Ajax-loader

'audiotechnika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Csabai Dániel - Hangtechnika ​amatőröknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Oldal Gábor - A ​vájtfülű kutya esete
Ennek ​a könyvnek ugyan nem Erle S. Gardner a szezője és nem tartozik a "........ esete"-sorozat detektívregényei közé, de legalább olyan izgalmas, mint egy krimi. Hogyan válik egy ötletből, egy pusztán játékszerként feltűnő találmányból a zenei közművelődés egyik leglényegesebb eszköze, hogyan fonódik szétválaszthatatlanul egybe ipar, kereskedelem és művészet a hanglemezgyártás kifejlődésében, mint bontakoznak ki és hanyatlanak le szédületes művészi és üzleti karrierek, mi a technika útja a viaszhengertől a kvadrofóniáig - ezek talán a kötet leglényegesebb témakörei. Közben felvillannak ismerős arcok, nagy nevek: Caruso (aki "megcsinálta" a hanglemezt, s akit a hanglemez tett világhíressé), Saljapin (aki minden felvétel előtt kaviáros-pezsgős vacsorát adott a hangfelvevő csoportnak), Adelina Patti (aki saját angliai kastélyában fogadta a lemezeseket), Toscanini, Furtwängler, Nikisch és Stokowski, a századforduló és napjaink nagy énekesei és hangszeres előadóművészei. A vájtfülű kutya - a His Master's Voice világszerte ismert emblémája - nagy érdeklődéssel hallgatja a tölcsérből kiszűrődő hangokat. A hanglemez barátai, a gyűjtők és általában a zenekedvelők ugyanilyen érdeklődéssel olvashatják Oldal Gábor könyvének színes, izgalmas és érdekes fejezeteit.

Jákó Péter - Digitális ​hangtechnika
A ​digitális technika alapjaiban változtatta meg a huszadik század végének hangkultúráját, minőségi változást hozva és újfajta gondolkodásmódot is teremtve a hang világában. A digitális eszközök, rendszerek felépítése és működése alapvetően különbözik a hangtechnikát megalapozó analóg rendszerekétől, leginkább a számítástechnikai eszközökével rokon. Szakszerű használatukhoz elengedhetetlen a digitális hangtechnika alapjainak és a digitális készülékek működési elveinek ismerete. A tárgykörben való tájékozódást jelentősen elősegítheti ez a könyv, amely egyúttal az első magyar nyelvű összefoglaló munka a témáról. Szerzője a digitális hangtechnika szakértője, aki a Hungaroton fejlesztőmérnökeként, majd a Magyar Rádió munkatársaként szerzett gazdag tapasztalatokat. Könyvében a szakmai alaposságot jól követhető tárgyalásmóddal ötvözi. Mind az érdeklődők, mind a szakmabeliek számára érdekes és hasznos olvasmány lehet.

鳥居一豊 (Torii Kazutoyo) - ヘッドフォン少女画報 ​(Headphone Shoujo Gahou)
このごろはやりのおんなのこ、集合当代一流の人気絵師52名による「ヘッドフォン少女」イラスト&人気ヘッドフォン40機種レビューがコラボレート。美少女イラストファン熱狂、オーディオファン納得の「ヘッドフォン・イラストビジュアルブック」。

岩井喬 (Iwai Takashi) - 新·萌えるヘッドホン読本 ​(Shin Moeru Headphones Dokuhon)
幻の超プレミア同人誌『萌えるヘッドホン読本』がボリュームアップして白夜書房から発売! ​新規15機種+15点の新規書き下ろしイラストを収録!! 新規表紙は人気イラストレーター、オオツカマヒロが担当。新規イラストレーターは安倍吉俊・滝美梨香・KEI・黒鷲・近衛乙嗣・MALINO・10mo・朝木貴行・えれっと・藤真拓哉・47AgDragon・玄鉄絢・ゆきみ・PONPON・ノンシュガー……などなど、今活躍中の実力派イラストレーターがヘッドホン娘を描く! 収録ヘッドホンはAKG・audio-technica・BOSE・GRADO・KENWOOD・SENNHEISER・SHURE・SONY・STAX・ULTIMATEEARS・ULTRASONE・VICTOR……etc、有名メーカーのヘッドホンを多数収録!!

Kollekciók