Ajax-loader

kollekció: Család és szülők

“Milyen lelki konstelláció eredményezhet olyasmit, hogy valaki az élő, egészséges, újszülött és gyanútlan gyermekét megnézve így szóljon: ebből Tivald lesz!”
(Rejtő Jenő)


Mary ​Higgins Clark: Éjjeli bagoly Valami nagyon nincs rendben a Stonecroft középiskola egyik évfolyamának huszadik érettségi találkozóján. Hét barátnő közül, akik annak idején mindig ugyanannál az ebédlőasztalnál ültek, öten meghaltak az utóbbi két évtized során. A hatodik lány rejtélyes körülmények között eltűnik az ünnepségsorozat közben. Teljesen világos, hogy ez nem lehet véletlen. De vajon kinek lehetett köze az eltűnésekhez a Stonecroftban végzett diákok közül? És miért? Újabb izgalmas krimi a műfaj koronázatlan királynőjétől. Kristin Hannah: Bármit a szerelemért Az elveszett álmok súlya alatt magába roskadó Angie Malone visszaköltözik szülővárosába, ahol zajos, szerető és kissé bolondos családja várja tárt karral. Arra számít, hogy talán nemrég meghalt édesapja éttermének felvirágoztatása változást hozhat az életébe. Összetalálkozik egy fiatal lánnyal, és az is lehet, hogy a változás valahonnan máshonnan érkezik. Szívbemarkoló történet, amely az anyaság csodájáról szól, és arról, mi mindenről mondunk le boldogan a szeretetért. Stella Rimington: Végveszélyben A brit titkosszolgálatok tudomást szereznek róla, hogy terroristatámadást terveznek egy angliai célpont ellen. Az MI5-nél dolgozó Liz Carlyle azt a nem könnyű feladatot kapja feletteseitől, hogy derítse ki, ki lehet az akció végrehajtója, és ki vagy mi ellen irányul. Az először kilátástalannak tűnő nyomozás során Liz eljut a norfolki partokig, ahol a terroristákról a kép kezd végre összeállni... Bemutatkozó regényében az MI5 korábbi igazgatója közkinccsé teszi a brit titkosszolgálat belső működését. Ben Sherwood: Charlie St Cloud halála és élete Amikor Charlie St Cloud a szomszéd kölcsönvett autóját összetöri, és a balesetben az öccse, Sam életét veszti, Charlie megesküszik, hogy sohasem felejti el a testvérét. Tizenhárom évvel később, amikor abban a temetőben dolgozik, ahová Samet eltemették, Charlie találkozik Tess Carroll-lal, a nagyon szemrevaló lánnyal, aki vitorlázik is. Ahogy erősödik a kapcsolatuk, Charlie arra kényszerül, hogy számára addig szinte elképzelhetetlen döntést hozzon. A szokatlan témájú regény választ keres az élet nagy kérdéseire.

Egy ​fiatal nő, akit Alice Raikesnek hívnak, felszáll a Skócia felé tartó vonatra, hogy meglátogassa a családját. De amikor megérkezik, valami olyan megdöbbentő látvány tárul elé, hogy azonnal vissza akar térni Londonba. Pár órával később Alice már kómában fekszik. Balesetet szenvedett, ami azonban lehet, hogy öngyilkossági kísérlet volt. Mialatt Alice élet és halál között lebeg, családtagjai összegyűlnek az ágya mellett. Várnak, közben vitatkoznak és emlékeznek, és felszínre törnek a rég eltemetett feszültségek. Minél többet beszélnek, úgy tűnik, annál többet titkolnak el egymás elől. Ezalatt Alice ide-oda siklik a tudat különböző rétegei között, felidézi múltját és tragikus véget ért szerelmét. Maggie O'Farrell bámulatos ügyességgel, gyönyörű prózát alkotva sorakoztatja egymás mellé az idősíkokat, fűzi össze a különböző nézőpontokat. A Miután elmentél, melynek indító képsora a legmegrázóbbak közé tartozik a modern szépirodalomban, különleges pszichológiai mélységekbe vezeti az olvasót, és csodálatra méltó érettségről tanúskodik. Maggie O'Farrell 1972-ben született Észak-Írországban. Jelenleg Londonban él.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ria ​Lavender nem az a nő, akit némi kis udvarlással vagy csábmosolyokkal le lehet venni a lábáról. Kitartásának és tehetségének köszönhetően állást kap a város legelismertebb építészeti vállalatánál. Úgy tűnik, karrierje sínre kerül. Ám a karácsonyi ünnepség meglepetésekkel szolgál: Ria a sármos főtanácsosjelölt, Taylor MacKensie és egy üveg pezsgő társaságában távozik a partiról, majd másnap a férfi ágyában ébred. Néhány hét múlva szembesülnie kell az egyéjszakás kaland következményeivel. Ria nem a törvénytelen gyerekek megalázó, fájdalmakkal teli életét szánja születendő gyermekének. De hogyan vegye rá MacKensie-t, ezt a jóformán vadidegen embert, hogy - ha kis időre is - vegye őt feleségül és vállalja az apaságot? A férfi azonban, leginkább attól tartva, hogy politikai pályafutásának egyszer s mindenkorra véget vetne a botrány, viharos gyorsasággal beleegyezik az esküvőbe. A kényszerrel köttetett házasságot hamarosan újabb tragédia árnyékolja be. Ria és Taylor a nehéz időszakban tanulja meg, hogy a bajokon olykor csak a csoda segíthet. A csoda és a szerelem.

Covers_252470
A ​kalóz nagypapa Ismeretlen szerző
0
9

"Mióta ​a világ világ, a gyerekek így születnek. Apától és anyától." A kalóz nagypapa című meseantológiában legjobb kortárs íróink – Marék Veronikától Szabó Borbálán keresztül Lackfi Jánosig – mesélnek a családról. Humoros és komoly történetek váltogatják egymást: megszületik a kistestvér, felköltözik a nagypapa a városba, fellázad a tévé, a nagymama rendbe szedi a rendetlen családot, a gyerekek hazahoznak egy kóbor kutyát. De persze a nehezebb témák is előkerülnek: ha elfogy a pénz, ha elválnak a szülők, vagy újra kell kezdeni az életünket – úgy, hogy mégis mindenkinek jó legyen. Valahogy így: "Ma vasárnap volt, és nekem nagyon jó a viszonyom a vasárnaphoz, mert ilyenkor mindenki itthon van" Egyszóval zajlik az élet, hol szeleburdin, hol komolyabban – hol sírunk, hol gurgulázva nevetünk. Ahogy a családokban ez előfordul. Az Autósmesék párjában megint kicsiknek-nagyoknak találunk meséket, Rubik Anna színes, könnyed rajzaival.

Covers_232964
Bibliai ​enciklopédia Ismeretlen szerző
0
1

Könyvünk ​arra vállalkozik, hogy összefoglaló képet adjon a Biblia egészéről, a benne szereplő nem mindennapi emberek küzdelmes életéről, vágyairól, fájdalmairól, félelmeiről, bűneiről és a régmúlt korok eseményeiről. Bemutatja azokat a férfiakat és asszonyokat, akik a világirodalom és a művészetek nagyformátumú alakjaivá váltak, és akiknek élete, cselekedetei követendő példa generációk milliói számára. Segít a harmadik évezred olvasójának, képet alkotni arról, milyen volt a világ a bibliai ősidőkben,hogyan dolgoztak, harcoltak, imádkoztak, házasodtak az ősatyák, s miként nevelték gyermekeiket. Könyvről könyvre haladva megismerjük a Biblia sorsfordító történeteit, és ízelítőt kapunk az évezredek tanulságait, bölcsességeit átható költészetből. Ha belelapozunk a _Biblia enciklopédiájába_, tetten érjük a múlt és a jelen összefonódását. Feltárul benne Egyiptom, Asszíria, Perzsia, Babilon, a görög világ és Róma évezredes kultúrája, amely mind összetéveszthetetlen lenyomatot hagyott a bibliai történetek vonulatában. Fölsejlenek előttünk azok a gyöngyszemek és azok a kincsek is, amelyek még régészeti feltárásra várnak, elképzeljük azt a múlt idők ködébe vesző világot, amelyben a népeket és nemzeteket oltalmazó és haragvó isteneik vezérelték, amelyben valóság és csoda egyetlen pillanatban megfért egymás mellett. Elgondolkodhatunk azon, mit mond a Biblia az élet és halál nagy kérdéséről, a jóról és gonoszról, Istenről és a Teremtésről.

"Suche ​Ehemann für meine Tochter. Mitgift beträgt 300.000 Kronen in bar." Als der junge Maler Csaba diese Anzeige in der Zeitung liest, traut er erstmal seinen Augen nicht. Was muss dahinter stecken, wenn ein Vater seine Tochter quasi "verkauft"? Doch die Höhe der Mitgift gibt ihm zu denken: Die Spielschulden seines Schwagers haben seine Familie in den Ruin getrieben, nur mit diesem Geld könnte er sie retten. Die "verkaufte Braut" entpuppt sich alsbald als die schöne und kühle Ida, die in einer Klosterschule aufgewachsen ist und ihrem Vater, einem Frauenhelden, zu Hause offenbar im Weg steht.

Ambrose ​Young was beautiful. He was tall and muscular, with hair that touched his shoulders and eyes that burned right through you. The kind of beautiful that graced the covers of romance novels, and Fern Taylor would know. She'd been reading them since she was thirteen. But maybe because he was so beautiful he was never someone Fern thought she could have...until he wasn't beautiful anymore. Making Faces is the story of a small town where five young men go off to war, and only one comes back. It is the story of loss. Collective loss, individual loss, loss of beauty, loss of life, loss of identity. It is the tale of one girl's love for a broken boy, and a wounded warrior's love for an unremarkable girl. This is a story of friendship that overcomes heartache, heroism that defies the common definitions, and a modern tale of Beauty and the Beast, where we discover that there is a little beauty and a little beast in all of us.

Das ​hört sich nicht gut an: Kinder tanzen ihren Eltern auf der Nase herum. Vierjährige machen mit ihren Erziehern, was sie wollen (und dürfen das auch). Und die respektlose Jugend ist nach dem Schulabschluss nicht im Mindesten gerüstet fürs Leben. Das Hörbuch Warum unsere Kinder Tyrannen werden oder: Die Abschaffung der Kindheit des 50-jährigen Bonner Mediziners Michael Winterhoff wagt diese Gesellschaftsanalyse. Und es legt den Finger nicht zuletzt an einer Stelle in die Wunde, die besonders schmerzt: Mitten ins Herz der liebenden Eltern, die doch nur eines wollen: von ihre Kindern geliebt zu werden. Und die doch genau deshalb das Gegenteil erreichen. Das hört sich, wie gesagt, nicht gut an. Und trotzdem ist es gut, davon zu hören. In neun Kapiteln erörtert Winterhoffs Lesung, warum Mütter aufhören sollten, zwischen Super-Nanny und Verzweiflung hoffnungslos hin- und herzupendeln. Er hinterfragt gängige Vorurteile unserer nicht zuletzt auch akustischen Pop-Kultur („We don’t need no education“? -- „Kinder an die Macht“??), illustriert, was Grundschulen und Kindergärten mit der Seele unserer Kinder anstellen, warum Eltern ihr Ich nicht mit dem des Nachwuchses verschmelzen sollten -- und wie es uns gelingen könnte, die „Beziehungsfähigkeit wieder herzustellen“. Auf diese Weise entwirft Warum unsere Kinder Tyrannen werden oder: Die Abschaffung der Kindheit ein faszinierendes Panorama, das die privaten und sozialen Mängel unserer Erziehung ebenso aufzeigt wie mögliche Lösungswege. Das kann sich hören lassen. Erziehungsratgeber gibt es wie Sand am Meer. Aber die meisten ergehen sich in endlos seitenschindenden Nacherzählungen von (zumeist erfundenen) Fallgeschichten, die mit dem eigenen Leben nichts gemein haben. Warum unsere Kinder Tyrannen werden oder: Die Abschaffung der Kindheit ist da auf angenehme Art und Weise anders.

A ​neglected garden. A cottage that holds a secret. A mysterious and handsome Frenchman. Prepare to be "spellbound by the sheer charm" ("Daily Express," UK) of Santa Montefiore's tender and powerful novel about passion, loss, and the healing power of love. It begins as Miranda and David Claybourne move into a country house with a once-beautiful garden. But reality turns out to be very different from their dream. Soon the latent unhappiness in the family begins to come to the surface, isolating each family member in a bubble of resentment and loneliness. Then an enigmatic Frenchman arrives on their doorstep. With the wisdom of nature, he slowly begins to heal the past and the present. But who is he? When Miranda reads about his past in a diary she finds in the cottage by the garden, the whole family learns that a garden, like love itself, can restore the human spirit, not just season after season, but generation after generation. Wise and winsome, poignant and powerfully moving, "The French Gardener" is a contemporary story told with an old-fashioned sensibility steeped in the importance of family and the magical power of love.

Lucy ​Ellis: Pénzért nem kapható Most aztán mihez kezdjek? – töpreng a dúsgazdag Alessandro, amikor a nyakába szakad kétéves keresztfiának a nevelése. Végül az ég segítséget küld neki a szép Maisy személyében, aki hajlandó elkísérni őket a férfi olaszországi villájába. Kezdettől fogva vibrál köztük a levegő, de a lány büszkébb annál, mint hogy eljátssza a butuska szerető olcsó szerepét… Margaret Way: Sötét angyal Amelia érzi, hogy súlyos titkokat őriz az ő szép édesanyja, aki egy jóval idősebb férfinak szentelte az életét. Mivel a dúsgazdag öregember haldoklik, Dev, az unokája és Amelia hazautaznak, hogy búcsút vegyenek tőle, és talán kibogozzák végre a két család történetének szövevényes szálait. Ők ketten ugyanis régóta szenvedélyesen szeretik egymást, ám boldogságukat beárnyékolják a múlt sötét árnyai… Kathryn Ross: Szívből, igazán A karibi sziget forró nyári éjszakáin Penny reménytelenül beleszeret az ellenállhatatlan Lucas Darienbe. Éppen az a férfi rabolja el a szívét, akiben ellenséget kellene látnia. Lucas ugyanis tönkre akarja tenni a lány édesapját, akit nemcsak az ültetvényétől készül megfosztani, hanem az otthonától is. Lucast ebben egyedül Penny akadályozhatja meg, de csakis úgy, ha csúnyán becsapja kedvesét…

- ​Régen más volt itt a hangulat - mondta elgondolkozva Nelli. - Az utóbbi időben egyre többet veszekszenek a szülők. Szerinted nem, Jan? - Megint túlzol - morogta Jan kelletlenül. - Nem is olyan rossz a helyzet. - De igen, rossz, - gondolta Nelli. s a nyomás a gyomrában egyre jobban nőtt. Jan nem akar ezzel szembenézni, de én érzem. Érzem, hogyan távolodnak napról napra egyre messzebb egymástól.

When ​Jacob “Dax” Daxton returns home from war, he has to fight a new battle – the one to find his place in the world. The man who normally has a clear path to victory surrounded by brothers in combat is suddenly lost and alone. After meeting Beckett Ridge, a bearded tattoo artist, Dax’s journey begins winding down an unexpected path. Still reeling from events that shook his foundation, Beck has never been part of anything meaningful. Now faced with responsibilities foreign and daunting, Dax’s broken spirit mends Beck in ways he never even knew he was destroyed. As both struggle to find balance, they are healed by the comfort they find in one other. On the other side of chaos, they hope to find themselves On Solid Ground.

"Megrázóan ​szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré." Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül. Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába. Ez a vakmerő és különleges történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájának mindennapjaiba, első kézből ad számot a történelem egyik legbrutálisabb éhínségéről, miközben megismerhetünk egy kivételes nőt, aki nem félt küzdelmesen kivívott szabadságát kockára tenni a családjáért.

Ambrose ​Young est beau comme un dieu. Grand, musclé, les cheveux jusqu'aux épaules et des yeux de braise qui vous transpercent le coeur. Le genre de beauté que l'on retrouve en couverture des romances, et c'est peu de dire que Fern Taylor en connaît un rayon. Elle en lit depuis ses treize ans. Mais peut-être parce qu'il est si beau, Ambrose demeure inatteignable pour une fille comme Fern. Jusqu'à ce qu'il ne le soit plus...Nos faces cachées nous conte l'histoire de cinq jeunes hommes qui ont grandi ensemble et qui partent à la guerre. C'est une histoire de deuil. De deuil collectif et individuel, de deuil de la beauté, de vies brisées, d'identités perdues. L'histoire de l'amour que porte une fille à un garçon en mille morceaux, l'histoire de l'amour que porte ce guerrier meurtri dans sa chair à une fille ordinaire. Mais aussi l'histoire d'une amitié qui vient à bout des pires chagrins, d'un héroïsme qui dépasse sa propre définition. Une version moderne de La Belle et la Bête qui nous fera découvrir avec émotion qu'il y a un peu de Belle et un peu de Bête en chacun de nous...

A ​szlovák drámaírók középnemzedékéhez tartozó Ján Solovič (1934-ben született) a hetvenes és nyolcvanas évek szlovák drámairodalmának legismertebb és legjelentősebb alakja. Kötetünkben négy színművét mutatjuk be a magyar olvasóközönségnek. Az első darab (Kemény dió) főhőse, Dominik egy kisvárosi értelmiségi figura, tele van társadalom- és embernemesítő hajlammal, de egy kicsit Don Quijote-ként küzd nemes céljaiért. A családja akarata ellenére örökbe fogad egy javítóintézetbeli fiatalembert. A "romlott" ifjú jelenléte megzavarja az álerkölcsökre épülő család nyugalmát, s kiderül, hogy a javítóintézet falain túl is sok az erkölcstelenség. Lényegében a társadalom kisebb-nagyobb viszontagságaival szembeforduló egyes ember küzdelme a váza a Kolduskaland cselekményének is, a Meridián és a Harang Torony nélkül című drámák alapeszméje azonban más másféle utat mutat. Az egyik a Szlovák Nemzeti Felkelés egykori hősének, a forradalmárnak a mai tragédiája, a másik Bél Mátyás és az ártatlanul bebörtönzött lutheránus szuperintendens, Daniel Krman problematikus barátságának lélektani igényű ábrázolása. A négy színmű így a lehető legteljesebb képet fest Ján Solovičról, a mai szlovák drámairodalom e jellegzetes képviselőjéről.

Én ​vagyok az a kövér, félig Puerto Ricó-i, félig lengyel lány, aki úgy érzi, nem találja a helyét sem a saját bőrében, sem sehol máshol. Sugar Legowski-Gracia nem volt mindig kövér, de tizenhét éves korára ez megváltozott. Ugyan nem annyira terebélyes, mint a mamája, aki hatalmas mérete miatt hónapok óta nem tudott kikelni az ágyból. Nem is annyira ormótlan, mint a bátyja, Görény, akibe több aljasság szorult, mint háj, és ez mindent elárul a természetéről. Sugar pont annyira túlsúlyos, hogy durva sértegetések céltáblája legyen, bármerre is jár: boltban, utcán vagy az iskolában. Sugar találkozik Evennel – és nem Evannel, ahogy félig analfabéta apja helytelenül megadta a fia nevét a születési anyakönyvi kivonatán –, és megtapasztalja, milyen az, amikor valaki nem a testét, hanem őt magát látja. Valószínűtlen barátságuknak köszönhetően Sugar életében először megengedi magának azt a luxust, hogy a jövőre is gondoljon. A jövőre, amit nem árnyékol be a saját testéről alkotott képe, sem az anyja sértegetései. Sugar hamarosan válaszút elé kerül: döntenie kell, hogy azzá a lánnyá válik-e, akit Even segítségével felfedezett önmagában, vagy felhagy a küzdelemmel, és elfogadja azt a szerepet, amibe a családja és az eddigi élete kényszerítette. Kövesd a sorsát!

Nagyapa ​és unoka barátsága a halál árnyékában Hartay Csaba harmadik prózakötete egy érzékeny kisfiú szemszögéből láttatva, álmokkal és látomásokkal kevert emlékekből építi fel a nikotinfüggő családfő agóniatörténetét. Papa egyre nehezebben kap levegőt. És ebben a záródó világban, a krónikus tüdőbetegség erősödő fojtásában mind élesebben rajzolódik ki Papa és Olivér ragaszkodása az élethez, csökönyös ragaszkodásuk egymáshoz. A kortárs magyar próza ott a legmegrázóbb, ahol a mi életünket meséli el. A Holtág egy mai vidéki család története, erős színekkel, csodaszép történetekkel, a szeretet és az elmúlás egymás elleni harcának gyermekien tiszta ábrázolásával.

A ​könyv 72 fontos nevelési kérdést tárgyal – a csecsemőkortól kezdve egészen a serdülőkorig, a felnőtté válás küszöbéig. Ízelítőül néhány: Miért fél a gyerek az idegenektől? Baj-e, ha képzeletbeli lényekkel beszélget? Megőrjít ez a gyerek – miért kérdezi állandóan, hogy ‘miért’? Mit lehet tenni, ha földre dobja magát a boltban? Miért van az, hogy utálja az iskolát vagy egész nap csak a számítógép előtt ül? Mire figyelmeztet, ha jó tanulóból hirtelen rossz tanulóvá válik?

Kandy ​Shepherd: Mi szél hozott? Dolphin Bay, a szörfösök paradicsoma… Sandy tizenkét évvel ezelőtt itt töltötte a nyári vakációt, és beleszeretett egy fiúba, akit azóta sem tudott elfelejteni. Útban Melbourne felé most betér a városba, hogy megebédeljen, és egyszer csak Ben áll az asztalánál… Rebecca Winters: Édes borok, forró csókok Az elbűvölő angol borszakértő, Rachel hosszú idő óta az első nő, aki felébreszti Lucien Chartier-ben a szenvedélyt. Csakhogy a vonzó francia borász attól tart, méghozzá jó okkal, hogy a lány fejvesztve menekül majd Elzászból, amint felfedezi az ő tragikus titkát… Jennie Lucas: Leányrablás Marokkóban Húsz éve tervezgeti Marcos Ramirez, hogyan álljon bosszút azon a két férfin, aki tönkretette a családját, és mindenétől megfosztotta őt. Bosszúja eszközéül Tamsint választja, az egyik férfi húgát, aki egyben a másik menyasszonya is. A lány azonban elbűvöli a szépségével, jóságával, így végül Marcos megkérdőjelez mindent, amiben eddig hitt… Natalie Anderson: Örökké tartó nyári kaland Becca Wolfe életében először saját magára akar koncentrálni. Ez pedig azt jelenti, hogy férfiak nuku! Hoszteszként dolgozik egy görög szigeten, és izgató öltözékben, kezében koffeintartalmú szódával töltött pisztollyal (a vágyfokozó titkos összetevőről nem is beszélve) készen áll élete nyarára…

Beléd ​sulykolták: Muszáj elérned, hogy a gyerekeid élete helyesen alakuljon! Ha nem, mit fognak gondolni rólad? Vagy ami még rosszabb: miféle katasztrófa vár rád, ha a gyermeked a rossz utat választja? Megpróbálod kézben tartani a végeredményt. Otthonodat erődítménnyé alakítod, megtöbbszörözöd a szabályok számát, vagy azonnal ugrasz, hogy „rendbe hozd” a dolgokat, amint kamasz gyereked ostobán dönt valamiben. Kikészülsz az aggodalmaskodástól, gyermekedet pedig sikerül teljesen elidegenítened. Pedig az igazság az, hogy nem tudod elérni, hogy gyermeked élete helyesen alakuljon. Még csak nem is a te dolgod ezt elérni. Valójában igazi szülői feladatod ennél sokkal boldogítóbb, kellemesebb és megvalósíthatóbb. Hagyd, hogy Tim Sanford, a tapasztalt szakember és szülő, megmutassa, hogyan szabadulhatsz meg tinédzsered jövőjével kapcsolatos félelmeidtől – és hogyan engedheted el a gyeplőt, ami soha nem is volt a kezedben. Felfedezheted az igazságot arról, hogyan neveli Isten az Ő gyermekeit, és ez szabaddá tehet téged. Így válhat az otthonod csatatérből a szabadság szülőházává a magad és tini gyermeked számára. A gyeplő kezd kicsúszni a kezedből – és szerintünk élvezni fogod!

Chloe ​komoly gondokkal küzd. Ez elsősorban abban merül ki, hogy immár három éve nincsen romantikus kapcsolata egyetlen férfival sem, így amikor az interneten rátalál egy különleges oldalra, kap az alkalmon és beregisztrál. Fülledt beszélgetésbe kezd egy huszonnégy éves orvostanhallgatóval, akiről csak néhány adatot tud. A Coop3r felhasználónevet viselő fazon azonnal bechateli magát a lány szívébe, habár fogalma sincs róla, hogy ki az illető. Ám ez hamar megváltozik. Szerelmük azonnal lángra kap, s mindketten igazán boldognak érzik magukat. Már csak a bonyodalmak hiányoznak... Mindketten ugyanarra vágynak, de valaki mindig közbeszól. Vajon képesek a fiatalok megbirkózni a rájuk zúduló eseménysorozattal, vagy feladják, s más mellett kötnek ki? Lehet életre szóló egy szerelem, ami az interneten köttetett? Készen állsz, hogy velük kalandozz?

Család, ​szeretet,boldogság... mint mindannyian Doris a gyermekotthonban nevelkedett lány is erre vágyik a legjobban, hiszen nem érti szülei miért felejtik őt a szülészeten. Tanulmányait befejezvén egy különös álomtól indíttítva elhatározza, hogy kideríti miért nem nőhetett fel rendes családban.Már éppen kezdenek összegyűlni a történet mozaik kockái, amikor munkája Amerikába szólítja.Indulása előtt egy antikvárium polcáról a kezébe esik egy kézzel írott kis könyvecske "A varázsgömb titka". Miért éppen az ő kezébe kerül ez a különös kiadvány és vajon segítségére válik-e Dorisnak édesanyja megtalálásában,s végül megadatik-e neki a várva várt anyai ölelés és a sors valóban összehozza-e őt a szerelemmel és az áhított boldogsággal?.....

From ​the _New York Times_ bestselling author of _Whistling in the Dark_ comes an unforgettable novel that illuminates the sweet and brittle bonds of family, the tenderness of growing up, the heartbreak of longing for what we’ve lost, and the poignancy of finding love. FACT: Unbeknownst to eleven-year-old Theresa “Tessie” Finley, she’s in over her head. PROOF: After hearing a scream and catching a glimpse of a mysterious man carrying a body beneath the flickering streetlights in the cemetery behind her house, Tessie adds solving a murder case to her already quite full to-do list. Tessie has elected herself president of the crime-stopping Mutual Admiration Society—as if dealing with her “sad madness” over the tragic drowning of her beloved father; showering tender loving care on her “sweet but weird” younger sister, Birdie; and staying on the good side of their hard-edged mother weren’t enough. With partner in crime Charlie “Cue Ball” Garfield, Tessie and Birdie will need to dodge the gossips in their 1950s blue-collar neighborhood—particularly their evil next-door neighbor, Gert Klement, who’d like nothing better than to send the sisters to “homes.” And, of course, there’s the problem of steering clear of the kidnapping murderer if they have any hope of solving the mystery of all mysteries: the mystery of life. A rich and charming tour de force, _The Mutual Admiration Society_ showcases Lesley Kagen’s marvelous storytelling talents. Laced with heartwarming humor and heartbreaking grief, this novel is nothing short of magical.

Kate ​Hardy: Katalán nyelvlecke Becky enged a barátnője unszolásának, és elmegy egy buliba, de nem érzi jól magát. Rossz az étel, az ital és a zene is, ezért elvei ellenére elfogadja egy ismeretlen férfi vacsorameghívását. A spanyol származású Leandro mesésen főz, és tangózik, s abban is egyetértenek, hogy csupán egyetlen éjszakát fognak együtt tölteni. Becky reggel búcsú nélkül távozik, ám a munkahelyén később nagy meglepetés éri: új főnöke Leandro Herrera, aki ráadásul már nem is akarja betartani a megállapodásukat… Kristi Gold: Dupla vagy semmi Cassie és az elhivatott orvos, Brendan O’Connor sokáig csupán barátok és teniszpartnerek, ám egyik estéjük az ágyban végződik. A boldog órák nem maradnak következmény nélkül: a nő gyermeket fogan, mi több, egyszerre kettőt. Amikor elmondja a hírt kedvesének, a férfi feleségül kéri, és Cassie némi habozás után elfogadja az ajánlatot. Ő ugyanis titokban már jó ideje szenvedélyesen szereti Brendant, csak az a kérdés, hogy az orvos túl tud-e lépni a múltján. Vajon lesz-e belőle szerelmes férj és boldog apa? Teresa Southwick: Dr. Apu Orvoscsaládjában David Wilder fekete báránynak számít, holott a plasztikai sebész nem csupán öregedő hollywoodi sztárokon segít. Ingyen elvállalja, hogy megoperálja Courtney kislányát, akinek az arca autóbalesetben megsebesült. Különös odaadással törődik kis betegével, aki rövid idő alatt elrabolja a szívét, és nemcsak ő, hanem a szépséges anyuka is. Csakhogy a sok csalódás után nehéz hinni az érzelmekben, és még nehezebb bevallani őket… Joanne Rock: Szerepgyakorlat Arra, hogy mostantól a magam ura vagyok! – emeli poharát Kasey, miután vőlegénye az utolsó pillanatban kereket oldott, s ő hazaküldte az eljegyzési vacsora összes vendégét. Csalódottan kóstolgatja a pezsgőt, ízlelgeti a díszfeliratos tortát, s miután véletlenül a zenét is bekapcsolja, egyedül táncol a parketten. Myles alig hisz a szemének, amikor bekukkant a terembe. Két éve, hogy egy feledhetetlen éjszakát töltött ezzel a lánnyal, és azóta csak őt keresi…

Amy ​Baker és Paul Fine a szülői elidegenítés tragikusan fájdalmas történeteit írja le, emléket állítva azoknak a szülőknek és gyermekeknek, akik a szülői elidegenítés áldozataivá váltak. A könyvet olvasva jobban érthetővé válik, hogy az emberek miért olyan partnerrel házasodnak össze, akik végül elidegenítik tőlük saját gyermekeiket, vagy hogy az elidegenítő szülők miképp adagolják a mérgezett üzeneteket gyermekeiknek, és - amikor az legkevésbé várható - hogyan találják meg az elidegenített gyermekek és elvesztett szüleik az egymáshoz visszavezető utat. E megrázó könyv kötelező olvasmány szülőknek és szakmabelieknek egyaránt - S. Richard Sauber, PhD, ABPP család és kriminálpszichológus. A könyv hatékony stratégiákat vázol fel a szülők számára, akik elidegenített gyermekeikhez szeretnék a visszavezető utat megtalálni.

Lucy ​Ellis: Randi a boldogsággal Joggal feltételezhető, hogy aki egy társkereső ügynökséget vezet, mindent tud a szerelemről. A szexi Rose Harkness csak akkor döbben rá, hogy ez mennyire nincs így, amikor belehabarodik a milliárdos playboyba, Rafael Kuraginba. Pedig a józan esze azt súgja, hogy ebből a kalandból ő csak vesztesen kerülhet ki… Nicola Marsh: Valentin-napi komédia Az elvált és kissé cinikus Lucy nem hisz a fülének, amikor Cash azzal a kéréssel fordul hozzá, hogy legyen a partnere egy jótékonysági maratonon. Ráadásul szerelmespárt kellene alakítaniuk! És miért ez a színjáték? Azért, hogy a kedvező PR-nak köszönhetően a férfinak még több ügyfele legyen… Miranda Lee: Párosban Párizsban Leo és Violet a világ két különböző pontján él. Sydney-ben egy szilveszteri bulin találkoznak, és együtt töltenek egy szenvedélyes éjszakát. Mivel a férfi képtelen örökre búcsút venni Violettől, meghívja Párizsba egy hosszú hétvégére. A lány egyrészt boldog, másrészt tele van kételyekkel, mert Leo egy szót sem szól arról, hogyan tovább…

Positive. ​ Negative. It's how you look at it. . . . Someone shoves a photo negative into Rowan's hands. She is distracted but, frankly, she has larger problems to worry about. Her brother is dead. Her father has left. Her mother won't get out of bed. She has to take care of her younger sister. And keep it all together . . . But Rowan is curious about the mysterious boy and the negative. Who is he? Why did he give it to her? The mystery only deepens when the photo is developed and the inconceivable appears. Everything is about to change for Rowan. . . . Finally, something positive is in her life. Award-winning author Jenny Valentine delivers a powerful and life-affirming story of grief, friendship, and healing that will resonate long after the last page.

Mystic ​Creek kisvárosában senki sem sejti, hogy Taffeta Brownnak néhány évvel korábban milyen szörnyű megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie. A helyi gyógytermékbolt tulajdonosát gazdag, nemtörődöm férje nemcsak hogy többször megcsalta, de elvette tőle azt is, aki a világon mindennél fontosabb számára: a kislányát, Sarah-t. Az asszony Oregonba költözött, hogy új életet kezdjen, és remélni sem merte, hogy valaha is visszaszerezheti egyetlen gyermekét. A sors azonban az útjába sodor valakit, aki ismét reményt ébreszt benne: Barney Sterlinget, a helyi seriffhelyettesek egyikét, aki egy meglehetősen szokatlan intézkedés során menthetetlenül beleszeret az asszonyba. Mindenáron megpróbálja meghódítani, mígnem egy nap a korábban hajthatatlan Taffeta meglepő kéréssel áll elő: vegye el őt feleségül, hogy visszakaphassa a kislányát. A férfit őszintén megdöbbenti a javaslat, de Sarah érdekében végül igent mond. Ahhoz azonban, hogy hihető legyen kettejük szerelembe esésének a története, kénytelenek azt el- és megjátszani. Kisvártatva kiderül, hogy ez nem is esik nehezükre. Azt azonban egyikük sem sejtheti, hogy miféle kihívások várnak rájuk, és mennyi mindent kell kockára tenniük a jó ügy érdekében... Vajon e kényszerű kötelékből fakadhat-e valódi szerelem? Talán újra csoda történik Mystic Creekben?

A ​mai fiatalok azt hiszik, körülöttük forog a világ, elkényeztetettek, önzők, végre meg kellene tanulniuk, hol a helyük - sóhajtjuk sokszor, ez árad a médiából, és erről panaszkodik a többi szülő is. Manapság minden más, mint régen volt... De biztos ez? Nem ismerős ez a sóhaj a saját fiatalkorunkból? Alfie Kohn, a népszerű pedagógus-szerző utánajár a gyerekneveléssel kapcsolatos legnépszerűbb elveknek, közhelyeknek, és bebizonyítja, hogy amit mindenki magától értetődőnek hisz, az nem feltétlenül igaz. Az elkényeztetett gyerek legendája friss és provokatív szemléletével megingatja szilárdnak vélt elképzeléseinket, és egy sor kérdés újragondolására késztet. A túlbuzgó helikopterszülők korát éljük, vagy jobban tennénk, ha a fiatalok elhanyagolása miatt aggódnánk? Kőkemény házi feladatok és szigorú osztályzatok készítenek fel a nagybetűs életre, vagy a bőkezűen osztogatott jutalmak? Ha pedig egyik sem, akkor mégis hogyan motiváljuk a csemetéinket? Mindannyian tudjuk, hogy aki fütyül a tananyagra, visszabeszél a tanároknak, és a saját feje után megy, az előbb-utóbb megjárja. De tényleg a feltétlen engedelmesség és a hatalomnak való behódolás az egyetlen üdvözítő út? Alfie Kohn fanyar humorú és humánus könyve mindenkihez szól, aki boldognak szeretné látni gyerekét. Merjünk józan lázadókat nevelni, akik bátor kérdéseikkel és kérlelhetetlen igazságszeretetükkel felforgatják maguk körül a világot - hogy legalább egy kicsit jobbá tegyék. ALFIE KOHN Amerika-szerte ismert szakértő, tizenöt gyermeknevelési könyv, köztük a Szülők feltétel nélkül szerzője, egyetemek és konferenciák népszerű előadója, televíziós műsorok visszatérő vendége. A hagyományos, büntetésen és jutalmazáson alapuló nevelés legnagyobb kritikusa, könyvei húsz nyelven jelentek meg világszerte. Maga is gyakorló szülő, feleségével és két gyerekével Bostonban él.