Ajax-loader

kollekció: Életmód, egészség

“A beteg szervezetet az egészség hiánya kínozza. A beteg lélekben a lélek hiánya fáj.”
(Rejtő Jenő)


Temperamentuma ​sajátos bélyeget süt az emberre, amely a bölcsőtől a sírig elkíséri. Ám nem mindegy, hogy teherként cipeljük-e, vagy ajándéknak és kiaknázandó lehetőségnek tartjuk. Ha élünk lelki alkatunk előnyeivel, ugyanakkor tudatosan fegyelmezzük és kordában tartjuk, gazdagítani fogja életünket. Hallesby könyve önismeretre és egymás mélyebb ismeretére nevel.

A ​keleti és a nyugati hagyományos orvoslás is rendelkezett a gyógyító elméletnek és gyakorlatnak megfelelő asztrológiai ismeretekkel. A hagyományos kínai orvoslás alapzata a I Ching és a kínai asztrológia, míg az indiai ájurvédikus gyógyászaté a védikus asztrológia. Az ájurvéda, az Élet Tudománya és az asztrológia, a Fény Tudománya egymásra támaszkodva kereste a betegségeket kialakító okokat és a kedvezőtlen kozmikus hatások kijavítási lehetőségeit, módjait. Ilyen energetikai rendszert kiegyensúlyozó gyógyító eljárás a marmapunktúra és a marapresszúra. Az indiai akupunktúráról, a marmapunktúráról Bhedan Karma néven a Suchi Véda írt 3000 évvel ezelőtt. Kidolgozta az egyensúlyhiányból adódó betegségek kezelésére szolgáló nyomáspontok réz és arany tűvel, valamint csont és bambusz eszközökkel való stimulációját. A kínai akupunktúra rendszere és az indiai marmapunktúra és marmapresszúra tudománya egy tőről fakad, de az idők folyamán mindkettő fejlődése eltérő irányt vett. A két tanítás módszertana, holisztikus szemlélete, filozófiai háttere, az életenergia irányításának technikája, az energiapontok elhelyezkedése, az őselemek és a - biológiai energiákat, alkati és pszichés tulajdonságokat hordozó őselem - kombináció - 3 dosha azonos. A szerző feltárja a test létfontosságú energiapontjainak asztrológiai vonatkozásait, a bolygók, holdházak, csillagok marma pontokra gyakorolt hatását, az akupunktúrás pontoknál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek természetét, valamint megismertet a pontok kezelési technikáival. A könyv segítség a gyógyító művészetet folytatóknak és a betegeknek egyaránt, hiszen bemutatja a betegségek valamennyi égi (kozmikus, külső hatások által előidézett, lelki és mentális) és földi (testi, biokémiai, táplálkozásbeli, életmódbeli) okát, és azok megszüntetésének legősibb metódusait.

“Never ​in the history of fashion had a single designer made such a revolution in his first showing.” Time In 1947 Christian Dior rocked the fashion world with his New Look, which dominated postwar fashion and firmly secured the name of his house in the minds of the public and the industry. Based on new research, this absorbing and beautifully illustrated book examines the seminal years of Christian Dior, 1947 to until his death in 1957, from a truly international perspective. Dior drew on historical models of femininity and utilized the unique skills of the Parisian haute couture in textiles, embroidery, cutting, and sewing techniques to produce stunning designs that captured the new mood of optimism after World War II. Dior also designed and marketed ready-made luxe lines and broke new ground by creating and controlling innovative licensing agreements for all Dior products, from perfume to stockings, jewelry, bathing suits, and even men’s ties.

Autentikus ​orvosi körök véleménye szerint a modern fogamzásgátlás az antibiotikumok és a védőoltások felfedezése után az orvostudomány harmadik legnagyobb áttörése. A helyesen megválasztott és alkalmazott fogamzásgátló eszközök ugyanis nem csak a nemkívánt terhesség s azok következményeivel szemben, hanem sok minden egyéb, az életet is veszélyeztető kórképekkel szemben is jelentős védőhatású. Sajnálatos módon a fogamzásgátló módszerekkel, különösen a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban számos téves információ kering és nemcsak a laikusok, hanem az orvosok körében is. Jelen könyv célja, hogy teljes áttekintést nyújtson a rendelkezésre álló fogamzásgátló módszerekről, azok előnyeiről és hátrányairól, helyretéve mindazokat a téves információkat, melyek akadályozzák a népegészségügyi jelentőségű modern fogamzásgátlás terjedését. Részletek a tartalomból: Természetes fogamzásgátlás naptármódszerrel, ébredési hőmérséklet mérésével, a méhszáj változásainak megfigyelésével, s ezek kombinációjával. * Megszakított közösülés * Kémiai és mechanikai barrier eszközök pl. diafragma, fogamzásgátló szivacs, méhszájsapka, férfi és női óvszer - Miért van különösen nagy jelentősége napjainkban az óvszernek? Hormonális fogamzásgátlás pl. fogamzásgátló tablettákkal. Milyen a tabletták összetétele és hatásmechanizmusa? Hogyan hatnak a női ciklusra, a petefészekre, a méhre, az emlőre? - Milyen kapcsolat van a fogamzásgátló tabletták és a bőrbetegségek, a szív- érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a hüvely fertőzései és a mioma között? Hogyan hatnak a testsúlyra és a szervezet immunrendszerére? - Mikor előnyös és mikor nem, a hormonális fogamzásgátlás? - Hogyan befolyásolják a különböző gyógyszerek a tabletták hatását? - Mi a teendő, ha időben elfelejtette bevenni a tablettát? - Mikor kell azonnal orvoshoz fordulni? * Mik azok a minipellek, hogyan hatnak, kiknek javasolható? Miként hatnak az injekciós fogamzásgátlók? * A különböző méhen belüli eszközök (pl. hurok, spirál) kiknek javasolható, miként helyezik fel ezeket? * Mi az, hogy sterilizáció és kinél (a férfinél vagy a nőnél) célszerű elvégezni? A könyv végén egy külön fejezet foglalkozik a nemi úton terjedő betegségekkel, ezek tüneteivel, megelőzésével és kezelésével, mert e betegségek szorosan kapcsolódnak a témához, hiszen mindenki érintett lehet, aki szexuális életet él. Jelen, hiánypótló könyvet nőknek és férfiaknak, fiataloknak és időseknek, orvosoknak és laikusoknak, ifjúságot nevelőknek és diákoknak egyaránt ajánljuk, igen sok hasznos információt meríthetnek belőle.

A ​Terebess Kiadó Koestler két távol-keleti országról szóló könyvét ikerkiadásban hozza ki (szép, igényes könyv-formában és professzionális fordításban), azonban sem az India, sem a Japán nem sorolható az tárgyszó-fogalma alá. E könyvek ugyan konkrét utazások emlékanyagához köthetők - a szerző mind a két kötetben utal erre -, mégis inkább szellemi, kultúrtörténeti, politikai, históriai nemzet, illetőleg szubkontinens-ismertetők. Feltehető, hogy mindkét könyv egy-egy kvázi tanulmányút összefoglalója avégett, hogy a szerző a készülő nagy szintetikus könyveihez kellő szellemi, helyszíni muníciót raktározzon el. A India-könyv az ind bölcselet több évezredes tradíciójába való alámerülés melynek tengelyében a szexualitást természetfölötti célokra irányító szellemiség analízise áll. Koestler nagy fogékonysággal és tiszteletteljesen közeledik e különös antropológiához, misztikához - nem rejtve azonban véka alá csodálkozását, az európai ember álmélkodó távolságtartását. Könyvtári szempontból igen lényeges, hogy e könyv (és párdarabja) az ismereteknek nagyon magas szintjét közvetíti - művelt olvasók kereshetik.

Azoknak ​a nőknek szól a könyv, akik valóban tenni akarnak valamit, hogy megszabaduljanak a „problémás" testtájaktól. A comb, a csípő, a has és a fenék táján kialakult narancsbőr, fölösleges kilók és fellazult szövetek (cellulitisz) leküzdésére ajánl átfogó akcióprogramot.

A ​komplementer és alternatív medicina (CAM) szakértőivel készített 27 interjú betekintést nyújt a CAM különböző módszereiről, úgymint hagyományos kínai orvoslás, akupunktúra, akupresszúra, ajurvéda, homeopátia, fitoterápia, naturopátia, jóga, kiropraktika, masszázs terápia, tajcsi, reiki, reflexológia, és bioelektromágneses terápia. A megkérdezett neves szakértők érdekes és olvasmányos módon beszélnek a praxisukról, az oktatási-, és kutatási irányukról és felruházzák az olvasókat az evidencia alapú gyakorlat azonosításának legfontosabb eszközeivel. Ez a könyv nélkülözhetetlen mindazok számára, akik komplementer és alternatív orvoslással szándékoznak foglalkozni, de azoknak is, akik már ezen a területen dolgoznak. Miben segíthet Önnek ez a könyv? • Megismerteti az alapfogalmakkal • Tárgyalja a komplementer és alternatív medicina történelmi hátterét, az akadémiai, tantervi, etikai és kulturális szempontokat, az integratív gyógyítás egységeit • Hasznos forrásokat bocsát az olvasók rendelkezésére, hogy jobban megismerhessék az egyes módszereket • A szakterület legismertebb képviselőit szólaltatja meg, így értékes információval látja el az olvasókat A tartalomból: • A komplementer és alternatív orvoslás története • Hagyományos kínai orvoslás • Ájurvéda • Homeopátia • Naturopátia • Biofeedback • Hipnózis • Zeneterápia • Jóga • Gyógynövények • Kiropraktika • Masszázsterápia • Akupunktúra és akupresszúra • Tajcsi • Reiki • Reflexológia stb.

Az ​elmúlt években egy szabályos wellnessrobbanás figyelhető meg. A mai túlhajszolt világban nem is csoda, hogy az emberek többsége nyugalomra, kikapcsolódásra és harmóniára vágyik, a napi stressz ellentételezéseként. Emellett azonban a testnek is formába kell jönnie, és vissza kell szereznie az elveszett energiákat. A jó közérzet temploma azonban továbbra is szauna maradt. A meleg, a gőzön átszűrődő fény és a natúr fa kellemes, megnyugtató légkört teremtenek.

Én ​lemosom a te szólításodat, tüdődből, májadból, szálkás húsodból, cseppentett csep véredből. Párta alól gyütté, párta alá menjél! Semmi vótá, semmi légy, Ma gyötté, ma múlj el!

„Spirituális ​gyöngyszemek a megvilágosodott életért” című könyvben a spirituális Mester, Sant Rajinder Singh ősi és modern forrásokból származó, magával ragadó történeteket mesél el. Minden egyes történet a szépség sziporkázó, pompás gyöngyszeme. A történetekkel azt szemlélteti, hogyan - legyünk bátrak a balsors idején - engedjük el a haragot - legyünk kiegyensúlyozottak - tapasztaljuk meg az üdvösséget és az örömöt - élvezzük a személyes spirituális tapasztalatokat.

Eddig ​egymástól függetlenül törekedtél a szeretetre, az érvényesülésre, a boldogságra, mert mind a három érdekelt: - Szeretni akarsz és mások szeretetét szomjazod. - Az érvényesülés minden napod törekvése. - Boldogságod legnagyobb életcélod. Mind a háromra megfszített erővel törtél és néha elkeseredtél elégtelen eredményeid miatt. Teljes sikered érdekében fogadj el egy jó tanácsot: összesítsd erőidet! Ne akarj külön szeretni, külön rvényesülni, külön boldogságot élveni, hanem mindenzt együtt. Amikor szeretsz és szeretnem, máris érvényesültél, azaz boldog vagy. Törekedj a szeretet teljességégre, akkor érvényesülsz és boldogságot is élvezel. Boldgoságod legyen érvényesülésed a szeretetben. Ez a kötet a győzelmet biztosító legfontosab mesterfogásokba vezetnek be. Ha a szabályokat megtartod, szíveket hódítasz: győzelmedet, boldogságodat, érvényesülésedet jelenti.

Throughout ​the many ups and downs, the successes and the failures in my life, there has been a consistent and all-embracing belief that a positive attitude produces results.' Acknowledged both as one of the most famous faces on British television and an astute businessman, Noel Edmonds knows what it's like to be hugely successful. In this book he talks about the high and low points of his career; how he dealt with major changes in his professional and personal life and how his belief in himself and the cosmos have brought him back to our screens in Deal or No Deal. Drawing on his own experiences he tells you how to: * Make your own luck * Stay focused when things are getting tough * Be positive in a negatively oriented world * Play to your strengths * Step outside your comfort zone ...and ultimately develop practical strategies that will enable you to get the most out of your life.

"Nincs ​új a nap alatt! tartja a magyar mondás, s jelen esetben ez a legmegfelelőbb, amivel e kis könyvecskét útnak indíthatjuk. Ha beleolvasunk, csodálkozva vesszük észre, hogy mindaz, amit az orvosok, természetgyógyászok manapság kínálnak, milyen régen ismert volt már! Arany György doktor úr szól beteg és egészséges olvasóhoz egyaránt, hiszen a fő cél a gyógyítás mellett a megelőzés, az egészséges életmód kialakítása a természet segítségével. Arra tanít, hogyan tartsuk tiszteletben testünket, és minden erővel siessünk segítségére, ha megbetegszik. A tiszta víz gyógyító erejét évezredek óta tapasztalja és hasznosítja az emberiség. Ugyanígy a gyógynövények, a gyógyvizek vagy a masszázs jótékony hatását. Könyvünk szerzője igazi békebeli fürdőorvos, aki meggyőző szakmai tudás és tapasztalat birtokában, valamint olyan derűt és nyugalmat árasztva ismertet meg bennünket a természet adta gyógymódokkal, hogy már maga az olvasás fölér egy kellemes kezeléssel. Nyugalom, harmónia, béke erre vágyik testünk-lelkünk, s ez az, amit a természet felkínál nekünk. Éljünk vele!"

“A ​#GIRLBOSS is in charge of her own life. She gets what she wants because she works for it.” The first thing Sophia Amoruso sold online wasn’t fashion—it was a stolen book. She spent her teens hitchhiking, committing petty theft, and dumpster diving. By twenty-two, she had resigned herself to employment, but was still broke, directionless, and working a mediocre day job she’d taken for the health insurance. It was there that Sophia decided to start selling vintage clothes on eBay. Eight years later, she is the founder, CEO, and creative director of Nasty Gal, a $100 million plus online fashion retailer with more than 350 employees. Sophia’s never been a typical CEO, or a typical anything, and she’s written #GIRLBOSS for outsiders (and insiders) seeking a unique path to success, even when that path is winding as all hell and lined with naysayers. #GIRLBOSS includes Sophia’s story, yet is infinitely bigger than Sophia. It’s deeply personal yet universal. Filled with brazen wake-up calls (“You are not a special snowflake”), cunning and frank observations (“Failure is your invention”), and behind-the-scenes stories from Nasty Gal’s meteoric rise, #GIRLBOSS covers a lot of ground. It proves that being successful isn’t about how popular you were in high school or where you went to college (if you went to college). Rather, success is about trusting your instincts and following your gut, knowing which rules to follow and which to break. A #GIRLBOSS takes her life seriously without taking herself too seriously. She takes chances and takes responsibility on her own terms. . She knows when to throw punches and when to roll with them. When to button up and when to let her freak flag fly. As Sophia writes, “I have three pieces of advice I want you to remember: Don’t ever grow up. Don’t become a bore. Don’t let The Man get to you. OK? Cool. Then let’s do this.”

A ​mai világban egy fiatal nő túlságosan könnyen becsaphatja önmagát a szerelemmel kapcsolatos hazugságokkal. Mit gondolhat magában? A fiúk nem akarnak egy erkölcsös lányt. Senki nem sérül. Ez csak játék és szórakozás. Az én testem, az én döntésem. Ha nemet mondok, elveszíthetem. Nem lehetek egyedül. Nekem már túl késő. Melyik jó pasi akarna engem? Lehetetlen tisztának maradni. A Tiszta nőiesség című zsebkönyv lerántja a leplet ezekről a hazugságokról, és biztos támpontot ad, hogy te is megtalálhasd az igazi és őszinte szerelmet, amire vágysz.

A ​könyv, mely már megjelenése előtt emberek életét változtatta meg. Akik betekintést nyerhettek a készülő anyagba, és tartalmával komolyan foglalkozni kezdtek, mára már nem ugyanazok az emberek, akik voltak. A visszajelzések a könyv megjelenése után is hasonlók. A nagykőrösi születésű Czeczon István Kávészünet az elmének című könyve olyan gondolatok gyűjteménye, melyek tudattól tudatig hatnak és mély önvizsgálatra ösztönöznek. Sokszor, elmével fel nem dolgozható, csak tiszta tudattal megtapasztalható üzenetek, telve együttérzéssel és szeretettel. Czeczon István csak annyit kíván minden olvasójának, hogy megszabadulhassanak irányíthatóságuktól, legyenek szabadok, tudatosak, boldogok. Gondolataink megállás nélkül hangosan kattognak. A csend szinte reménytelennek látszik, hiszen ha elnémulna minden tudatunk terében, egónk, az üvöltő némaságtól megrettenne. Pedig a gondolatok csendje hozhatná el számunkra a valódi belső békét. E könyv szerzője azon szerencsés emberek egyike, kinek elméjében már nem csak a saját gondjai töltik ki a teret, hanem az együttérzés ösvényét járva oly felismerésekre jutott, melyet szívesen oszt meg olvasóival. E felismerések között akad jó pár, mely annyira világos, hogy fénye talán képes mások gondolkodásmódját is átfókuszálni, a mindennapok hangos zakatolásából egy sokkal nagyobb horizont látóterére, melyek megkönnyebbülést hozhatnak az én lélek számára, s így legalább pár percig fellélegezhet saját terhei alól. Láma Déva Prashad Váljék épülésedre a könyv, bár teljes Vagy, nyissa fel szemed, bár látsz, mélyítsen el, bár Te vagy a Tér. Legyen utazásod, keresésed célja a megismerés, önmagad megismerése! Hozzon felismeréseket a könyv mondanivalója! Ha kívánhatok valamit, azt kívánom, hogy ismerd fel, tudd, ki vagy. Tapasztald meg a meghatározhatatlant, az osztatlant, a hiánytalant, a leírhatatlant, Aki Vagy. Czeczon István

A ​világhírű japán módszer forradalmasította a rendrakást az otthonokban: Marie Kondo útmutatóiból mára 6 millió példány kelt el 40 nyelven. A rendrakás szakértőjének könyve nélkülözhetetlen kalauz ahhoz, hogy egyszerűbbé, átláthatóbbá és egyúttal boldogabbá tegyük mindennapjainkat. Aki megfogadja tanácsait, nemcsak otthonában, de saját életében is felszámolhatja a káoszt és a rendetlenséget. Marie Kondo átfogó útmutatást nyújt az egész lakásban: a konyhai eszközök, hobbikellékek, fényképek, takarítóeszközök területén egyaránt. Elkalauzol a tökéletesen rendezett fiókok és szekrények világába, és lépésről lépésre, egyszerű illusztrációkkal mutatja be az ingek, nadrágok és zoknik hajtogatásának mesteri fortélyait. Ugyanakkor azt is megtanítja, hogyan ismerjük fel azokat a tárgyakat, amelyek már nem szereznek örömet, és valójában már nincs szükségünk rájuk. A KonMari néven elhíresült egyszerű módszerrel mindenki számára elérhető lesz a rendezett otthon, az átlátható tárolás és a hétköznapi tiszta öröm.

Az ​emberiség kultúrtörténete igazolja és cáfolja, hogy a nőknek koruktól független a divathoz való viszonya; igazolja és cáfolja, hogy a dekoltázs mérete ízlés és nem morál kérdése; igazolja és cáfolja, hogy a női divat kiemeli a test előnyeit és elrejti fogyatékosságait; igazolja és cáfolja, hogy a divat diktálható, irányítható; igazolja és cáfolja, hogy a napi divat mindig a kor szellemének tükre; igazolja és cáfolja, hogy a divat a gazdagság önkéntes adója lenne. De van egy nem meg­kérdőjelezhető bizonyossága a hölgyek divatjának: időnként visszatekint a múlt értékei felé. Ezt teszi most könyvecskénk is az 1930-as évek naftalinvédett modelljeinek színes bemutatójával.

»Bámulatos ​hatás. Teljesen ártalmatlan. Minden hölgy, aki szép lenni és tetszeni akar, és a szépségét legidősebb koráig fenntartani kívánja a Rogátsy-féle Liliana-crémet használja, mert csak ezáltal lehet a valódi szépséget elérni.« – így csalogatta kuncsaftjait 1898-ban kencéje megvásárlására a »Szent Istvánhoz« nevet viselő gyógyszertár patikusa Nagykikindán. A patinás »apothecá«-k rendet és bizalmat sugárzó eladóterei nehezen férnének bele sorozatunk kicsiny méretébe, de a »nevesített«, már régen kiürült porcelántégelyek annál inkább ide valók. Egyszer volt tartalmukról, azok készítőiről igyekeztünk jótékony hatású keveréket készíteni. Reméljük hatni fog!

Minden ​azon múlik, hogy mit hiszel! Ha meg tudod változtatni, miben hiszel, változtatni tudsz az életeden. A sikeres és győztes élet titka:a helyes hit. A HIGGY JÓL, HOGY JÓL ÉLJ! című könyvében Joseph Prince, a nemzetközi elismerésnek örvendő szingapúri lelkipásztor és bestseller szerző hét gyakorlatias, ám mégis erőteljes kulcsot ad az olvasóknak ahhoz, hogy hogyan éljenek szabadon a félelem, a függőségek és a bűntudat mindenféle formájától. Ezek a praktikus elvek olyan valós emberek történetein és beszámolóin keresztül elevenednek meg előttünk, akik saját bőrükön tapasztalták meg a szabadulást mindazoktól a pusztító dolgoktól, amik addig fogva tartották őket - az alkoholizmustól kezdve a különféle fóbiákon át a krónikus depresszióig -, s mindezt a helyes hit ereje által. Isten akarata számodra, hogy túláradó örömben és minden értelmet meghaladó békességben éld az életed, és rendíthetetlenül higgy abban, amit Ő megtett érted. Ezen a könyvön keresztül inspirációt nyersz, és erőt merítesz, hogy jó és helyes alapokra helyezve a hitedet - különösebb erőlködés nélkül - megváltoztasd az egész életed, és győztesként kerülj ki minden csatából a mindennapi kihívások és a romboló hatású gondolataid felett. JOSEPH PRINCE a szingapúri New Creation Church vezető lelkipásztora, akit a kegyelem örömhírének fő mai szószólójaként ismernek és szeretnek világszerte. Gyülekezete fiatalos és dinamikusan növekvő közösségként több mint 30 000 főt számlál. A szerző egyben a Joseph Prince Ministries vezetője is, amely egyike napjaink világszinten is leggyorsabb ütemben növekvő televíziós szolgálatainak. Prédikációit több mint 50 TV-csatornán közvetítik a világ szinte minden országában, melyek így emberek millióihoz juttatják el Isten irántunk való szeretetének evangéliumát. Joseph Prince prédikátorként egyben közkedvelt és keresett előadója a világszerte megrendezett keresztény konferenciáknak is.

A ​BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, ami ezúttal a gluténmentes étrendet és életmódot helyezi a középpontba. Szerzője, Hadarik Rita - a Rita konyhája bloggere, valamint gluténmentes lisztek fejlesztője - a gluténmentes konyha alapjait mutatja be izgalmas, színes formában. A Glutén nélkül számos, eddig mrá bevált és sikerrel kipróbált recept mellett sok új finomságot mutat be úgy, hogy közben az olvasó megismerkedhet az egészségtudatos táplálkozás alapjaival is. A 80, különböző ételtípusra bontott recept nemcsak a gluténérzékenyek számára jelenthet új alternatívát a mindennapi étkezések megtervezésében, hanem azoknak is, akik kiegyensúlyozottabb táplálkozásra törekednek. Bár a könyv elsődleges üzenete a gluténmentes étkezés harmonikus megtervezése, a recepteknél külön jelezzük az egyéb mentességeket (például 60 vegetáriánus receptet tartalmaz), valamint a tápérték-számításokat is. A könyv további különlegessége, hogy betekintést nyújt a gluténérzékenység valamint a diéta lelki hátterébe, ami reményeink szerint segít elfogadni és elfogadtatni az ezzel járó nehéz élethelyezeteket, lelkiállapotokat.

EGYÉL ​TÖBBET, TORNÁZZ KEVESEBBET, FOGYJ LE! A The Body Coach-ként, azaz a testguruként híressé váló Joe Wicks első könyvében megmutatja, hogyan szabadulj meg a fölöslegtől több evéssel és kevesebb edzéssel. Meglepő lehet, de működik. A Fogyj 15 perc alatt! száz tápanyagban gazdag, gyorsan elkészíthető receptet és Joe otthon végezhető HIIT ( magas intenzitású) gyakorlatait tartalmazza, és megtanítja, mely ételeket és gyakorlatokat párosítsd az intenzív zsírégetés érdekében. „Célom, hogy megmentsem az embereket a diétaipartól. Ez az étkezési -és edzésterv azért született meg, hogy mindenki megtanulhassa, hogyan legyen vékony, egészséges és erős éhezés nélkül. Már több mint 50 ezer embernek segített a világ minden táján. Őszintén hiszem, hogy a te életedet is alapjaiban megváltoztatja, és ezentúl teljesen másképp fogsz tekinteni a táplálkozásra. 1 sporttudományi diploma 5 év személyi edzőként 3 év online táplálkozástudományi szakértőként 50 000 sikertörténet 90 nap – ennyi időbe telik, hogy átformáljalak” Kerülj a legjobb formádba egyszerűbben, mint gondolnád!

Mindenki ​rohan. Két rohanás között az iskolában, az óvodában, az utcán vagy telefonon naponta többször repül felém a kérdés: te mit főzöl ma este? Mindenkinek, aki gyereket nevel, napi szinten kihívást okoz, hogy mit egyen a család: mi az az étel, ami gyorsan elkészül, egészséges, a gyerekek is megeszik, de felnőttek is jól laknak tőle. Ha már van egy ilyen, az pompás, de minden napra kell egy jó recept, sőt, néha több is. Ez a könyv a mi családunk receptjeit tartalmazza, a kedvenceinket rohanós hétköznapokra, lusta hétvégékre, szomorú és vidám napokra, amikor tele kell pakolni az uzsonnás dobozt, vacsorát kell főzni hulla fáradtan vagy együtt sütni egy isteni sütit a gyerekekkel. Minden receptet többszörösen tesztelt Tutu és Leó, garantáltan csak azok jelenhettek meg nyomtatásban, amelyek az ő szűrőjükön is átmentek. A kötet Havas Dóra harmadik könyve, és egyben a nagy sikerű Születéstől születésnapig könyv folytatása, ami a kismamáknak adott tanácsot a gyerekek hozzátáplálásával kapcsoaltban. A kötet összes receptjét, ahogyan azt már megszokhattuk, a szerző saját készítésű fotói illusztrálják. A könyv megjelenését követően indul Havas Dóra azonos című, 18 részes műsora a Tv Paprikán.

"...A ​te életedben te vagy az úr. A tiéd, senki-semmi más nem határozhatja meg helyetted. Még akkor is így van, ha teljesen mást tanítottak neked. Akkor is, ha úgy érzed, ez nem passzol össze az ok-okozat törvényével. Mert pontosan, hogy passzol. Ez az ok és okozat törvénye. Létrehozod, és aztán megtapasztalod. Létrehozod, megtapasztalod. Ezáltal tanulsz is és a régi iskolák azt mondták, ez az értelme, de valójában maga a folyamat az. Az, hogy élsz. Közben mintegy ajándékként tudatossá válik a létezésed. ...Ha egyszer megszokod, hogy Te vagy az, aki a játékot irányítja, akkor ezernyi új kapu nyílik előtted. Igazán élvezni fogod, mert átélőből átlépsz teremtő-átélővé. Akkor bizony az okokat is Te találod ki és érdemes következetesnek lenned ahhoz, hogy eligazodj a saját teremtéseidben. Mert ezt is tanulni érdemes, hiszen minél jobban érted, annál jobban műveled." ...“Normális” esetben egy könyv úgy készül, hogy a szerző leül, megtervezi és megírja, végül megjelenteti. Ez a könyv nem így készült. Még csak nem is úgy, ahogyan általában a könyvek. ...Tulajdonképpen, mint “egyszerű személy”, nem is lettem volna képes megírni. Annak a “tágabb én -nek”, akit Eyn -nek nevezek, a három dimenzióba való hozásával vált csak lehetővé ez a folyamat. ...Írásban viszont sikerült az, ami a legtisztább meditációban sem. Számomra az írás volt a meditáció. Írás közben olyan szellemi tudástár és belső bölcsesség tárult fel előttem, amin magam is elámultam. Olyan kérdésekre kaptam választ, amelyekre addig sosem sikerült. Eyn

Az ​1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megkönnyítő tippekkel. A sorozat egyes kötetei egy-egy témát ölelnek fel, így alaposabban körüljárhatjuk az ételek egy csoportját, ötleteket kaphatunk, ha bizonyos témában keresünk, vagy éppen megismerhetjük egy földrajzi régió kulináris szokásait. A leírásokat színes, étvágygerjesztő fotók illusztrálják, emellett a zsebkönyv formátum lehetővé teszi, hogy főzés közben magunk előtt tartsuk a konyhapulton a recepteket.

Ételek, ​amelyek évekkel hosszabbíthatják meg az életedet – ismerd meg Dr. Greger napi tanácsait! A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók. A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek – például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek – évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess. A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is – azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „húsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszú, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Mindenki ​tudja, hogy a tartós ülés károsan hat az egészségünkre. A közelmúltban végzett tanulmányok eredményei szerint a túl sok ücsörgés számos betegség kialakulásában szerepet játszhat, az elhízástól a cukorbetegségen át a depresszióig, sőt akár a rák kifejlődéséhez is hozzájárulhat. A tipikus irodai ülőmunkát végzők több mozgásszervi betegségtől szenvednek, mint azok, akik naponta fizikai munkát végeznek. Kiderült, hogy az ülés ugyanolyan mértékű foglalkozási kockázatot jelent, mint az, ha az ember nehéz súlyok emelésével járó munkát végez. A tények konkrétan azt jelzik, hogy az ülés megrövidíti az életet. A széked olyan, mint egy ellenség, mely rombolja a tested. Korszakalkotó új könyvében az elismert gyógytornász-fizioterapeuta, a New York Times és a Wall Street Journal sikerlistáján egyaránt szereplő szerző, Dr. Kelly Starrett részletes túlélési tervet állít fel székközpontú társadalmunk ücsörgő polgárai számára az ülés negatív hatásai ellen. Az Asztalhoz kötve című kreatív kézikönyv megoldásokat kínál a hátsó feleden gubbasztva eltöltött idő csökkentésére, valamint olyan stratégiákat javasol, amelyekkel az életminőségedet javító, dinamikus, aktív munkaállomássá alakíthatod az íróasztalodat. A kezedben tartott könyvből megtudhatod, hogyan o ismerd fel és korrigáld könnyedén az ártalmas testhelyzeteket o szüntesd meg a hátadban, a nyakadban és a válladban jelentkező fájdalmakat o találd meg a gerinced és a törzsed helyes tartását o járj, fordulj, guggolj és cipelj a legügyesebben o enyhítheted a fájdalmat és növelheted a mozgástartományodat a 14 testkarbantartó gyakorlat segítségével Akár a munkahelyi, akár a szabadidős teljesítményedet szeretnéd maximalizálni, akár fogyni szeretnél vagy csupán fájdalommentesen élni, az Asztalhoz kötve mindenképpen jó választás, mely az íróasztal okozta sokakat érintő problémák forradalmi gyógymódját kínálja.

Hogy ​újra tudjunk örülni a hétfő reggelnek. Mi köze a jó közérzetnek a munkához? Életünk nagyobb részében dolgozunk, és leginkább a stressz, a nyomás és a terhes kötelességek jutnak eszünkbe, ha a munkára gondolunk. Megéri életünk nagyobb részében rosszul éreznünk magunkat? Nem, sőt, ez még a munkáltatónknak sem kifizetődő. Hiszen tudományos bizonyítást nyert, hogy éppolyan jól vagy rosszul dolgozunk, ahogyan érezzük magunkat. Ilona Bürgel megmutatja, hogyan tudjuk visszahozni szakmai hétköznapjainkba az életörömöt, a boldog pillanatokat és az élvezetet csokoládéval és anélkül. Üdvözöljük a munka napos oldalán! Stresszes, kimerült, lehangolt vagy lendületüket vesztett alkalmazottaknak, vezetőknek és vállalkozóknak, valamint mindazoknak, akik nem szeretnének erre a sorsra jutni.

Carla ​Galli közel három évtizedes szakmai tapasztalattal a háta mögött, számos sikerkönyv szerzőjeként, mély elhivatottsággal és őszinte elszántsággal áll az emberek személyes fejlődésének szolgálatában. Elismert, egyedi módszereivel, valamint a gyakorlatias, azonnal hasznosítható tudást nyújtó képzésein mindenkit felkészít az igazi Életre. Megtanítja azt, ami az iskolai tananyagból kimaradt. Olyan életvezetési ismereteket nyújt, melyekkel könnyű szerrel meg oldhatók a párkapcsolat, az önismeret, a konfliktus és a stressz kapcsán kialakult problémák, nehézségek. Legújabb könyve saját tapasztalatai alapján íródott, mindenki számára érthető alaptételekkel, megoldásokkal. Bátran mondhatjuk, hogy az Újratervezés az ÉLET BIBLIÁJA, az ÉLET KÉZIKÖNYVE.

Az ​egészség megőrzésének vagy egy betegség kezelésének egyik legfontosabb része a megfelelő étkezés, hiszen azzal az egészség támogatható. Az ayurvéda olyan egészségügyi rendszer, amely mind a betegségek kezelésére, mind megelőzésre alkalmas, és ebben a főzés, az étkezés is nagy figyelmet kap. Az ayurvédában mindig a teljes embert tekintjük, aki magában foglalja a lelket, az elmét és a testet egyaránt. Ezek hatással vannak egymásra, vagyis kölcsönhatásban működnek együtt. Amikor ayurvédikusan főzünk, nem csupán a testünket, hanem az elménket is tápláljuk. Az összes ayurvédikus eljárásnak, diétának és készítménynek az a célja, hogy megőrizze vagy helyreállítsa az ember belső egyensúlyát. Könyvünk receptjei közül minden testtípus megtalálja a számára legmegfelelőbbeket, melyek könnyen elkészíthetők, ízletesek, és nem utolsósorban kiválóan alkalmasak testi és szellemi egészségünk egyensúlyának megőrzésére.

Denmark ​is often said to be the happiest country in the world. That's down to one thing: hygge. 'Hygge has been translated as everything from the art of creating intimacy to cosiness of the soul to taking pleasure from the presence of soothing things. My personal favourite is cocoa by candlelight...' You know hygge when you feel it. It is when you are cuddled up on a sofa with a loved one, or sharing comfort food with your closest friends. It is those crisp blue mornings when the light through your window is just right. Who better than Meik Wiking to be your guide to all things hygge? Meik is CEO of the Happiness Research Institute in Copenhagen and has spent years studying the magic of Danish life. In this beautiful, inspiring book he will help you be more hygge: from picking the right lighting and planning a dinner party through to creating an emergency hygge kit and even how to dress. Meik Wiking is the CEO of the Happiness Research Institute in Copenhagen. He is committed to finding out what makes people happy and has concluded that hygge is the magic ingredient that makes Danes the happiest nation in the world. Portrait Meik Wiking is the CEO of the Happiness Research Institute in Copenhagen. He is committed to finding out what makes people happy and has concluded that hygge is the magic ingredient that makes Danes the happiest nation in the world.

Others ​books will tell you how to do hygge. This is the only book that will show you. Though we all know the feeling of hygge instinctively few of us ever manage to capture it for more than a moment. Now Danish actress and hygge aficionado Marie Tourell Søderberg has travelled the length and breadth of her home country to create the perfect guide to cooking, decorating, entertaining and being inspired the hygge way. Full of beautiful photographs and simple, practical steps and ideas to make your home and life both comfortable and cheering all year round, this book is the easy way to introduce hygge into your life.