Ajax-loader

'jármű' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ez ​a tankönyv tartalmazza a motoros és a segédmotoros járművezetői vizsgára való felkészüléshez szükséges teljes ismeretanyagot a következő témakörökben: Közlekedési ismeretek; A motor felépítése és üzemeltetése; A biztonságos vezetés technikája. A tananyagon felül a könyv részletesen ismerteti a járműkezelési (rutin) és a forgalmi vizsga feladatait. A vizsgára való felkészüléshez és a megszerzett tudás ellenőrzéséhez e tankönyv mellé ajánljuk "A járművezetői vizsga TESZT-kérdéseinek gyűjteménye" című kiadványunkat, amelyben megtalálható az írásbeli (elméleti) vizsgán feltehető összes hivatalos tesztkérdés, és azok megoldása.

A ​hazai gépjárműállomány rohamos növekedése, a közlekedésbiztonság és a környezetvédelem követelményei - a külföldi példákhoz hasonlóan - megkövetelik a diagnosztikai eljárások általános bevezetését. A gépjármű-diagnosztika széles körű alkalmazását az is indokolja, hogy műszaki felülvizsgálatkor mérésekkel ellenőrzött gépjárműelemzőket csak hasonló vagy az alkalmazottnál részletesebb mérésekkel lehet elérni. Az elmúlt időben döntő változást hozott, hogy a gépjárműfenntartással foglalkozók létszáma nem követheti az ugrásszerűen növekvő igényeket, ezért a meglepő kapacitás célszerű hasznosításával el kell kerülni a felesleges vagy bizonytalan eredményt hozó beavatkozásokat. Ez csak akkor lehetséges, ha a szubjektív megítélés helyett korszerű hibafeltárásra, beszabályozásra és végellenőrzésre alapozzuk a tevékenységünket.

A ​kötetből megismerhetjük a Magyar Királyi Honvédségben használt páncélozott járművek és harckocsik, szállítójárművek, valamint repülőgépek típusait, azok technikai adatait, kifejlesztésük történetét. A felsorolt haditechnikai eszközök jelentős részét alkalmazták is a második világháborúban. Ezekről a típusokról azt is megtudhatjuk, hogy miként teljesítettek harci körülmények között.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​TotalCar eddig csak és kizárólag az interneten, a tévében és rádióban létezett, épp ideje volt hát, hogy azok is megismerkedhessenek az autós újságírás ámokfutóival, akiknek nincs tévéjük, rádiójuk és számítógépük. A Bazsó meg a Winkler tudnak valamit, amit mások nem, és most végre le is írták. Hogy készül a TotalCar? Mi a különbség egy kompakt egyterű és egy kombi Lada között? Lehet, hogy valójában semmi? Mi a közös Zaporozsecben és a Porschében? (A hátsókerék-hajtás, a farmotor és a léghűtés.) A Trabantban és a Corvette-ben? (Laprugó keresztben.) Mi az a léghűtés, a laprugó és a farmotor? És mi az, hogy keresztben? Ez is mind benne van. Meg ezek is: - a világ első verses autótesztje - hiánypótló, vidám szószedet rengeteg autós szakkifejezésből - Ferrari-, kombájn-, jégsimító-, markológépteszt és még sok más. A könyvben található 1000 színes kép és lényegesen több szó hozzásegít, hogy teljesebb embernek érezd magad autóvezetés közben. Érdemes tudnod, hogy a nem rendszeres nézők ötször gyakrabban ragadnak be a pirosnál, és kétszer annyi időt töltenek parkolóhely kereséssel, mint totalcaros társaik. A TotalCar nézőket nyolc esetből háromszor gyakrabban találták vonzóbbnak ellenkező neműek, a kontrollcsoportban szereplő - TotalCart soha nem néző - társaiknál. Elgondolkodtató számok, ugye? Ezentúl nem kell arra várnod, hogy eljöjjön a csütörtök vagy szombat, nem kell sem rádió, sem tévé. Ha hiányzik a TotalCar, itt ez a könyv!

A ​Papírcsodák 2 című könyvben új modellek elkészítését mutatjuk be lépésről-lépésre,sok fotóval és leírással. A könyvben kisgyerek és felnőtt is talál magának megfelelő alkotni valót. Az alkotók gondoltak a fiúkra is nekik tervezték a különböző járművek modelljeit.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ebben ​a könyvben az utazás sok formájával találkozhatsz. Talán már jártál vasúti pályaudvaron, vagy utaztál repülőgépen, de biztos nem jártál még az űrben! Most megtudhatod, mi történik egy vasútállomáson, kikötőben vagy autópálya-pihenőben. Megnézheted közelről egy utasszállító repülőgép motorját és az űrsikló pilótafülkéjét.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

"Így ​utaztunk, így éltünk, ilyenek voltuk hajdanában, s ilyen volt a világ körülöttünk, ezen a magyar tájon. Rég volt, de igaz volt. Vénséges-vén históriák, elsárgult irományok, megfakult metszetek vallanak róla. A repülőgépek és az autók zajában egy pillanatra mintha postakürtök hangja hallatszana a múlt távolából. Felejtsük most el a szuperszonikus gépcsodákat, villámexpresszeket, légpárnás autókat, szárnyas hajókat. Nyissuk ki a könyvet, s ha csak képzeletben is, utazzunk úgy, mint eleink hajdanában."

A ​vízisportok jelentősége világszerve megnőtt, mióta az életszínvonal megnövekedett és a több szabadidő igen sok ember szára lehetővé teszik hogy vízisportot űzzön. Ezzel párhuzamosan fellendült a kishajóépítés is. A könyv a kishajók - evezős-, motoros- és vitorláshajók - szerkesztési alapelveivel, szerkezetével, az építésükhöz szükséges anyagokkal, építési módjaikkal, karbantartásukkal, s a különböző hajótípusokkal ismertet meg. Célja segítséget nyújtani a kishajóépítésben az amatőrök népes táborának.

MiG ​– ez a három betű a katonai repüléssel foglalkozók számára a világon mindenhol elismert fogalom, amely e két főszervező, Mikojan és Gurjevics nevének kezdőbetűiből áll össze. Az már csupán a véletlen műve, hogy a "mig" villámgyorsat, szempillantást jelent oroszul. A MiG-iroda tagadhatatlanul a világ egyik legkülönlegesebb és legkülönösebb "műhelye", ahol a szovjet-orosz mérnökök – minden legális és illegális eszközt felhasználva – nagyszerű vadászgépeket, elfogóvadászokat, sugárhajtású- és szuperszonikus repülőket alkottak, nevükhöz fűződnek olyan legendás gépek, mint a MiG–15 Fagot, MiG–21 Fishbed vagy a MiG–29 Fulcrum. A birodalom 1991-es széthullását követően azonban egyre jobban csökkent a MiG tervezőiroda jelentősége; fő feladata a gyártással szemben inkább a világ negyven országában még hadrendben álló több ezer MiG üzemeltetési hátterének a biztosítása lett. Végiggondolva a hét évtized eredményeit, a 250 különböző repülőgéptípus megépítését, a közel 40 világrekordot, amelyek közül néhány még ma is érvényes – annak ellenére, hogy a MiG-ek harcban többnyire alulmaradtak –, mégiscsak elismeréssel adózhatunk annak a hatalmas munkának, amelyet a MiG név alatt végeztek.

Több ​mint százéves az autó. S ebben az időszakban Carl Benz első motoros autójától a jövő napelemes autójáig izgalmas fejlődésen ment keresztül ez a közlekedési eszköz. De hogyan született régen és hogyan születik ma az autó? Ezekre az izgalmas kérdésekre is megtaláljuk a választ ebben a gazdagon illusztrált kötetben. A könyv végigkalauzol az automobil fejlődésének történetén, megtudhatjuk, mire használták régen és ma és milyen jövő előtt áll az egyik legfontosabb közlekedési eszközünk.

Az ​akkumulátorral szemben támasztott általános követelményeket a használóik négy pontban foglalhatják össze. Ezek a következők: nagy megbízhatóság, hosszú élettartam, kis beszerzési költség, és a lehető legkisebb karbantartási igény. Ha a megfelelő feltételeket - mindenekelőtt az alkalmazott lemezek fajtáját, és az akkumulátor egész szerkezetének magas színvonal át - betartják az akkumulátor típusának és kapacitásának helyes megválasztásával üzemelés közbeni ápolásával, akkor a fentiek elérhetők. Azért igyekeztem megírni a könyvet, amely általános információt nyújt az ólomakkumulátorokról a mai napig, valamint az ólomakkumulátoroknak az elkövetkező tíz évben várható fejlődéséről, hogy legalább általános tanácsot adhassak az olvasóknak arra vonatkozóan, hogyan kell az akkumulátort helyesen használni, hogyan kell műszakí állapotát ellenőrizni, és az akkumulátor üzemelése közben előforduló különbözö hibákat elhárítani.

Biztosan ​utaztál már villamoson, autóbuszon. Ugye milyen gyorsan hazaértél? De a vonat még gyorsabban robog a síneken, a repülőgép még gyorsabban halad a levegőben. Vízen is utazhatunk, ha akarunk, erre való a hajó, a csónak. A föld alatt is utazhatunk? Igen, a metróval. Andi és Bandi együtt utaznak, útjukon sokféle járművel ismerkednek meg. Tarts velük, lapozz figyelmesen!

Egy ​kis "rosszcsontkodás" mindenkiben benne van. És hogy mi történik, ha éppen egy szófogadatlan kisautóról, egy lusta kis teherautóról, egy hisztis buszról, vagy éppen egy gyáva kis tűzoltóautóról van szó? A nyolc különálló kedves meséböl, amelynek főszereplői egytől-egyig ilyen rosszcsont, de mégis szeretni való járművek, mindez kiderül. Egyet azért elárulhatunk: mint valamennyi igazi mesénél, a végén itt is mindig minden jóra fordul.

A ​könyv a nem szakember gépkocsivezetők színvonalán a kereskedelemben vásárolható alkatrészek, részegységek szintjéig lebontva ismerteti a személygépkocsikkal kapcsolatos fogalmakat, elnevezéseket, az autóvezetéssel összefüggő fizikai, mechanikai, villamos, diagnosztikai, vezetéstechnikai fogalmakat. A mű lexikon. Alfabetikus felsorolásban tartalmazza a címszavakat, de a könyv végén mellékletként színes ábrák az egyes berendezések működését, az egyes alkatrészek működés közbeni egymásrahatását, az egységek összeállítási rajzait szemléltetik. A szócikkben közölt alkatrész rajza a meghatározásnál a szöveg között található. A könyvben az autózással kapcsolatos legfontosabb fogalmak 10 nyelvű szótárát közöljük, a magyar nyelv szerinti alfabetikus felsorolásban. A közölt nyelvek: cseh, francia, holland, lengyel, német, olasz, spanyol, svéd, orosz. A nyelvek kiválasztásakor az a törekvés érvényesült, hogy a Magyarországon üzemelő gépkocsik gyártónemzetének és a főbb turistaútvonalakba eső nemzeteknek a nyelvei szerepeljenek, ahol esetleg a gépkocsivezető alkatrészvásárlásra kényszerül, vagy valamilyen esemény (meghibásodás, baleset stb.) kapcsán intézkednie kell.

A ​szerző rendkívüli alapossággal mutatja be a német 503. nehézpáncélos-osztály magyarországi harcainak történetét. Nemcsak az összecsapásokat, azok előkészítését és lefolyását, a harcoló alakulatok katonáit ismerhetjük meg részletesen a műből, de tanulmányozhatjuk a „főszereplő” Tigris* harckocsikat is. * Tiger (B) vagy ismertebb nevén Királytigris harckocsikról van szó (Tiger205 megjegyzése)

A ​Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete különböző járművekkel ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják, az autók mellett milyen járművek közlekednek az utakon, milyen gépek dolgoznak az építkezéseken, mivel szállítják az árukat az üzletekbe, miért kell az autót szerelőhöz vinni.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​gépkocsi-tulajdonosok valójában sokkal többet várnak járművüktől, mint bármilyen más személyi tulajdonuktól. És ez érthető. A gépkocsitól elvárjuk, hogy a mindennapos használatban ellenálljon a sózott latyaknak, az esőnek, a jégviharoknak, a kátyúkkal tűzdelt rázós útnak, s a csikorgó fagytól a tikkasztó forróságig a legszélsőségesebb időjárási változásoknak. Sőt azt is elvárnánk tőle, hogy mindvégig - egész élettartama alatt és kevés karbantartással - megtartsa újkori megjelenését, eredeti fényét. A kutatások - mint ebből a könyvből is meggyőződhetünk róla - ebben az irányban immár hazánkban is nagy erőkkel folynak. Lehetséges, hogy a cél: a korróziótól mentes autó megteremtése már nem utópia, és talán a mai ember számára is elérhető lesz. Könyvünk az ide vágó szakirodalom mértékadó megállapításai mellett az évtizedeket meghaladó szakmai tapasztalatokat - és amint a "megvizsgáltuk", "kikísérleteztük" kifejezés több helyen is utal erre -, saját kutatási eredményeinket is magában foglalja.

Amióta ​Villám McQueen felütötte főhadiszállását Kipufogófürdőn, megnőtt az érdeklődés a városka iránt. Ez arra ösztönözte a helybelieket, hogy önkéntesekből tűzoltócsapatot hozzanak létre. S bár Őrmester képezi ki az újoncokat, a vezér természetesen a nagy tapasztalattal rendelkező Piró lesz.

Covers_56063
Közlekedés ​autóval Ismeretlen szerző
0
3

A ​gyerekek aktív résztvevői a forgalomnak. Gyalogosként, kerékpárosként vagy az autók hátsó ülésén már meglehetősen korán összetett helyzeteket kell átlátniuk, és szabályokat kell betartaniuk. Ez a színes, különleges formátumú könyv tipikus helyzeteket ábrázoló képekkel és jól érthető szöveggel mutatja be, mi a helyes viselkedés a forgalomban. Segítségével a gyerekek figyelmesebben közlekedhetnek, így megfelelő kiegészítője a forgalmi oktatásnak vagy az otthoni felkészítésnek.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Az ​autók világának, múltjának és jelenének áttekintése új, érdekfeszítő megközelítésben. Csupa megkapóan élethű és részletes fénykép az autóősökről, a veterán autókról s az autót működtető valamennyi szerkezetről. Legyünk hát általuk az autó szemtanúi! Figyeljük meg, hogyan festettek a világ legelső autói • hogyan készült a Ford-T - milyen belülről a sirályszárnyas Mercedes • a kettévágott autót és motorját Ismerjük meg a sebességfokozatok szerepét • a motor működését • a régi autósok ruhadarabjait • a motort még nagyobb teljesítményre sarkalló turbófeltöltőt Fedezzük fel a veterán autókban használt furcsa, de annál érdekesebb figyelmeztető jelzéseket • az autógumik fejlődését • a mai autók tervezésének és építésének részleteit • a felfüggesztés működését és az autók számtalan más titkát.

Ebben ​a kötetben folyatódnak a kedves, de néha igencsak rosszcsont járművek történetei. Minden szülő tudja, hogy a gyermeki csínytevéseknek sosincs vége. Így ebben a kötetben is folyatódnak a kedves, de néha igencsak rosszcsont járművek történetei. A nyolc új mese során megismerkedhetünk például a verekedős golyós romboló autóval, a rendetlen bobcattel, a csaló daruval, az irigy motoros szánnal és még sok más szereplővel. És bár a történetek során kis hőseink néha igencsak pórul járnak, nem kell félni, akárcsak az első kötet meséiben, a végén most is minden jóra fordul.

Covers_198305
Szorgos ​busz Ismeretlen szerző
0
1

A ​Négykerekűek sorozat busz alakú kötete, forgó kerekekkel. A könyvben elkísérhetjük Szorgos buszt a városi közlekedés forgatagába és megismerhetjük vezetőjét, utasait is.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Az ​Autóvezetők tankönyve - "B" kategóriás járművezetői vizsgához című könyv segítségével elsajátított ismeretanyag ellenőrizhető és begyakorolható az ebben a kötetben ismertetett tesztkérdésekkel. A kérdések csoportosítása megfelel a járművezetői vizsgatárgyaknak: -Közlekedési ismeretek; -A járművezetés elmélete; -Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek; -Munkavédelem, tűzvédelem, szállítás. Tesztkérdéseink tartalmilag és formailag is megfelelnek a járművezetői hatósági vizsga anyagának! A sikeres tanfolyamelvégzés és vizsga reményének ajánljuk küünyveinket.

Mese ​az igazság felderítéséről. Április, a főszereplő, kukamacska. Egy nap elhatározza, hogy a városba megy. Macskadodzsemet keres eltökélten. A város tárgyai, témái közül a közlekedésé lesz tehát a főszerep. A közlekedés szereplői ebben a mesében a járművek, és nem az emberek. Lenyűgözve kémleli egy villanypózna tetejéről az alatta hömpölygő halmazt. Lelkesen indul a felfedezőútra, és igyekszik minél többet megtudni az autókról.

Az ​ünnepelt autósszakkönyv-író és tévés személyiség, Quentin Willson, minden idők legszebb és legformásabb amerikai autói közül hatvanat mutat be. Néhány példa: Willys Jeep, 1943 • Tucker Torpedo, 1948 • Buick Roadmaster, 1949 • Chevrolet Corvette, 1954 • Kaiser Darrin, 1954 • Chevrolet Bel Air, 1957 • Cadillac Eldorado, 1959 • Chrysler 300F, 1960 • Ford Thunderbird, 1962 • Plymouth Barracuda, 1964 • Dodge Charger, 1968 • Buick Riviera, "a csónakfarkú", 1971 • Oldsmobile 4-4-2, 1971 • Pontiac Trans Am, 1973

A ​Jaguártól a Cadillac de Ville halottaskocsin át a Caterpillar dömperig minden, ami autó – bár nem mindig látszik annak. Winkler Róbert, a négylábúak és a négykerekűek iránt érzett vonzalma folytán népszerűvé vált újságíró ezúttal nem a kötelező teszteket végzi el, hanem saját kedvenceivel rukkol elő. Motor, szán, sportverda és tiszteletet parancsoló traktor egyaránt felvonul a színes és egészen rendhagyó autógyűjteményben. A fotókkal gazdagon illusztrált albumból megtudhatjuk, hogy az apró részletekben rejlenek az igazi különbségek, és hogy nem csak a Jaguár meg a BMW az igazi világklasszis járgány, hanem – Winkler szemében – a földmunkagép és a traktor is legalább ugyanakkora élményt nyújt vezetőjének.

Kollekciók