betegségek betegsége – mindent a rákról című könyv szerzője. Művéért 2011-ben Pulitzer-díjjal jutalmazták. Mukherjee a Columbia Egyetem orvosi karának adjunktusa, valamint az egyetemi klinika onkológiai osztályának munkatársa. Diplomáit – Rhodes ösztöndíjasként – a Stanford, az Oxford és a Harvard Egyetem orvosi karán szerezte. Publikált már a Nature-ben, a Cell-ben, a The New England Journal of Medicine-ben és a The New York Times-ban is. A szerző New York-ban él feleségével és két lányával. https://www.ted.com/talks/siddhartha_mukherjee_soon_we_ll_cure_diseases_with_a_cell_not_a_pill?language=hu „Az „orvoslás törvényei” valójában a bizonytalanság, a pontatlanság és a hiányosság törvényei, amelyek szintúgy érvényesek minden olyan tudományterületre, ahol ezek az erők működésbe lépnek. Ezek a törvények a tökéletlenség törvényei.” Első törvény Egy erős megérzés sokkal többet ér, mint egy gyenge teszt. Második törvény A „normális” a szabályra tanít meg, a „kivétel” a törvényre. Harmadik törvény Minden tökéletes orvosi kísérletre jut egy tökéletes emberi előítélet.

Mi ​magunk vagyunk a könyv főszereplői, hiszen aligha van olyan ember, akinek magának vagy családtagjainak ne lett volna már alvással kapcsolatos gondja. Az alvás életünk egyharmadát kitölti, a másik kétharmadát pedig befolyásolja. Sokaknak állandó gondjai vannak vele, mégis csak nagyon kevesen gondolkoznak el azon, mit tehetnének az éjszakai felébredések ellen, meddig lehet és érdemes korlátozni a napi alvásidőt, vagy éppen milyen módon irányíthatjuk álmainkat. A könyv felteszi – és meg is válaszolja – azokat a kérdéseket, amelyek tisztázása elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy az alvás a regenerálódás és felfrissülés, ne pedig a problémák forrása legyen mindennapjainkban. A kötet rendkívül érdekes olvasmány, hiszen személyesen érintettek vagyunk benne – biztos, hogy senki nem fog elaludni rajta…